camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

orolig

Kategori: Allmänt

är orolig för min lillebror. det jobbigaste är att jag inte är där, och vet inte vad jag kan göra. känns som att det inte finns någonting jag kan göra. lika som att jag inte kan göra något åt det som händer med mormor. är jobbigt att bara sitta bredvid och vänta, se vad som händer utan att kunna förändra det som sker.
hade jag haft tid och råd, skulle jag definitivt hört av mig till den bästa psykologen. för jag tror jag behöver en. helt klart

woho

Kategori: Allmänt

ja nu har julen varit och nyår är på väg. det blev en bättre jul än vad jag väntade mig. var hos dennis i uppsala några dagar innan vi åkte hem på annandags kvällen. dagen innan julafton var vi ute i uppsala och shoppade på stan. jag fick lön samma dag och tyckte därför att det var okej att handla för 3500kr ^^ senare hälsade vi på mormor på hemmet. hon sov mest och det var jobbig stämning där. alla grät nästan hela tiden. dagen efter var hon iaf piggare, så då åkte vi alla till moster kina, åt lunch, spela något spel och kollade på kalle anka. vi blev rätt många och det var riktigt trevligt faktiskt.
vi åt middag med dennis i uppsala. han var sjuk så han hade stannat där medan vi var hos kina. sedan tog jag med mig mina syrror och drog hem till filip. han bjöd på öl och efter några timmar kunde jag knappt stå upp, såklart. så bra gick det med mina 100 nyktra dagar. filip övertalade mig att man har fripass på julafton ^^
på juldagen skulle jag och jessica ut i uppsala. jag hörde av mig till danny som skulle ut i enköping så då tog vi oss dit istället :) eftersom jag typ bor där och aldrig har varit på joar blå så kändes det rätt. vi missade dock sista bussen hem, eftersom jag hade för kul och sade att jag skulle lösa det :p så vi åkte till danny i grillby och sov istället. sen gick det ingen buss därifrån så joel fick komma och köra oss till närmsta busshållsplats så vi kunde ta oss till uppsala. när vi väl kommit till uppsala gjorde vi och klara igen och åkte till farfar i enskede. var galet trevligt, som vanligt :)
dagen efter åkte jag, maiken, felix, tobbe och jonas till kungsberget. jag provade bräda, vilket var obeskrivligt svårt i början. ramlade hela tiden :p men sen gick de jättebra och jag ramlade inte alls på slutet! eftersom det var så kul så fick jag snowboard boots i julklapp av mamma och dennis :)
jag har bestämt mig för att ha roligt denna vinter, istället för att gömma mig inne som jag brukar göra. så jag fick även ett underställ och ett par skridskor i julklapp :) fick en pulka av min lillebror också. så nu ska det ut och levas! :)
sara flyttar snart till australien. jag ska åka dit 24e juni och hälsa på henne en månad. ska bli fett mys :)
jag har funderat över mina nyårslöften. jag brukar alltid ha något men har aldrig hållit det vad jag kan komma ihåg. så detta år ska jag ha flera stycken, och jag ska hålla allihop! :) får se hur de går, men man kan ju alltid försöka, hehe :)
sitter i vakten nu över nyår, men de gör mig inte så mycket. köpte alkoholfria drycker och pynt till lokalen idag, så de blir nice :)
på måndag får jag åka hem. då ska jag tvinga ut maiken och åka lite skridskor! sen på torsdag åker jag tillbaka hit. tänkte försöka hinna med att sola, gymma och träffa sara innan dess. åka lite pulka också helst (;
som jag sa förut känns det inte som att jag har något riktigt hem, och jag kom på idag att ockelbo nog inte kommer vara mitt hem på länge igen. eftersom jag åker till australien en månad efter jag muckat och sen tänkt plugga i uppsala eller sthlm. får se vart tiden tar mig :)

JUL!

