camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

odenplan

Kategori: Allmänt

i helgen umgås jag med en av mina lillebröder, alex. sade att jag skulle komma förrförra helgen, men då blev det att jag var i västerås med loye, jocke, martin och dennis istället. förra helgen satt jag i vakten så kunde inte komma då heller. så då sade jag att jag skulle komma den här helgen. jag fick då ett jobberbjudande, som jag egentligen behöver, men bestämde mig för att avstå eftersom jag inte ville banga alex igen. då när det var dags att åka ner till sthlm sade dom att jag var tvungen att åka till regementet och sitta i vakten hela helgen. eftersom svensk är sjuk så behövde de ha en annan förare. och såklart finns det inte så många att välja på. jag ville verkligen inte sitta den här helgen eftersom jag ville umgås med alex. dessutom satt jag veckan innan jul, nyårsveckan och kommer att sitta påskhelgen. jag tror även att jag är den som suttit mest i hela plutonen.

det blev att ett bråk mellan mig, måns och johannes. fråga mig inte varför men dom började hacka rätt extremt på mig. helt plötsligt visste dom allt om mig, hur jag tänkte och varför jag gör som jag gör, vad jag gör. enligt dom trodde jag att jag skulle få slippa vakten eftersom jag var hemma då. jag såg det mer som att dom tog tillfället i akt att bestämma att jag skulle sitta eftersom jag inte var där och kunde säga emot. sedan har dom fått för sig att jag åker hem för att, inte vet jag, chilla, och göra en massa onödigt skit, vilket är extremt naivt och löjligt tänkande från deras sida. de tyckte att jag bara glider genom lumpen, att jag har en liten hjärna, med mera. har aldrig varit så arg på dom som jag var då. riktgit jävla less var jag. helt otroligt hur människor kan bete sig och yttra sig.  dom har ingen aning om vad jag gör när jag åker hem, och det är fan inte deras ensak heller. sedan tycker dom att jag åker iväg hela tiden vilket jag verkligen inte gör! har flyttat om mina vaktpass en massa så att jag kan gå på mina möten under min lediga tid. dom ska banne mig inte få mig att känna mig dålig över det jag gör! jävla skam för mänskligheten för hur de beter sig. är fortfarande galet förbannad på dom. har dom ingen respekt? jag tror inte det. vet inte om det är för att dom är killar, men fan kan dom inte växa upp snart? banne mig på tiden.. kommer antagligen bli jobbig stämning mellan oss sista tiden, eftersom jag totalt tappat min respekt och förtroende för dom. de kommer säkert ge mig usla betyg också, men då får det vara så. allt löser sig i slutändan.

iaf så sprang jag iväg för att hinna med tåget för att kunna åka till enköping. på vägen dit skriver jag till linus att jag är på väg, och att det verkligen inte var de där nollornas förtjänst. då fattar han ingenting och säger att han och wahlen ska sitta en natt var. då börjar man ju undra vad fan gotte och eguren håller på med. tänkte dom säga åt mig att jag är en värdelös skit och tvinga dit mig, för att sen säga att jag inte behövs när jag är där? idioter.

iaf så stannade jag i uppsala istället. shoppade lite innan det var dags att åka vidare till lillebror på odenplan. han slutade skolan vid 4 så jag hade ett tag på mig. blev två klänningar på MQ, en jimmy choo parfym, tre nagellack, två par byxor, smink och lite annat :) mina nya fina saker lät mig komma över bråket lite, vilket kändes bra. sedan träffade jag alex och då slutade jag bry mig totalt. lätt värt att stå upp mot dom och slippa vakten så jag kunde umgås lite med honom. igår var vi på io, där vi är just nu också. är nåt internet "lan" ställe på odenplan. så kallar jag det iaf. bara massa folk som nördar ^^ vi spelade age of empires, sedan fick jag även döda lite zombies. galet läskigt, men kul (: sedan såg vi en krigsfilm hemma som var helt okej. gammal som tusan skulle jag gissa!

nu sitter vi iaf där igen, kom hit när dom öppnade kl 10. hur nördigt är inte det att stå med alla andra och vänta när dörrarna öppnas?! (; haha! har iaf fått stryk på starcraft ^^ ska väl spela något mer :) sedan är det lunch halv 1. ikväll ska vi bowla med jesse och andreas. dom har varit tillsammans i typ tre månader nu, så de är på tiden att jag får träffa honom! hon verkar lycklig iaf, det är bra :) för er som inte vet är hon alex storasyster, alltså som min med. min ingifta syster kan man säga. vi pratar inte lika mycket längre som vi brukade, får se till att ändra på det.

nu speldags!

radiotjänst

Kategori: Allmänt

mycket spännande. eller?! (; not so much.
ikväll får jag åka "hem" :) ska till jonas. jaja, jag hörde av mig. hade ingen annan stans att ta vägen. är framme i gävle kl 23 ikväll och då kommer jag inte till ockelbo på nå vis. skulle åkt tidigare, men då hade jag missat den här "underbara" kvällstjänsten vi har. inte ett dugg onödig :p hade varit bra om vissa kunde varit seriösa. speciellt besviken på våra gruppchefer ikväll. dom påminner oss verkligen ibland att dom faktiskt bara är en av oss. men sak samma, allt är nice ^^ .
samling!

