camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

detox under midsommar

Kategori: Allmänt

haha, vad tänkte jag med? detox under midsommar är som att vara nykter på nyår. haha ne men typ :p blev inge bra alls så gav upp det direkt. kanske ska börja nu istället. igår kväll åkte jag till evelyn. jessica släppte av mig där på vägen hem från mamma, snäll som hon är (: vi tog en promenad och hälsade på evelina och dennis en sväng. malin var också där. de hade fått till ett galet fint badrum! riktigt fint vart det. hoppas dom är nöjda. sedan kollade vi på en film på tv, jump. var helt okej, fast hon skrattade så där wierd åt allt :p idag var vi ute och solade en sväng innan vi åkte till ockelbo för att äta på atalanta. nu har jag ätit kebabsallad två dagar i rad. bra att man har fantasi ^^ sen kom iaf mathilda också så åkte vi till gävle för evelyns ultraljud! hon ska ha en välutrustad pojke! tydligen så såg man snoppen på honom väldigt tydligt iaf ^^ evelyn kommer att bli en toppen mamma! 28 november är det som gäller :) passade på att gå på guldfynd för att hämta ut ett halsband och till dennis för att hämta lite kvarlämnade grejer innan man tog 4 tåget hem. dennis ska på peace imorrn. inte ett dugg avundsjuk (A). ne men faktiskt, man vill ju inte missa marknaden :) han köpte dessutom sin biljett på tradera för över 3000kr, galet! på tåget träffade jag simon. pratade en massa om drama och midsommar. jag bestämde mig för att bjuda över honom och ak och bada bubbel hos mig någon dag. kan bli kul! (: synd att folk har liv och jobbar bara ^^ imorrn ska jag åka med mamma till tippen med lite grejer. sen ska jag till rusta med syrran! på onsdag ska det bli 30 grader ute, så då ska jag med evelyn och ett gäng till och sola och bada på sjöbacken. sen ska vi till evelyn på kvällen för att grilla och så. jag tar med mig kubb och sing star :) på torsdag tar jag med mig evelyn hit så badar vi lite bubbel. mysigt värre! ska även scanna in hennes ultraljudbilder i datorn :) hela helgen är det marknad! awesome :) på lördag har vi sagt att vi ska ses i åbyggeby för att spela brännboll och sedan åka gummibåt. detta är planerat iaf, får se hur veckan slutar :)

vart är syrran med min alkohol?

Kategori: Allmänt

tror jag ska ringa och fråga..

dör av tristess

Kategori: Allmänt

vill verkligen ut och leva lite nu

detox dag 2

Kategori: Allmänt

denna dag har varit rätt lik gårdagen ^^ har varit till ockelbo för att hämta grejer i butiken. skrev även på protokollet från socialnämnden och gjorde ett snabbt jobb på ica. hade hoppats på att hitta en tvbänk i butiken, men den har tydligen syrran hemma hos sig. hittade iaf en kartong med brödrost, vattenkokare, toastmaskin och lite andra grejer. kan dock inte hitta mina kastruller eller taklampor. funderar på om det kan vara så att robert har dom. mycket möjligt faktiskt. har nästan packat klart nu iaf. har lyckats lämnat kvar lite mer kläder. skor är svårare att lämna kvar. har lyckats lämna ca 10 par men har fortfarande ca 14 par med mig. det är illa. verkligen illa :p är slut på shoppandet nu. får leva med det jag har tills jag fyller 40 eller nåt!
matvis så har denna dag varit i stort sett precis lika dan som igår. åt lite naturell yoghurt och drack en kopp te till fruksot/lunch. till middag åt jag det som var kvar av kycklingwoken från igår. nu har jag druckit en till kopp te och tryckt i mig lite mer av vindruvorna. blir väl lite jordgubbar när jag går och lägger mig också antar jag ^^
imorrn är det midsommar. då blir det att vara här hemma i lingbo med familjen. sen till vittersjö på fest. behöver verkligen träffa folk. börjar bli galen av att bara vara här hemma :p sen på söndag åker jag iaf med tobbe och dennis till uppsala. på måndag ska jag kolla på lägenheten och skriva kontrakt, sen på tisdag göra ett snabbt jobb åt daymaker. maiken jessica och felix kommer hem ikväll. de handlade alkohol åt mig för typ 2500kr. inte illa :p jag och wittboldt bokade även vår resa idag. så den är betald och klar. blev 3000kr för hela resan förutom hemresan sen från danmark. får hoppas jag har pengar kvar sen åt den, men de är framtida migs problem (; ska iaf bli askul! det går bra nu :)
har iaf bestämt att lämna projektorn hemma hos mamma och ta hennes tv istället. så slipper jag göra onödiga hål i lägenheten. tror de blir bra. gör det så enkelt som möjligt för mig ^^ fyra trappor och ingen hiss, gratis kondis som de säger. blir nog bra!
lite lustigt hur man kan må så uselt ena dagen och så bra nästa. man får helt enkelt lita på att turen vänder när det känns som värst :)