Kategori: Allmänt

Snart är det julafton. för snart. jag vet inte om jag riktigt känner av den. jag har köpt julklappar och så, och vet hur jag ska fira jul. Julpyntet här hemma är uppe och det är galet mycket snö ute. ändå så får jag inte riktigt känslan. men det brukar väl aldrig riktigt vara så antar jag, att det känns verkligt. allt är över så fort ändå. det är värst när man fyller år. man går och längtar så länge, iaf brukade man göra det, och sen när den väl kommer är den över på ett kick. man brukade verkligen räkna dagarna till sin födelsedag. man skulle få presenter, bli äldre och helda dagen skulle handla om än själv. man fick en massa gratulationer och mådde galet bra. nu är det som en helt vanlig dag. liksom alla andra högtider känns som helt vanliga dagar. rätt tråkigt faktiskt. men ja, det blir ju vad man gör det till :)
Har iaf lagt ner flera tusen på julklappar åt min familj i år, så jag hoppas dom blir glada :) ny telefon får vänta. utlandsresa också. har ändå inte tid att åka någonstans. det är mycket roligare att köpa saker åt andra än sig själv. jag får någon konstig inre glädje av att glädja andra. jag hoppas att det är något positivt (;

har läst ut alla 7 camilla läckberg böcker, så nu har jag börjat med de 7 mari ljungstedt böckerna. ska börja på den tredje. har även läst 4 andra böcker emellan. känner mig som värsta bokläsaren. men det är kul faktiskt :) och det är nåt att göra på alla tågresor och liknande. dessutom håller man hjärnan igång och bevisar för sig själv att man faktiskt visst fortfarande kan läsa (;

har slagit in lite julklappar idag och betalat fakturor. ryser vid tanken av de där fakturerna och mina tomma konton ^^ men de blir nog bra i slutändan :)

längtar galet mycket till jag är klar med lumpen. känns som att mitt liv inte börjar förran då. filip försöker övertala mig om att lumpen är en stor grej, och jag vet att han har rätt. jag vet att det är en stor upplevelse, man får en massa nya erfarenheter och lär känna nya människor. man lär känna dom bra dessutom. får säkert vänner för livet. och jag trivs väl med det. men jag längtar ändå till jag kan flytta till en ny stad, skaffa mig ett jobb, plugga lite. få en lägenhet och få koll på mina grejer som känns ihoppackade i kartonger. vill även kunna göra saker som jag inte har tid med nu. speciellt kunna träffa mina vänner mer. jag vill även ut och resa ett tag. se världen. mest av allt vill jag ligga på en strand någonstans, bli brun och helt totalt utvilad :) jag vet att den tiden kommer. bara att hänga ut och vänta.

Vakten

Kategori: Allmänt

Ja då sitter man i vakten igen. Är sjuk dessutom. roligt värre, eller? (; tror det är förkylning från förra veckan då vi gjorde bågen. Var ute i Stockholms skärgård och härjade. Ruskigt kallt var det verkligen. Har ont i halsen, huvudet och har en galen hosta. så de skulle inte förvåna mig om de är därifrån. men de är bara att le och vara glad! ^^

lördag vecka 8, alltså 26e feb, har vi besöksdag här på regementet. Dom säger att vi får ta hit hur många vi vill, så jag hoppas många vill komma :) min faster Ansa fyller år den dagen så förhoppningsvis kommer hela släkten, och så fikar vi någonstans efteråt. det skulle bara vara i 3 timmar eller så, helt lagom. ska bli kul att få sätta på syskonen min utrustning (;

jag har lagt ner galet mycket pengar på julklappar i år. men så får de vara! är det julglädje så är det :)
man måste bra älska julen. vi gör alltid lika dant. först har vi lilla julafton hemma hos vår faster ansa. i år blir det 19e dec. då träffar vi hela pappas sida av släkten och byter julklappar, fikar och umgås. sedan firar vi julafton hemma hos mamma med bara familjen. äter lunch och kollar på kalle anka. man måste kolla på kalle anka! det är för mycket klassiker för att man inte ska det :) sedan åker vi hem till farfar och Ingrid på annandagen. Då samlas också pappas sida av släkten, men då kommer vissa som inte brukar komma till ansa. t ex farfars syster och hennes barn och barnbarn :) då brukar vi även ha julspel och ansa brukar läsa en blodfylld äcklig tomtesaga :p alltid lika härligt! :p farfar brukar ha tävlingar också, tex gissa antalet av ett visst föremål i en burk :)