so far so good

Kategori: Allmänt

måste åka hem ikväll. har möte med socialnämnden imorrn bitti. det ska hålla på hela dagen och eftermiddagen om jag har förstått rätt. sedan ska jag på årsmöte med nämndemannaföreningen i gävle på kvällen. blir mycket för mig imorrn. missar ändå inget viktigt här i enköping. är meningen att jag skulle kört bil hela dagen. det är i för sig väldigt roligt, men jag missar ingen viktigt utbildning och det är bra! :)
om jag åker med bussen härifrån 18.52 ikväll, så är jag framme i ockelbo 22.50. det tar alltså 4 timmar för mig att komma hem. och då kommer jag inte ens ända hem till mamma så jag kan sova där. får sova hos kära syster (: hon vet bara inte om det än (;
jag var uppe först i mitt rum i morse. vaknade innan väckarklockan. det är verkligen inte likt mig att gå upp så tidigt! andra gången jag går till frukosten den här veckan. bra jobbat!
ne men se där, nu skriver viktor på facebook. han som ALDRIG svarar på mina sms ^^ han vill att jag ska söka jobbet i vakten. visst vore det grymt roligt att jobba där med honom och de andra, men jag tror inte att jag kommer få det. jag kommer ju vara borta hela sommaren så kommer inte kunna börja förrän i augusti. då borde alla platser vara fyllda redan. dessutom vill jag ju plugga också. får se vad det blir. viktor har fått jobbet, men inte filip. fy fan vad synd! undrar vad han nu ska hitta på. får ringa honom senare.
jonas adda mig som vän på facebook. spännande. får se om han gör något mer drag (; jag tänker då iaf avvakta och inte höra av mig till på tisdag. då har han namnsdag. så man kan ju vara lite schyst och höra av sig då (;
jag vill åka till irand nu!!!! ska bli spännande att umgås lite på tu man hand med robert också. vi är faktiskt riktigt jävla bra vänner, om vi bara vill. kan bli kul liksom :)
david, ex nr 2, har bjutit ut mig på dejt. jag tackade ja. får se hur det går ^^ vet inte om det vi hade finns kvar. inte för att jag tror att han har förändrats så mycket, men jag vet att jag har förändrats en massa. kan ju ge honom en chans iaf. även om det inte leder någon vart så kan de bli kul att umgås lite igen.
nu vill smoker röka, se ya!

lite ord

Kategori: Allmänt

ordförådet har utvecklats och utökat. jag har tex lärt mig att teo betyder gud, fon-ljud, ultimo-sist, urb-stad, zoo-djur, fil-älska, iso-samma och vok som betyder röst! det är åtta ord av en kopiöst stor mängd som jag behöver lära mig.
visste ni t ex att dermato betyder hud? att didakt betyder undervisning, eller att dox betyder tro?
hippo betyder tydligen häst. hippo låter roligare än häst, tror jag skall börja säga det istället (:

gaaaaah!

Kategori: Allmänt

har jag sagt hur jobbigt det är utan telefon?! kan inte kommunicera ju ^^

USA

Kategori: Allmänt

om ca 1 och ett halv år (om jag kommer ihåg rätt) så kommer jag och jess få använda de pengar vi sparat i obligationer. det är en blandning av pengar från farmor och pappa. när vi får dem ska vi åka till USA. en roadtrip främst i kalifornien, bara hon och jag. längtar galet mycket! kommer bli en awesome resa! :)
i karlifornien vill jag åka till san francisco, los angeles och long beach! jag skulle vilja starta eller avsluta i new york. vi har ju varit där förut men det är nog en stad som man aldrig får nog av (;
new york, philadelphia, washington dc, miami, texas, mexiko, arizona, kalifornien och canada vore nice. kommer ta aslång tid att åka runt. men kommer vara sååå värt de (; är inte så lång tid kvar om man tänker efter. kommer bli awesome!! :)
jag har läst ut första boken på serien jag fick av jessica. ska börja med den andra ikväll! sedan har jag beställt de två sista på nattens hus. helt galet vad man läser (;

hellre dö som en god människa..

Kategori: Allmänt

än att leva som ett monster.
såg precis slutet på shutter island. den är bra. som phille sade, den får en att tänka :)
jag har försökt träna mer till högskoleprovet, men ju fler ord jag lär mig, desto fler verkar det också dyka upp. helt otroligt. har inte ens kommit till mattedelen liksom. det är så måna ord. tunroth säger att orddelen skall förkortas jättemycket till hösten, att det då ska bli mer matte och engelska istället. men jag kommer skriva det nu och det kommer vara stor del på ordförståelsen. eftersom den inte kommer finnas mer sen så vill jag göra den delen extra bra nu. bara att fortsätta öva..

nöjd med tillvaron

Kategori: Allmänt

sitter i vakten, dricker te och läser min bok. tar ett litet avbrott bara. har nyss haft upp flaggan, duktiga som vi är (; jag glömde min mobilladdare hemma och batteriet dog igår. så har inte haft någon väckarklocka. vaknade ändå av mig själv kl 6 igår och halv 6 idag :) ville dock inte gå upp halv 6 i morse så låg kvar och halvsov till stenvall kom in kvart över 6. fick min mens i morse också. hade den ju nyss! det är liksom två gånger nu på över ett halvår. var mycket skönare när jag inte hade den alls! vill inte ha den. är så otroligt skönt utan!
galet med allt som händer i Japan och Libyen. svårt att förstå att sådant händer i världen, när vår största händelse är att sossarna ska välja ledare på fredag.
har pluggat lite till högskoleprovet under helgen då jag suttit i vakten. är dock mycket mer än jag kunde föreställa mig. är långt ifrån redo. bara att fortsätta plugga antar jag. sen är det väl inte hela världen om det inte skulle gå bra heller. gör om, gör rätt liksom (;
walle försökte lura mig att Q fyllde 19 i fredags. som att jag skulle gå på det! haha :p
tänkte kolla med riggan om han har laddare med sig ikväll när han kommer. eftersom han har lika telefon som mig så kan man ju hoppas! är rätt skönt att inte ha telefon faktiskt. jag är alldeles för beroende av den ^^ men jag skulle vilja höra av mig till alex och fråga om vi ska ses i helgen. har ju i för sig alltid facebook!
helgen efter det är det vecka 13 och jag ska skriva högskoleprovet. inte lång tid kvar nu. jag har sökt lite fler kurser också. möller skrämde mig, att jag faktiskt kanske inte kommer in på de jag sökt, så jag var tvungen att söka lite fler för säkerhetens skull. någon måste jag ju komma in på! har helt okej betyg ändå. sökte både uppsala och sthlm, men vill helst gå i uppsala. funderar på att söka lite jobb där med. men vore skönt att endast fokusera på skolan och komma in i de rutinerna ordentligt innan jag ger mig på att jobba också. så om ett år eller så kanske. kommer behöva pengarna. så som jag spenderar kommer jag väl att behöva två jobb ^^
helgen vecka 13 tänkte jag även boka min biljett till australien. måste dock veta vilket datum vi kommer hem från irland först. oj vad jag ska leva i sommar innan skolan börjar :) tjejen är nöjd med tillvaron. har en massa att prata med sara om! ska bli jätte kul att se hur hon har det i Darwin! blir nog mycket solande, pratande och partande! får hoppas att de finns lite snygga boys också (;
det är otroligt att det ska vara så jobbigt mellan mig och jonas hela tiden. han tycker att jag är hetsig och dramatisk, medan jag tycker att han är oansvarig och inte bryr sig om någon eller något. han sitter hemma och spelar hela dagarna och har nu även blivit av med akassan. han måste ju få fart på livet någon gång! nu kanske han ska åka utomlands med nyrro och jobba. nyrro är ju rätt förståndig så får hoppas det funkar för dom. jag säger inte upp min bekantskap med jonas nå mer, de har jag gett upp, men jag vill då se lite mer ansträngning från hans sida innan jag lyfter nå mer finger för att träffa karln. han vet at jag bryr mig om honom, det tvivlar jag inte på att han gör. vore bara nice om det kunde vara ömsesidigt, you know.
löshåret är ur. det är en otrolig lättnad! håret känns faktiskt levande och friskt (; det lilla hår jag nu har ^^ hade glömt hur tunt det faktiskt är! verkligen dags att sluta färga. måste dock fortsätta tona om jag inte vill att alla ska se hur blond jag egentligen är ^^