packapackapacka

Kategori: Allmänt

håller på att packa till min flytt. fick börja morgonen med att ta in kartonger från verandan. eftersom det regnade så härligt. sedan gav jag hundarna mat. hittade även min lillebror vid en dator. han hade inte gått och lagt sig än. illa (; sen ringde ebba och sa att hon hämtat sitt pass, yay!! så nu ska hon ringa mig när hon kommer hem så ska vi boka resa till tågluffen. så nu sitter jag här vid köksbordet, redo med bankdosa, pass, sjkort och hemsidorna uppe. har även min kopp med te och mugg med yoghurt (: lyssnar på spotify samtidigt som jag försöker bli av med myggen. det är därför man inte ska ha altandörren öppen! ^^

detox dag 1

Kategori: Allmänt

detox är svårt. riktigt svårt. speciellt för mig som älskar mat och älskar att äta ^^
idag blev det iaf neutral yoghurt och en kopp te till frukost/lunch. till middag blev det kycklingwok. sedan en till kopp te. nu äter jag jordgubbar, vindruvor och har druckit en tredje kopp te. blev nästa som en detox :p kör på imorrn igen!

detox

Kategori: Allmänt

jag tänkte prova att köra en detox några dagar. iaf se hur länge jag klarar, jag som älskar mat :p jag börjar idag. enligt en hemsida är det okej att äta havregrynsgröt så de är nice. tar det nu innan jag åker på socialnämnden, så passar jag på att handla på ica i ockelbo på vägen hem sedan. blir mycket grönsaker. tur att man gillar grönsaker ^^ sen blir det att packa! jag har fått studentboende i uppsala från 2a juli. 19kvm på kantorsgatan. egen toa och egen dusch. känns asbra! hade letat överallt, mailat alla. tappade hoppet totalt i måndags. men så ringde en tjej igår och erbjöd mig sitt rum i studentkorridor. riktigt awesome! började med att gå igenom mina kläder igår. jag har verkligen kläder så det räcker och blir över för hela freekin' afrika. helt galet verkligen. har nästan gått igenom allt. kvar har jag nu 2 fulla garderober med de som jag ska lämna kvar här, och typ 17 kassar med det jag vill ha med mig. har inte ens gått igenom allt än. måste nog gå igenom mina kassar igen. ska jag ha med mig allt så får jag endast ha garderober i hela rummet :p har iaf räknat ut att jag får plats med min soffa, tvbänken, soffbordet, vitrinskåpet, en 120 säng och en byrå. tar kanske med mig lite badrumsmöbler också, beroende på hur mycket plats det finns. ska kolla och skriva kontrakt nu på måndag.
dennis kommer hit på fredag så ska hela familjen spendera midsommar här hos mamma i lingbo. sen åker jag och tobbe med honom hem till uppsala på söndag. sen åker vi tillbaka för att vara här på sommarmarknaden nästa fredag. sen åker jag hem med honom igen efter helgen för att flytta in i lägenheten :) 4e åker jag dock och tågluffar i europa med wittboldt så hinner bara flytta in 1 dag. sen är vi borta ca 20 dagar. sen kan jag packa upp på riktigt. ska ta med mig mitt wii, playstation, guitarr hero och så. kommer bli en galen spelnörd ^^ det är skönt att jag redan har allt jag behöver iaf, alla möbler, köksgrejer osv. så slipper man köpa :)
jag hoppas på att få tillbaka kontakten med anne nu när jag flyttar till uppsala. hon har ju bott där ganska länge nu :)
maiken, felix och jessica är i tyskland för att köpa alkohol. eller jag tror att de är i danmark nu. de skriver till mig lite då och då och ber mig kolla upp olika valutor :p de åkte igår morse. det var meningen att jag skulle följa med. men eftersom jag har galen tandvärk och var deprimerad över att inte hitta något hem i uppsala så bangade jag galet. har istället legat hemma och verkligen gjort ingenting. men det kan behövas ibland de med. har varit alldeles för stressad. dom stannar iaf i ullared på vägen hem och kommer hem imorrn kväll. sen är det midsommar. jag blir nykter på midsommar. tråkigt värre :p men jag går på penicillin och kör detox, så vad ska man göra? :p nu måste jag ge hundarna mat, stackarna som får ändra sin dygnsrytm helt efter mig :p
see ya (;