önskar dock att vi även träffade mammas sida på julen. de brukar vi aldrig göra. vet inte riktigt varför. trodde först att jag skulle få sitta i vakten på julafton, men fick veta igår att det står fel på schemat. skönt! fast tyvärr måste jag hjälpa till med alla matförberedelser och så hemma då :p missar det roliga som att klä granen. julpynta brukar bara vara drygt, mamma har typ en miljon tomtar som hon vill ska sättas ut överallt. helt galet överdrivet, hehe :)

jag måste dock sitta i vakten på nyår. men de är nog lika bra, brukar inte vara så speciellt i alla fall. förutom extra galen fylla vilket jag mycket gärna slipper :) jag har bestämt mig för att försöka vara nykter i 100 dagar. skulle vara underbart om jag klarade det! har inte kommit så långt än. är på typ dag 11 eller så, men ändå :) har även tänkt försöka att bara äta godis som jag blir bjuden på, inte köpa något eget. det har jag också klarat än så länge. men det är kanske inte så konstigt, så mycket godis som jag blev bjuden på överallt i helgen :p

Glitterfest!

Kategori: Allmänt

Varje år har jag en glitterfest. Det är mäkta kul! Brukar ha den med Loye :) jag har ögnat igenom min kalender och har kommit fram till att 15 januari skulle bli ett bra datum. måste bara kolla lokaler när jag kommer hem. tänkte försöka boka raboskolans matsal. den är centralt och liten, så det blir förhoppningsvis inte så mycket att städa. har inte spridit det så mycket än. men jag ska :) vill ha lokalen klart först så jag är säker på vart och när det blir. har inte bestämt mig för om det ska vara en bjudfest eller öppen för alla. eller om vi ska ha inträde. får diskutera lite med loye och se vad hon tycker. men de blir nog toppen hur som helst! :)

Helgen

Kategori: Allmänt

I helgen har jag varit med jessica hos farfar och Ingrid i Enskede. Vår faster Julia och hennes sambo Nisse bodde där då också medan dom håller på och flyttar till en ny lägenhet. Det var riktigt trevligt faktiskt :) Jess tog med en bok som hon lånade på biblioteket hemma åt mig. Jag läste klart den på en gång så hon tog med den hem igen. Det var fjärde delen av en serie jag läser. Nu vill jag läsa 5e och sista. Ska låna den när jag kommer hem. Fett spännande!

På lördagen åkte vi till vår farbror Jakob och hans sambo Michelle på vår kusin Dantes 1års kalas. gulligare unge får man leta efter. Börjar starkt längta efter egna barn! Ja, jag vet att det är tidigt, så jag får nog allt vänta lite. Kanske skulle haft en pojkvän först också. Det kan ju vara en fördel ^^

I söndags handlade vi lite julklappar och annat roligt till oss själva. Jag köpte en ny väska och en ny jacka. Köpte även ett par leggins, ett linne och en kavaj. Jag är mycket nöjd med mina inköp! :)

Innan vi åkte på Dantes kalas i lördags var vi till Mormor och Bengt i Mörby. Mormor är sjuk och vi vet inte hur långt hon har kvar. Det känns riktigt jobbigt. Vi måste nog ha den bästa mormor som går att få. Mamma är med henne på sjukhuset nu. Hon är sig själv, vilket är helt underbart. Enda skillnaden är att hon ser så liten och ynklig ut, och hon är inte alls lika stark och pigg som hon alltid har varit. Jag förstår livets kretslopp, att man inte kan leva hur länge som helst, men det är fortfarande inte rättvist. Hon borde kunna leva en massa år till! Vill att mina framtida barn ska lära känna och älska henne lika mycket som jag gör.

Mormor har verkligen varit en klippa under vår uppväxt. Sjungit en massa sånger, berättat sagor och lekt med oss. Dragit oss i skrindan, lärt oss spela golf, kortspel och boule. Hon har funnits där för oss och verkligen varit den bästa mormorn. Nu tänker hon lämna oss, och vi får bara hoppas att hon kommer till ett bättre ställe än detta, där hon kommer vara lika älskad och behövd som här <3