det är aldrig försent att ändra sig själv..

Kategori: Allmänt

men det tar tid och är verkligen inte lätt. behöver styrka och lite hjälp på traven. :)

430

Kategori: Allmänt

om jag kan läsa en bok med ca 430 sidor på ett endaste dygn, hur kommer de sig då att jag inte kan läsa en enda sida i högskoleboken? besviken på mig själv över det faktiskt. måste skärpa mig.
håller på att gräva bort mitt löshår. mitt eget hår mår inge bra av det alls. var kanske en dum idé detta. men nu är det så. trivs bättre i kort hår. mindre jobb (;
jonas är en av de svåraste personer jag känner. har dock fått nog nu. är iaf 80% säker. det är inte lika mycket att jag ger upp om honom, som jag skyddar mig själv. för det är ju det jag gör, skyddar mig själv. från honom. han kanske fattade det som att han skulle sluta höra av sig till mig, men jag menade att jag skulle sluta höra av mig till honom. kanske är samma sak. jag kan inte leva dessa spel och lekar längre. kanske funkar för honom, men inte för mig. jag vill vara verklig, leva på riktigt. speciellt så vill jag känna. jag tror inte att han låter sig själv känna lika mycket som han skulle kunna, eller som han kanske vill. därför känns det också som att jag ger upp om honom. kanske borde kämpa lite mer. är ju inte så att jag har lagt ner jätte mycket energi på det precis heller. har väl gått och väntat på att han skulle fatta själv. men det verkar ju inte hända. får se vart tiden för oss.
nu borde jag sova. är inte bra att vända på dygnet såhär. förresten borde jag aldrig mer skriva ner något som ska hända eller något som jag ska göra. för varje gång jag skriver det här så händer det aldrig. alltid ändrade planer. därför tänker jag bara skriva vissa saker här. alltså de som jag inte vill ska hända. men eftersom jag inte gör nåt som jag skriver här så kommer de väl inte ens att bli så ^^ krångel, krångel. jag vet att jag är konstig. föredrar dock ordet knasig (;
till next time

like I'm the only one..

Kategori: Allmänt

har precis stoppat i en maskin tvätt! kom på att jag ska åka tillbaka imorrn. tiden går så fort. för fort. jag hinner ju inte med :p idag har verkligen varit en slappdag! gjorde havregrynsgröt till frukost. sedan låg jag i sängen med datorn och min bok ända fram till lunch då jag gick upp och gjorde pannkakor.
fick precis ett samtal från gävle tingsrätt. jag har blivit återkallad och behöver inte komma imorrn. samma var det förra gången. undrar om detta är vanligt. jag som såg fram emot att åka dit. men det betyder att jag inte behöver stressa lika mycket nu! hade tänkt åka dit imorrn bitti för att sedan åka direkt till regementet där ifrån. nu kan jag chilla lite mer hemma :) besöka solariumet ska jag nog göra också. har ju en oanvänd polett liksom (;
har dock fortfarande styrelsemötet ikväll. ska ta bilen ner till ockelbo om ett tag. till dess ska jag nog städa och greja lite mer här. borde plugga också, jag vet det. jag fortsätter att skjuta upp det eftersom det är SÅ tråkigt. känns som inget fastar i min hjärna ändå. och för första gången på länge känns det som jag kan slappna av lite. vet att jag egentligen inte kan det, men jag tillåter mig själv det just nu, att slappna av..
känns som jag bärt runt på något som nu släppt. vet inte vad det är, men det känns bra. allt känns bra. har lyssnat på philles musik hela dagen. den var inte så kass som jag trodde den var (;
har bestämt med loye att vi ska till västerås och träffa jocke igen helgen vecka 14. denna helg sitter jag i vakten, nästa ska jag ägna med alex och den efter det det är det högskoleprovet som gäller! så jag är lika uppbokad som vanligt, dock inte massa saker samma dagar, det känns bra :) har bara saker att se fram emot. det bästa är att jag inte har någon speciell som tar upp all min tid. det är verkligen inte vad jag behöver just nu.
jocke sade till mig att man inte behöver ta första bästa, att man kan vara lite kritisk. det låter självklart när han säger det, måste bara komma ihåg det också. har haft mycket problem med killar fram och tillbaka, inte riktigt vetat vem som var vad för mig. nu tror jag mig iaf ha det under kontroll och det är nog en stor del till att jag mår bättre.
jag är på god väg att hitta mig själv. utan att vara beroende av någon annan, och det känns bra.
nu ska jag läsa lite i min bok innan jag tar mig ner till obo. funderar på att åka förbi butiken och kolla om vi har en byrå som jag kan ställa nere i källaren. behöver plats för mina prylar (;