okeeeej

Kategori: Allmänt

ge mig en lägenhet! vill flytta nu nu nu. varför finns det inget hem åt mig? :p

gah!

Kategori: Allmänt

galen tandvärk. trött på allt. hittar jag ingen egen lägenhet inom de närmsta 3 timmarna kommer jag att bli galen. förstörd både fysiskt och psykiskt verkligen. orkar inte ens skriva om det.

Man ska ALDRIG byta

Kategori: Allmänt

ni vet hur man aldrig ska byta kö på ica? eller hur man aldrig ska byta någonting för att man tror att det andra kan vara bättre. det är INTE bättre. det är ALDRIG bättre. samma gäller grupper. hade jag bara stannat kvar i 6e grupp som alltid fick vara sist till allt ^^ och inte bytt till 1a grupp, så hade jag kanske mått lite bättre. trivts lite bättre, haft lite mer motivation och verkligen gillat lumpen tiden ut. som sagt ska man aldrig byta. så varför gör man det? jo, för att man får ett moment of if. what if. tänk om den kön är bättre. tänk om det går fortare, smidigare, lättare eller blir roligare? man har alltid fel. såklart.
första tre månaderna av lumpen var jag hur glad som helst. jag ville inte åka hem, utan jag ville stanna här hela tiden. ja, så gick det ju med det. motivationen sjönk samtidigt och i samma takt som respekten på en del folk här. visst jag har massor av respekt, hänsyn och medkänsla, till skillnad från en del här, men vissa är svårt att se upp på. känns mer som att dom borde kräla på backen, så långt sjunker dom ibland.
och så många felsteg dom gjort, fast man sagt till. och att dom alltid bara skrattar bort allt, utan att bry sig det minsta. var är deras konsekvenser? finns det inga för dom eftersom dom är fler? jag pallar inte ens skriva om det. gah. middag, yay.. 6 dagar kvar. bara att hålla ut med skiten ^^

härlig dag hemma!