Pappa 50år

Kategori: Allmänt

Grattis pappa. om du fanns idag skulle dú fyllt 50år. 50 känns inte alls så gammalt som jag tyckte det gjorde för några år sedan. du hade kunnat försvunnit ifrån oss idag och ändå missat en kopiöst stor del av ditt liv. jag brukade drömma om att jag fick träffa dig. att du kom till mig. som alla drömmar var dessa lika vrickade och svåra att förstå. en sak jag förstått från dom dock är att jag saknar dig, och skulle göra i stort sett allt för att få en dag med dig. en dag jag kan minnas, veta är sann, inte behöva vara orolig att jag kommer ihåg det fel eller att det inte har hänt. jag tänker på dig varje dag. brukar gå igenom de små minnena jag har kvar av dig, steg för steg, för att spara dom i mitt minne. inte glömma. för jag vill inte glömma dig. det blir svårare för varje dag att komma ihåg och det skrämmer mig. det jobbigaste är att inte kunna fråga dig frågor. allt som jag vill veta om dig, hur du kände och såg på livet. allt som hänt dig. framförallt skulle jag vilja höra vad du tycker om mig och mina val i livet. säga mig vad som är rätt och fel. jag vet inte ens vart du gjorde lumpen, om du ens gjorde lumpen, eller vad du tyckte om det ifall du gjorde den. kan säkert fråga andra om det, men det är dig jag vill höra det från. skulle du vilja att jag gör lumpen? skulle jag ens tänkt tanken om du fanns kvar? jag har ingen aning om hur mitt liv hade varit om du fanns kvar. vart jag hade bott, vilka vänner jag hade haft, eller ens hur min personlighet hade varit. och nu får jag aldrig veta.

jag klagar inte på mitt liv nu. jag har det bra, vi har klarat oss fint. vi fick en bra uppväxt. en sak som saknades bara, och det var du. brukade gråta mig själv till sömns mot slutet. gör det fortfarande ibland när jag tänker på dig. och på farmor. hon tog hand om oss när du försvann. tog med oss till disneyland i frankrike. de som du ville göra men aldrig fick chansen till att göra. jag har fått höra många saker om dig genom åren. i stort sett bara bra saker. jag vet att det brukar vara så när någon dör, att man bara kommer ihåg de bra sakerna. men jag tvivlar inte på att du var en bra man, att du var en bra far. börjar bli jobbigt nu. får ont i halsen och undrar vart allt papper är när man behöver det.
min pappa brukade kalla mig millisano när jag var liten. vet inte om jag gillade då men har svårt att släppa det nu. håller hårt i allt jag kommer ihåg.. jag vet att vi fick tandborstar i våra påskägg tillsammans med godiset. var nog en grej som skulle göra det hela lite roligt och för att vi skulle komma ihåg att borsta tänderna efter vi ätit allt godis. kommer också ihåg att han brukade bre smör på ostskivor och ta med när vi skulle ha picknick eller så. konstigt men antar att det var gott. har aldrig gjort det själv. aldrig utan honom. han brukade även köpa några rosa tabletter. inte tuggummin precis men som tuttifrutti typ. på påse. kommer inte ihåg vad de heter men brukar kolla efter dem i affärerna. har dock inte sett dom..
jag minns att han brukade vissla i bilen när han hämtat mig och min syster från dagis/skola. han var bra på att vissla. han kunde typ göra melodier som pippi. jag gillade dom stunderna i bilen på väg hem till huddinge. vi brukade stanna vid ett ställe där han köpte blommor till agneta, och klubbor till oss. inga vanliga klubbor utan sådana där stora, rektangulära. sedan var det ett gult hus efter macken på vägen hem med en gul parabol med en smilgubbe på. vi kollade alltid efter den när vi åkte förbi..
när jag kom hem i min onepiece ikväll sade min mamma att hon hade haft en sådan när hon träffade honom. att han hade tyckt den var jätteful, men mysig. jag förstår honom, dom är inte skitsnygga direkt. men mysiga. det var en gång i villan i huddinge då jag ritade honom en teckning. han kom in på mitt rum och jag frågade vad hans favoritfärg var. han sade att det var blå och jag frågade om det var ljus eller mörk. han sade att det var mörk och jag målade därför med en mörkblå krita. sedan dess har min favoritfärg alltid varit mörkblå. kommer även alltid att vara.
är mer jag kommer ihåg, men inte mycket. har inte mycket minnen alls. det var en gång mina äldre syskon retades med mig, skrämde upp mig och sade att världen skulle gå under. jag sprang till honom och frågade om det inte var sant. hoppades på ett svar som "nej det kommer aldrig hända" men han sade att det kanske kommer hända. men inte på flera tusen år i så fall, och att jag inte skulle finnas då iaf. jag var väldigt rädd för döden när jag var liten. brukade ligga uppe nätter och gråta för mig själv, eftersom jag visste att jag en dag skulle dö, såsom han var på väg att göra och sedan också gjorde. jag är inte lika rädd för döden nu som jag var då. för nu vet jag att om jag dör så kommer jag till honom, och hur kan då allt inte vara okej?
jag vet att hans favorit var rosa pantern. därför den är tatuerad på min fot. min fot som jag måste fått från honom. mamma har inte sådana där vrickade tår (; är glad för allt jag får från honom. enligt alla var han så bra. jag tvivlar inte, men skulle vilja få chansen att skaffa mig egen uppfattning. man förstår aldrig hur mycket man vill umgås med en person, hur mycket man vill veta om den, innan det är för sent. fast vi vet detta, lär vi oss ändå aldrig. vi fortsätter ta varandra för givet. hur kan det vara så?.
jag vet inte vad han hade för smak för musik, mat eller filmer. eller vad han skulle tycka om den person jag är idag. det är en massa jag inte vet som jag önskar att jag visste. något av det jag är mest ledsen och arg över är att han aldrig gav oss ett riktigt hej då. jag var ett barn och förstod inte. men han gjorde det, han visste vad som väntade och hur lite tid vi hade. att vi skulle bli lämnade kvar utan honom. fortsätta våra liv. att han skulle missa vår uppväxt och alla stora upplevelser i våra liv. att han aldrig skulle kunna finnas där för oss, stötta oss och berätta om världen och hur vi ska handskas med den. varför lämnade han då ingenting efter sig som kunde hjälpa oss på traven? som ett brev eller vad som helst. varför fick vi inte hälsa på honom på sjukhuset? få så mycket tid tillsammans det bara var möjligt. varför sade han aldrig hej då?
hans namn var Michael Thomas Folke Brundin och han var min pappa.
vi har en tradition på min fars sida att alla söner ska heta sin fars och farfars namn i mellannamn. jag tänker hålla vid det, och min son kommer att heta Michael i mellannamn, efter dig <3
jag har varit arg på mig själv så länge, hatat mig själv för hur jag handlade då. men sanningen är att jag bara var ett barn. hur mycket jag än var tvungen att växa upp tidigt, så var vi bara barn. och jag tror att jag för första gången förlåter mig själv för det. önskar dock allt var annorlunda..
jag känner dig inte, och du känner inte mig, men jag älskar dig