Kategori: Allmänt

det är kanske bra att inte vara hemma så ofta. man uppskattar det mer då när man väl är där. eller ja, här. igår åkte jag direkt från enköping till hanna norlings fest. där träffade jag en massa folk som jag inte ser så ofta, så jag hade askul. börje var och jobbade men vi fick nyckeln och öppnade upp till hans lägenhet och var där med. tyvärr gick hans bord sönder, men om jag förstått det rätt så fick han ersättning för det idag. de var patrik som slog i det lite hårt så att det blev ett hål. hans kompis slog också för att prova (eftersom bordet ändå redan var förstört) och fick till ett större hål. jag kom då in i gamet (fast jag egentligen inte ville och fick massa skuldkänslor) och provade jag med. det var lättare än jag trodde (jäkla ikeamöbler :p) och fick till tre stora hål. awesome. grymt kul faktiskt. fast mådde ändå dåligt över att de gick sönder. stackarn fick ju inte ens vara med på festen. men dom sa att han skulle få ersättning, och det har han väl nu få. tycker att vi skulle köpt bordet åt honom, och byggt ihop det. men ja, jag kan ju inte det. hoppas han inte mår alltför dåligt över det. iaf så hade vi jätteroligt! vi drog sedan vidare hem till patrik herou på ängen och hade efterfest där. därefter rörde sig jag och syrran hemåt runt 6 tiden. blev seeent :)
idag har också varit en bra dag! spelar ingen roll att jag bara får vara hemma en dag, de är ändå lätt värt. ska tillbaka till enköping om nån timme. men jag kör dennis bil till uppsala så behöver iaf inte tänka på några tågtider :) idag har vi iaf grillat och badat i poolen. det var lite väl varmt (39 grader) så efter ett tag gav vi upp och åkte till stranden i långholmen (eller vad det nu heter). ingen badade, förutom tobbe som gick tills han nådde midjan, och gav då upp. vi låg på bryggan ett tag istället. på vägen hem ville jag stanna för att springa över åkern. det är ju som sagt en av mina mysko drömmar. jag trodde dock inte att den var mysko, utan nåt som alla har tänkt på och vill göra. mina syskon gjorde klart för mig att det inte är sant. så vi stannade så att jag iaf kunde springa. och det gjorde jag. jag flög över åkern i bikini och tofflor, snurrade runt runt, och sedan lade jag mig ner. och sen sprang jag tillbaka. det var nästan lika bra som jag hade föreställt mig det ^^ tobbe, maiken och jessica kom nog fram till att det inte var så dumt ändå, så dom sprang dom med (; felix behövde inte eftersom han tydligen gjort det förr, hehe :)
när vi kom hem åt vi glass, hallon, jordgubbar, vindruvor och hemmagjord chokladsås. MUMS! :) vi spelade även ett brädspel, ticket to ride. nu håller de andra på att göra middag och jag ligger i källaren och skriver ^^ hörde precis min mobil plinga (: vi är iaf allihopa väldigt nöjda med dethär nya huset i lingbo. vi har pool, veranda, inglasad veranda, asnice kök, studsmatta, en riktigt bra gasolgrill och massa mer awesome stuff. känns toppen och fräscht. det förra vi hade var gigantiskt,jag visst. men det slår inte det här. kommer inte ens i närheten :) nu ska jag upp och hjälpa med maten. vi ska grilla kyckling :)
om 11 dagar är det muck! helt otroligt

saker jag vill göra i sommar

Kategori: Allmänt

Jennifer Lopez

Kategori: Allmänt

grym skådis och otroligt vacker, precis som Sophia Bush. de två är nog mina kvinnliga favoritskådisar.
Det sägs att jag har en sådan här rumpa. liksom samma form, och jag antar att det är sant. verkar vara väldigt uppskattat bland pojkarna, och jag har fått många både fina och lite väl vulgära kommentarer, men jag har fortfarande inte bestämt mig vad jag tycker om den. känns lite väl stor ibland och det går inte alltid att välja de byxor man skulle vilja. undrar om hon är helt nöjd över sin.

Sophia Bush

Kategori: Allmänt

den här tjejen är så otroligt vacker, jag älskar henne i one tree hill och hon har en grym röst. jag brukar definitivt inte vara något galet fan, och jag vet självklart ingenting om henne, men tänkte ändå påpeka. ska kolla upp vilka filmer hon gjort när jag kommer hem. se om hon är lika bra i dom som i one tree hill (;

att springa över en åker

Kategori: Allmänt

vem har inte åkt förbi en åker med bilen och fått sådan lust att bara springa över hela. typ stanna i mitten och snurra runt runt, för att sedan lägga sig ner och bara leva, då där, mitt på en åker. noll bekymmer, noll funderingar, bara lek. det är något jag kommer att göra. denna sommar. kanske en konstig grej, men jag är helt inställd på det. kommer bli awesome ^^ finns andra saker också som man fått suget att göra, till exempel slänga mobilen i sjön när man går över en bro. eller försöka slänga en stol genom ett fönster, bara för att se om det går. men jag tror att jag avvaktar med det så länge och håller mig till det där med åkern (;

fram och tillbaka

Kategori: Allmänt

kom precis på att jag ska tillbaka hit till enköping imorrn. jag reser så mycket hela tiden att hela kroppen känns ur fokus. jag slutar här i vakten någon gång efter 7 ikväll. då tar jag syrrans bil hemåt, direkt till hanna norling på fest. sen imorrn ska vi fira min födelsedag hemma hos mamma. ja, jag är väl medveten om att det var tre veckor sedan jag fyllde år, men så blir det när man aldrig är hemma. detta blir sista gången jag åker hem innan muck. jag har packat ihop alla civila saker jag har i skåpet för att ta med de nu. allt förutom hygienartiklar (; passar bra att ta de nu när jag har bil. så slipper jag släpa det ut i grinden på muck också.
jag har missat så mycket som händer hemma. jag kanske tänker mer på de än de som är där hemma. men man märker verkligen allt man missar när man aldrig kan komma. bara den senaste veckan så har jag missat en av mina närmaste vänners födelsedagsfest, min lillasysters öppethus på skolan, min storasysters examensfest och mer. jag kommer att missa mina småsyskons skolavslutningar och allt annat som händer där hemma. jag missade mors dag och min polares 20års fest.
dahl ställer sig upp, säger att han hatar det här stället och går ut ur rummet. alla har börjat ledsna. är inte bara jag som längtar hem. saknar allt och alla som finns där hemma. idag är det 12 dagar till muck och alla känner av det. vi tröttnar på varandra, på befälen, på kläderna, stället, allt! haha. samtidigt som vi alla älskar det och kommer sakna det en massa. men så är det väl med allt.
jag har alltid haft det riktigt lätt i livet. det är först nu verkligheten har kommit ifatt mig. jag har aldrig riktigt behövt plugga för att få bra betyg i skolan, jag har aldrig haft riktiga problem med pengar eller att få en massa vänner. allt har helt enkelt flytit på. jag har heller aldrig känt något problem med att få jobb, om jag nu skulle vilja ha ett. inte lägenhet heller. pojkvänner har alltid också dykit upp av sig själva, den ena efter den andra. men nu händer allt på en gång. jag vet inte hur jag ska få tag i en lägenhet i uppsala, inte ett jobb heller. det verkar just nu nästan omöjligt, och jag kommer att få jobba för att få det. högskoleprovet tränade jag i stort sett inte alls till, eftersom jag förlitade mig på att det skulle gå bra ändå, som det alltid gör. det var hur svårt som helst och gick inte bra alls. var inte ett dugg förberedd på det. pengarna slutar rulla in och jag måste lära mig att hantera dom. livet flyter inte på lika bra längre. jag växer upp och är inget barn längre. jag märker det nu, och det skrämmer mig lite grann. livet är inte alls så lätt som jag trodde att det skulle vara.

trött tjej

Kategori: Allmänt

jag sover alldeles för lite, och det är inte bra att vända dygnet såhär fram och tillbaka hela tiden. det tär på kroppen, men snart är det över. lumpen har verkligen varit en upplevelse. jag har lärt känna så mycket nya människor. man får se alla sidor av dem, eftersom vi ses dygnet runt. en del har varit roligare att lära känna än andra, men man lär sig att respektera alla. och för det mesta har vi alla kul ihop. framför allt har jag lärt mig mycket om mig själv dessa månader. jag har mognat och fått tid att se mig själv och mitt liv med lite större ögon. jag vet vad jag klarar och mycket av vad jag vill. lumpen är så mycket mer än bara "att leka krig". jag vet inte om jag kommer att fortsätta inom det militära. men det är ingen omöjlighet. jag trivs rätt bra i gröna kläder. förutom när det är hett ute och man mycket hellre går i shorts och linne än kängor och heltäckande uniformer (; eller när det är riktigt kallt och man hellre sitter inne framför en brasa med en filt över sig och en kopp varm choklad i händerna istället för utomhus stilla på observationsplats med komarocken i flera timmar ^^ jag förstår att vissa kanske inte förstår varför man skulle utsätta sig för dessa saker helt frivilligt. jag förstår det knappt själv. när jag började var jag helt säker på att jag skulle klara max en vecka. jag var också säker på att det skulle bli en massa löpning och hinderbanor varje dag, och att jag nästan skulle vara ensam tjej. jag var inte alls förberedd på det som väntade mig. inget var som jag trodde. om det var bättre eller sämre kan jag inte svara på. det har hur som helst varit en otrolig upplevelse och jag är stolt över mig själv att jag har klarat hela vägen