Ute på vift!

Kategori: Allmänt

denna dag har varit bra! :) sitter hemma hos syrran just nu, väntar på att tåget ska gå hem till mamma i lingbo. skulle gå halv 6 egentligen men är tydligen "lite" försenat (; beräknas komma till ockelbo 19.00 i nuläget. men jag har så trevligt här så! sitter i min nya onepiece och har precis sökt till tre kurser på högskolan i uppsala! blev statsvetenskap, retorik och samhällskunskap/statskunskap. blir nog jättebra tror jag :) gick inte att söka till vårterminen än så alla tre är på höstterminen. blir nog lite kämpigt om jag kommer in på alla men de är värt ett försök. känns jätte bra faktiskt! :)

vet inte hur jag ska betala min onepiece, som jag hämtade ut på ica för ett tag sedan. har räkningen i väskan men 100kr på kontot ^^ får dock lön "snart" :p den är galet mysig dock! jessica tycker den är ful men jag bryr mig inte! skön och nice är vad den är (; den är grå, om jag inte nämnde det!

tar dagen baklänges märker jag nu :p fick skjuts hit av jocke och emelie. var hemma hos dem i bergby och åt middag. mäkta trevligt! kyckling med hemmagjord potatismos och god sås! awesome!

fick skjuts till bergby av evelina. var med henne, emelie och evelyn i gävle idag. åt kina lunchbuffé, handlade lite på willys och lite annat. mycket trevligt var det (: kul att träffa folket lite. har hunnit träffa en del under denna ledighet. känns bra :)

innan jag träffade dom på lunchen var jag hos jonas. åkte dit igår morse, och sedan tillbaka dit efter föreläsningen jag var på, sedan sov jag kvar. jag gjorde lunchen och så gjorde han middagen. jag diskade och han dammsög. bra deal (; blev ett lite smått vattenkrig som slutade med jag mycket blöt, han not so much! ^^ såg en norsk, tror jag det var, skräckfilm igår. såg inte så mycket innan jag blev alldeles för trött och gick och lade mig :p men det verkade rätt bra. annars är det väl som vanligt, han sitter vid sin dator och jag vid min ;p men de är helt okej! trivs bra där på nåt konstigt vis, med honom. som vänner! vad nu alla verkar tro (; de flesta har ju lite svårt för honom, och jag förstår det. haha (; vet att han aldrig läser min blogg så får väl hoppas att han inte gör det nu heller (;

nu babblar syrran så mycket att jag inte kan koncentrera mig (; ska prata lite med henne istället. känns as spännande med uppsala by the way! laters :)

tidig morgon!

Kategori: Allmänt

mamma kom och väckte mig strax efter 7 imorse. hon var tvungen att åka till jobbet så jag skulle släppa in sotarn. cleo tyckte INTE om sotarn :p skällde och höll koll på honom hela tiden han var här ^^ nu åkte han precis iaf så nu är det frid och fröjd igen ^^ enligt honom var vår stege felmonterad, haha! får ta upp de med mamma sen :)
har iaf ätit min goda havregrynsgrötfrukost! nu blir det en lååång varm dusch (:

Maiken och Felix :)

Kategori: Allmänt

Tobbe (:

Kategori: Allmänt

åker pulka på bakgården (:

Kategori: Allmänt

Aaron!

Kategori: Allmänt

alex i lingbo

Kategori: Allmänt

Loye lika galen och söt som alltid :D

Kategori: Allmänt

dennis, martin och jocke i husvagnen (:

Kategori: Allmänt

Vet inte vad de höll på med riktigt (;

Husvagnen i Västerås

Kategori: Allmänt

Var inte i skick för att vara med på bild ;p

Kategori: Allmänt

Men inte den gången (; Nörd-jonas :)

Kategori: Allmänt

Han var beredd den gången ^^

Kategori: Allmänt

Börje med hål i HÖGER öra ;D

Kategori: Allmänt

Christoffer Backs hår (;