suck!

Kategori: Allmänt

går inte alls så bra att få studentlägenhet i uppsala. massor med folk som står i kö. spelar inte så stor roll att jag stått i kö sedan januari förra året. kommer nog att få bo hos dennis och tobbe tills jag får nåt. jag ligger på mellan 50-200 platsen på de olika lägenheterna. inte nära nog för att jag ska få någon. men det är bara att fortsätta söka! kanske borde söka i sthlm också. har ju faktiskt sökt kurser där med. har bara väntat mig att de ska bli uppsala. det är de som är studentstaden liksom! får se hur allt blir. nu ska jag in i larmcentralen två timmar. börjar bli trött! om ett dygn kommer jag iaf att vara hemma, sova gott i "min" säng hos mamma :)

snart muck

Kategori: Allmänt

den här helgen har jag lärt mig, iaf funderat, på två saker. det ena är att de som är svårast att älska, är oftast de som behöver det mest. det andra är att ens röst inte har någon politisk betydelse. det spelar inte så stor roll om man röstar och vad man röstar på. det är vad man gör med rösten som kan göra skillnad. rösta inte bara, låta andra veta vad du röstar på. helst varför också (;
jag har nu anmält mig, utan att tänka två gånger på det, till zumba och pilates i sthlm i höst. båda har 12 träffar en gång i veckan från och med början på september. måndagar och tisdagar. hoppas det går ihop med min pluggning. och att jag har råd att resa ^^ verkar kul iaf! är på kulturama i hammarby sjöstad. kan bli kul! var inte alltför dyrt heller. ca 2500 för båda. skulle vilja lära mig att spela piano också, men får kanske ta det lite lungt och prova på detta först. jag har ju en tendens att ta på mig för mycket saker så att stressen tar kål på mig. jag ser det iaf som en stor möjlighet att hälsa på min familj i sthlm oftare, om jag ändå ska dit två dagar i veckan liksom!
i mitten på juli får jag besked om jag kommit in på någon kurs. galet spännande. känns som att jag kommer att påbörja ett nytt liv i höst, och det känns bra. jag vill få så mycket livserfarenheter som möjligt. leva och ha gjort det mesta, innan jag kan känna mig klar. jag är fortfarande osäker på vad jag vill ha som karriär. kanske militären, kanske politiker, och kanske polis eller brandman. kanske till och med det blir elektriker eller industriarbetare iaf. får se vart jag till slut hamnar. jag vet iaf att jag är ung och inte behöver oroa mig för framtiden så mycket än. borde dock hitta något extrajobb om jag ska slippa ta studielån. för det vill jag inte! jobbigt för mig nu också som måste leva snålt, eftersom jag inte har någon aning om hur man gör det. inte bra. önska mig lycka till! (;

speechless, fast tydligen ändå inte

Kategori: Allmänt

har så mycket att säga, ändå ingen som lyckas komma fram. börjar bli trött. trött på att försöka och trött på allt som händer. människor, händelser. allt. men sen finns de ju bra dagar också såklart. bra människor och händelser. spelare spel med min familj i torsdagskväll innan jag åkte tillbaka till regementet. kändes otroligt skönt att bara sitta där och göra något. något annat än resa, vara i enköping eller supa. bara något helt normalt och utan stress. så ovanligt och underbart skönt. nu längtar jag galet till söndagkväll då jag får åka hem igen. för en dag kan jag känna så igen, förhoppningsvis. när jag kommer hem har jag rutin att byta kläder, lämna böcker samtidigt som jag hämtar nya, samt fixar nytt att se på datorn. jag har dock redan läst ut boken som jag tog med mig igår. jag tror iaf att det var igår. tiden blir lite konstig här. har inte sovit så mycket. sitter nattpassen i vakten över helgen, medan de andra har långhelg. de förstår inte, och är inte tacksamma nog. det kan vara lite, vad ska man kalla det, besvikelsefullt. är det ett ord? annars har jag uppfunnit det nu (;
det är så många männiksor jag saknar. det känns som att dom glider ur fingrarna på mig. fortsätter sina liv utan mig. men vad har de för val? jag är ju inte där.. jag har varit kluven vad gäller att skaffa mig en pojkvän. ibland vill jag så gärna ha någon, medans annars jag så gärna vill vara helt självständig. kan vara skönt att vara ensam. dessutom har jag stängt mig en del. jag känner mig för kräsen och osäker. för tillfället känns det väldigt osannolikt att jag ska kunna känna riktig kärlek igen, men de kommer väl kanske. jag har iaf bestämt mig för att inte rusa in i något. vill inte ha någon bara för att ha. måste vara på riktigt. är lite orolig över mig själv, vilka val jag kommer att göra. att jag är så osäker på mig själv gör inte saken bättre heller. ni vet att det finns olika typer av människor. de som "tröstäter" och de som äter betydligt mer sällan och mindre. sådana som typ bara plockar runt i sin mat. jag är dess värre det första alternativet. att äta har aldrig varit något problem för mig, vilket man nu egentligen kanske ska tacka för med tanke på allt som händer min älskade lillebror. men ja, det visar sig ändå inte vara så kul, och de känns som att man kan glömma att känna sig stolt till beach 2011. kanske ska satsa på 2012 istället, eller några år efter det.
säkert gör ni som jag ibland och undrar hur folk runt omkring en skulle reagera om man dog, drog eller försvann. skulle de bli ledsna och så av själva grejen, eller skulle man verkligen lämna ett tomrum hos dem? det är nog en fråga som man aldrig kommer att få svar på.
jag tänker på min pappa hela tiden. härom dagen tänkte jag för första gången någonsin hur mitt liv hade varit om han aldrig hade funnits. jag menar, om min far hade varit dennis, mina småsyskons pappa. han jag växt upp med. om han var min pappa, då hade mitt liv varit så mindre komplicerat. hade jag varit en gladare tjej med mindre bagage och vikter i ryggsäcken? det kommer jag aldrig att få veta. jag vet dock att jag aldrig hade haft alexander, och alla andra släktingar på pappas sida. och de är verkligen så otroliga allihopa. coola och schysta, lika mig på alla olika vis. jag känner igen mig själv hos dom. är det för att vi alla mist honom? eller är det bara för att vi alla är en del av honom? en sak är säker, som säkert alla vet, och det är att man formas av precis allt som händer. alla personer man träffar, de man säger, hör och ser. platser, tv, spel, allt! allt påverkar oss och formar oss till de vi är, de vi kommer att vara. jag tror på att människor kan förändras. jag tror att vi förändras lite varje dag. om det är till något bättre kan jag inte svara på. det måste bero på vad som händer, och vilka vi redan är. jag har lärt mig att alla ser olika på saker som händer. även om samma sak kan hända flera personer, så kan alla se det på olika sätt. vissa kanske blir glada medans andra blir rädda, nervösa, arga, förväntansfulla, eller något annat. det är rätt fascinerande. jag vet att jag är den som mest ser skeptiskt på saker. ser hinder och får mest upp frågor i mitt huvud. kan inte riktigt slappna av och bara ta allt "lugnt". liksom