Kategori: Allmänt

ledig vecka

Kategori: Allmänt

att vara ledig såhär länge känns jätte skönt. blir dock inte mycket slappa, och jag tror veckan kommer att gå rätt fort. min sista lediga vecka. imorrn ska jag på en föreläsning i gävle. den kommer att handla om det sociala behandlingsarbetet vi har i sverige. lite information om barn och unga med sociala svårigheter. det kommer nog att vara riktigt intressant och lärorikt. efter det ska jag ta mig hem till jonas. vad vi ska hitta på vet jag inte. tar med pluggböckerna iaf (: är ju ledig på tisdag så får se vad som händer. vet att han vill att jag ska fixa med halsbandet och jag vet att jag borde göra det. allt känns bara så drygt. varför ska jag vara hans vän när han inte är min? ska inte bli neg, det är bara så han är och jag väljer ju självmant att umgås med honom så. kan dock inte släppa tankarna att om mackan kunde ändra sig, växa upp, borde inte jonas kunna det också? nu när jag tänker på det så säger han inte så mycket om hur han känner och så. galet ytlig pojk ^^ får se om jag lyckas få ett långt trevligt samtal med honom imorrn. vore trevligt att lära känna killen på riktigt liksom.
jessica har gått med på en dare och ska endast äta tacos i 2 veckor från och med imorrn. jobbigt läge ^^ jag vill dock komma och äta med henne när de blir tacotårta. fett nice!
jag har varit väldigt osäker ett tag, tycker inte om när jag inte vet saker för då vet jag inte vart jag står eller hur jag ska bete mig. men det verkar ha löst sig nu och allt känns jättebra. är glad att vi kom fram till något. behöver inte vara förvirrad och fundersam över det längre iaf och de är awesome (;
jag sover nere i källaren nu. tyckte att det var onödigt att mamma skulle flytta sig bara för att jag kommer. tänkte inte så förr. ville se det som mitt rum men det är faktiskt hennes. och det gör mig absolut ingenting. källaren är faktiskt rätt mysig :)
det är mycket som händer i världen just nu. de där med månen och det i japan. sen tror dom ju att världen ska gå under nästa år (; hemskt det som händer alla i japan. önskar man kunde göra mer än bara sitta och tycka synd om dom. men katastrofer händer, i större och mindre skalor. men vi är medvetna om det och är tvungna att anpassa oss efter det, tyvärr. på tisdag skulle min pappa fyllt 50år, det är min katastrof. saknar även min farmor och mormor. jag inser att döden är något som vi måste acceptera. måste leva vidare som vanligt även om saknaden är stor. det är vad jag gjort och det är vad jag gör. jag lever med det varje dag..
mitt liv är okej. det är faktiskt bättre än okej. allt löser sig till slut, bara man vill att det ska det. det blir vad man gör det till. jag har även tänkt på hur människor beter sig, hur de agerar och reagerar vid olika tillfällen. min slutsats är att man handlar efter humöret. hur man mår. är säkert ingen nyhet men det kan vara bra att komma ihåg det, tänka på det när någon är otrevlig eller bara grinig. att det säkert inte är för att personen vill vara taskig eftersom den inte har någon själ ^^ utan för att den mår dåligt. kanske bara något litet som hänt som gjort en upprörd och lite extra grinig en dag. istället för att bli irriterade på den personen kanske vi borde se till att få den att må bättre istället. göra den lite gladare för en stund. konstiga tankar, jag vet. som jag mumlar med tangentbordet liksom ^^ men det är vad jag tänkte på idag iaf. och jag har mått bättre idag än på länge. det gäller att komma ihåg saker. och tänka efter.
klockan är efter 22 och jag borde försöka sova. kanske måste släppa in sotaren imorrn. vill ändå upp tidigt så :) tåget går strax efter 11 imorrn och jag vill ha gott om tid för frukost, dusch och sådana grejer. skulle vilja säga att jag tänker upp och springa imorrn. men de vet jag själv att jag är alldeles för lat för. men jag har kommit en bit på senare dagar och jag hoppas att jag kommer kunna göra sådana saker i framtiden. att orka dra ut och springa på mornarna vore nice :)

Västerås

Kategori: Allmänt

I fredags efter kompaniuppställningen åkte jag direkt till västerås för att möta upp loye, jocke, dennis och martin :) jocke har flyttat dit för att plugga och bor på en camping i en husvagn. så vi 5 spenderade alltså hela helgen i en liten husvagn. asmysigt var det! har alltid roligt med dom, och det var kul att få umgås lite med dom. händer ju inte så ofta längre. har inte blivit någon nyttig helg, det har varit nätter ute på stan, drinkar och öl :) har även fått i oss ett antal panpizzor ^^ vi hittade ett kebabställe på stan med asgod mat! kebaben iaf (; vet inte om det var såsen, men vad det än var så var det jättegott! åt där typ 3 gånger tror jag. eller kanske två? förvirrande helg :p loye köpte en pipa igår och jag en hatt! var en otroligt vacker kombination (; var fett coolt med pipa! kanske ska köpa en jag med, bara för att ha liksom! igår var vi på en rockklubb typ, där jag och loye hade hysteriskt roligt på toan! haha. låter lite weird kanske men det handlade om smittade papper och avtagna byxor :D något som inte riktigt går att förklara, men ni får lita på att det var det roligaste vi gjorde på typ hela helgen! :)
vaknade runt 8 både i morse och igår. skönt att vakna så tidigt dagen efter. är inte vanligt om man säger så! lillebror fyller 14år imorrn, så nu sitter vi vid köksbordet och har nyss ätit tårta. ja, jag vet, jag har inte ätit något socker på 2 veckor, men det vara bara lite tårta och det är faktiskt min lillebrors födelsedag vi firar! (: han fick rakprylar och har fått raka sig idag. helt galet vad dom växer upp, syskonen. känns bra, oroar mig inte för någon av dom :) eller ja, de är klart jag gör lite då och då, till och från, men dom kommer klara sig fint i livet allihopa, det tvivlar jag inte på :)
min resa hemåt började kl 11 i morse och jag kom hem för typ en halvtimma sedan. tog bussen från västerås till uppsala och sedan tåget därifrån till gävle. kändes lite hårt att åka igenom enköping faktiskt :p ska iaf vara ledig nu till fredag. de kommer bli jätte skönt. är dock min sista långa ledighet. efter detta blir de bara vissa helger. men det är bara 3 månader kvar till muck nu! idag är det även precis två månader till jag fyller 20! känns nice!
jag var framme i gävle kl 3 idag och mitt tåg gick inte förrän 16.15, så jag gick och solade 20 min. efter det gick jag hem till jonas en sväng. var trevligt som nästan alltid (; har lovat att ringa honom ikväll så ska vi bestämma när jag ska komma nästa gång. vilket antagligen blir efter utbildningen imorrn :) han kommer säkert sitta vid datorn hela tiden, som vanligt. vet inte ens varför han vill ha mig där. för att städa och laga mat antagligen (; but i don't mind. om han nördar så får jag tid att plugga lite :)
jag träffade back och börje när jag skulle åka med tåget till lingbo. var roligt att träffa och komma ikapp lite med dom också. så hela helgen och resan hem har varit grymt bra! de hade tydligen haft en vild natt, rakat håret på varandra och gjort hål i örat på börje. nu när jag tänker på det så tror jag minsann att det var i höger öra. vad försöker du säga börje? ;D de var inte speciellt fint de hade rakat håret heller, hål lite här och var typ. tussar hit och dit. ska nog inte satsa på en karriär som frisör (; lägger upp en fin bild senare!
snart ska hela familjen ut och äta på silverbocken. kommer bli mys! det är jag, tobbe, mamma, dennis, maiken, felix och jessica. stor familj :) jag gillar stora familjer. skulle aldrig klara av att vara ensambarn. det bästa är att jag har två familjer, på två olika ställen. det blir mycket resa, men det är lätt värt det! resa har blivit som min vardag. reser hela tiden. men jag tycker om att resa ensam. det är enda gången man är helt ensam liksom. då får jag tid att tänka, läsa, sova och kolla på serier :)
lumpen har gett mig många nya vänner. vissa har kommit att blivit rätt nära vänner vilket känns jätte bra! har en jättebra gemenskap och alla känns som min familj (: har även fått en hel del vänner i vakten. alltid roligt att lära känna nya människor. därför det är bra att göra nya saker, träffa nytt folk och se andra platser. jag skojade med jocke för att han bor i en husvagn, och han skojade med mig över att han iaf har ett hem (; jag har tyckt det var jobbigt förut, men det känns som det är meningen att jag ska leva "on the road" känns helt okej! jag har flera hem, det vet jag. men som det är nu behöver jag inget fast. jag trivs med att leva överallt :)
vet att jag har gnällt om att jag inte har något förhållande, men när jag väl är nära ett så backar jag undan ändå. är inte redo. hur mycket jag är vill dela allt med någon så är jag inte redo än. är rädd att det ska bli som förr, hur liten jag än vet att chansen är. men jag har en vana att dra mig till de dåliga killarna liksom. inte dåliga, de kan jag kanske inte säga, men dåliga för mig. jag tar det som det kommer.
nu ska jag umgås med min underbara familj :)

fan fan fan...

Kategori: Allmänt

går verkligen inge bra nu. min kalender är dubbelbokad överallt, klockan är 20 och jag har fortfarande inte börjat läsa, mitt kärleksliv är ett helvete och hela plutonen har sett mig naken. vet inte om man kan ligga mer på botten än just nu alltså..

Gemensam naken"dusch"

Kategori: Allmänt

idag gjorde vi en övning då vi skulle få först gas på oss, och då sätta på oss skyddsmasken, handskar och så vidare. sedan fick vi c-vätska på oss och var därför tvungna att sanera oss. allt i övning och inte på riktigt såklart. saneringen innebar att man skulle klä av sig helt naken, gnida in hela kroppen i pulver, sedan tvätta med iskallt vatten. bäst av allt så skulle man göra detta inför alla andra. var fint när i stort sätt alla i fjärde grupp stod och tryckte sig tillsammans på en pall. snacka om naket! haha, var helt galet. så nu är isen bryten! får se om alla kommer gå runt nakna i korridorerna efter detta, när de inte skäms nå mer ;p jag tyckte inte att det var så kul! stod typ helt handlingsförlamad, haha! Johannes gav sin handduk och Linus hjälpte mig fram med mina kläder. tur att man har snälla grabbar i gruppen! ibland iaf (;
grabbarna har lånat min dator för att kolla på bob- band of brothers. de sitter bakom mig och kollar på projektorn. fingrar flyger och grejer. inge trevligt alls! verkar rätt bra den där serien ändå. kanske ska börja kolla på den jag med. jag som redan följer typ 10 serier ^^
jag har nu läst till sida 65 i jägarexamens boken. måste dock läsa mer. och måste börja plugga till högskoleprovet 2a april. tänkte ägna helgen och veckan åt det. fast imorrn ska jag åka till sthlm och lana med alex och jonte (: sedan ska vi fira tobbe på söndag så då blir de att åka till lingbo! på måndag har jag en utbildning i gävle, på onsdag är det årsmöte med moderaterna, på torsdag är det tingsrätten och på fredag morgon går jag på vakten. men på tisdagen är jag iaf ledig! då ska jag plugga, plugga plugga! hoppas jag ^^ är iaf inställd på det. på tisdag fyller pappa 50år. får gå dit med lillebror i helgen eftersom vi ändå ska vara i huddinge.
håller på att ge mig in i nåt som jag inte borde. ska backa ur nu. har tänkt göra det flera gånger, men det verkar fungera typ som godis. kan inte hålla mig borta. ska dock skärpa mig nu. lite självkontroll måste jag väl ha? innan det går för långt liksom och jag bara blir besviken och ledsen. pallar inte det nu. så nu är det nog! lika som de är nog med godis (: har inte ätit godis, chips, glass, läsk, you name it, sedan förra söndagen! bra va? (; inte druckit sedan dess heller. förra helgen var en vit helg och de blir denna också. kanoners! kanske man kan få den där platta magen till sommaren ändå då ^^ vore nice!
är grymt nöjd över kommunfullmäktige som var i måndags! visst är det jobbigt att åka till enköping söndagkväll för att sedan åka tillbaka till ockelbo måndag eftermiddag och för att sedan igen åka tillbaka till enköping samma kväll, men det var lätt värt det! ni kan läsa om det i gävle dagblad, men vi fick iaf korttidsboendet i ockelbo att vara kvar. alla partier röstade emot sossarna. 16-15 blev rösterna. helt galet att vi ALLA måste gå ihop för att kunna rösta ner dom. det är riktigt synd faktiskt. får hoppas på bättre valresultat nästa val!
min onepiece har kommit förresten. fick ett sms från posten idag. så den ska jag hämta på måndag! asnice :) ska ha utbildning med jägarexamen här på regementet kl 18.00 på måndag. vet inte om jag kommer att hinna det eftersom jag har en annan utbildning i gävle under dagen. kommer nog komma sent men ska försöka hinna med. vill inte missa något. då blir de så jag kommer hit sent på måndag kväll, sen får jag sova här, för att sedan åka hem på tisdagen. blir så mycket resa hela tiden. men som jag också vet så väljer jag det själv. har bara mig själv att skylla. men nu är det så. bara att bita ihop och köra!
nu ska jag ner och läsa i min bok. till sida 120, var ju så du sa. ska bara kolla min mail först och skriva klart med några på face ^^
kan inte sluta tänka på honom. det är helt galet, jag fattar inte! vet verkligen inte vad det är men kan inte få honom ur mitt huvud. har liksom fastnat. får ignorera och förtränga. kan aldrig sluta bra annars! vet att jag tänker för mycket, och jag vet att det är vad du skulle säga till mig nu. meeen, att tänka mycket kan ju också vara bra, eftersom man funderar över sina val. borde ju vara så iaf. visst gör jag mycket impulsivt också, det gör jag. men jag är ganska bestämd i detta just nu. det intrycket jag får till och från, eftersom jag tänker noga på alla reaktioner och hur de beter sig ^^ kan liksom inte släppa det sen. jobbigt, men så är det :p konstigt hur man kan gå från ett ställe ena gången och vara så otroligt glad! och sedan nästa gång vara rätt deprimerad. inte kul. men har väl något att göra med att jag är så galet schizofren :p får se hur de blir, men ska iaf backa lite..
ska kolla om svensk är tillbaka med mina vindruvor och jordgubbar, måste ju ha nåt fint till läsningen (: har börjat lyssna på lite annat än takida på min ipod. hittade musik jag inte visste att jag hade. braaaaa camilla :p