simpelt och roligt. det är inte den jag är. och då undrar jag vad det var som fick mig sådan. för det känns som att det måste ha varit någon händelse eller person som fått mig så. kanske ligger en del i mina gener, kanske är det en rad av massa olika upplevelser som lett fram till mina dagens bekymmer. jag skulle vilja vara en gladare person, och eftersom jag tror att folk kan ändras så hoppas jag innerligt att jag kan ändra mig. se mer positivt på saker. bli lycklig på riktigt. känna mindre stress och ansvar. känna mindre att alla människor är dumma i huvudet vore också skönt ^^ okej, lite överdrivet där. tror jag (; problemet är bara att jag inte har någon aning om hur det ska gå till. jag tror att första steget är ett erkännande. jag måste erkänna att det är jag själv som är ansvarig hur jag ser på saker, hur jag känner. att det inte är andras fel att jag är irriterad. det är inte lätt, men jag försöker.
okej, nu får det räcka med tråkigheter ^^ två av mina vänner ska ha barn, min familj är fantastisk och jag muckar från lumpen om två veckor. livet borde vara toppen, eller hur?
något jag ville komma fram till var iaf att jag tänker på min pappa hela tiden. har tänkt på honom i stort sett varje dag sedan han lämnade oss. och medan jag blir äldre får jag också veta mer om honom. för ett tag sedan fick jag till exempel veta att han sökte vårdnaden om mig och min syster. det känns overkligt och ibland undrar jag om det verkligen var jag, mitt liv. det känns verkligen som att jag har och har haft så många olika liv, och jag har svårt att bestämma mig för vilket liv jag vill leva. frågan är vad all denna information om honom ger mig. kommer jag honom närmare, eller blir det bara mer verkligt hur långt han är ifrån mig?. jag vet inte. känns som allt på samma gång. så mycket känslor som jag inte vet vad jag ska göra med. och jag antar att jag låter min frustration gå ut över alla andra. vet att det inte är okej, men ser heller inget sätt ur situationen för tillfället.
anyways.. funderar på att tågluffa i sommar, det vore nice! vore dock egentligen ännu mer nice att prova att göra ingenting för en gångs skull. inte resa, inte hitta på saker. försöka att bara leva och slappna av ett tag. men det är såklart inte möjligt. för let's face it, det är faktiskt mig vi pratar om här.
är fortfarande orolig över alex. mer över hur han mår, om han är glad och lycklig, än hans sjukdom. vet att de båda hänger ihop rätt starkt. men jag känner att jag vill ha hans lycka mer än allt just nu. han verkar så olycklig och jag vet inte vad jag ska göra. jag kan inte vara där hela tiden och det gör ont i mig. samtidigt som jag har mina andra syskon att tänka på också. allt ger mig huvudvärk, samtidigt som jag är oerhört lycklig att jag har dom alla. jag trodde förut att vår familj var ämnad för olycka. att det snart inte kunde hända oss mycket mer hemskt. men det känns samtidigt som att det måste hända oss sådana hemska saker som sjukdomar, avstånd och död, eftersom vi annars skulle vara lyckligare än det är möjligt. bara en tanke.
ne usch, nu gör jag väl hela världen deprimerad med mina negativa tankar ^^ vet dock inte vad jag ska göra. bloggen är ett bra redskap för att få tiden att flyta som strömmen utanför fredriksro. gah, var jag tvungen att tänka så. nu tänker jag på min bil som står där. min avställda bil med däck som behöver pumpas, en trasig ruta, stulen stereo och nya vinterdäck som inte går att hitta. just typiskt. måste även läggas ut på blocket. antar att de får bli av om två veckor när jag är klar här.
måste även fixa mina cyklar. är galet taggad på att cykla i sommar. jag har två cyklar som jag hämtade vid vårt gamla hus sist jag var hemma. alltså huset vid namn fredriksro. ena hade ett lås som jag inte kan komma ihåg att jag använt mig av, och därför inte har någon aning om vart jag kan hitta nyckeln. den andra har jag nyckel till, men den har såklart punka på däcken. och när ska jag fixa det? jag antar när jag kommer hem från lumpen om två veckor. måste även hitta nycklarna till min bil. annars kan det bli jobbigt när man ska försöka sälja den ^^
är det någon som kan spara pengar så är det inte jag! helt klart. tänker gå in och kolla mitt konto bara för det. antagligen föra över lite cash från mitt sparkonto till uttagskonto...