Fattar inte! ^^

Kategori: Allmänt

Om jag mår dåligt över att ha så mycket att göra på samma gång, varför gör jag det då? Det är ju liksom helt fria val. Saker som jag vill göra. Jag vill verkligen göra allt. Samtidigt. Men det går inte. Man måste prioritera, som min mamma så fint uttrycker det. Och ja, jag vet det, men jag lyckas inte. Så nu sitter jag här och tampas med mig själv. Blir på dåligt humör, stressad och ledsen för att jag inte alls hinner med allt jag vill göra, måste göra och borde göra. Tänk att vara som de flesta andra här och ha absolut ingenting att tänka på, ingenting att göra. Vad skönt det skulle vara. Kan knappt föreställa mig det ens. Att det någonsin skulle kunna vara så för mig. Det kan vara. Jag bara väljer bort det. Varför förstår jag inte. Men nu är det så, och de är bara att fortsätta.
Badade isvak idag förresten. Ska väl passa på att nämna det nu när jag ändå slösar tid här. Var inte alls liksa hemskt som jag väntade mig. Väntan är värst. Skrämmer upp sig själv helt i onödan. Men jag är iaf jätte glad och nöjd över mig själv att jag gjorde det! Ens stridspartner skulle få hjälpa att klä av och på sig efteråt. Därför bytte jag från Linus till Möller. Kändes som det enda rätta. Eller? (; Haha! :) Har även blivit gasade idag. Denna gång gick det mycket bättre än förra! Var mer tätt och gjorde därför inte galet ont! Hehe :)
Jaja, måste fortsätta om jag ska få sova inatt..

Tar aldrig slut..

Kategori: Allmänt

Jag kommer sitta här vid datorn hela natten känns det som. Har inte ens tid att skriva här. Får liksom aldrig slut på grejer att göra..

felstavning

Kategori: Allmänt

stavar tydligen mycket fel, haha! men jaja, jag bryr mig inte! haha ;) vi vann mot alex i starcraft. utan mamma till och med. hon blev utkastad i början ^^ alex tjatar att han vill spela igen, men jag pallar inte. vi spelar lite senare, eller imorrn. nu blir de fruktsallad och andra sagan om ringen :)

starcraft

Kategori: Allmänt

nu ska vi spela ett till game av starcraft. denna gång ska mamma vara med också. vi måste bevisa att vi kan slå alex ^^ han är alldeles för bra för oss. så nu blir det han mot mig, tobbe, mamma och jessica. spännande värre (; sist vi spelade var det jag och alex mot jessica och tobbe. det gick så bra för oss och så dåligt för dom att jag övergav alex och hjälpte dom istället. tobbe gav upp och gick ur, medan vi mosade alex totalt! (; maha!
tobbe påpekar att jag stavar fel ibland. hade t ex skrivit aven istället för även. kan bli så ibland, när man skriver fort och inte riktigt kollar :p
pulka åkte vi utanför huset, på baksidan. tobbe hade skottat upp en bana förut, duktig som han är :) det var han, jag och alex som åkte. gjorde även någon ny bana, jag kom ända till staketet, woho! haha :) fick pulkan av tobbe i julklapp. en utmärkt present! :)

pulka!

Kategori: Allmänt

mår bättre nu. som vanligt går humöret upp och ner ^^ har iaf spelat ett game starcraft, ätit god middag (lassange) och åkt pulka! har ävin bokat biljett till mötet på måndag, kollat tågtider imorrn, packat min väska, städat bland mina grejer med mera. känns som man fått lite mer rätsida på livet för tillfället. har dock fortfarande inte skickat ut kallelse till årsmötet eller allt som har med det att göra. måste fixas. har även massa böcker som måste läsas. skjuter upp det så länge. framtida migs problem helt enkelt :) nu kommer sasha, hoppar upp i mitt knä och är lika go som alltid. enligt mig då då (; måste sluta så jag kan mysa (:

6 pers

Kategori: Allmänt

just nu är vi sex stycken inne i felix och maikens rum. det är jag, jessica, alex, maiken, tobbe och felix. alla sitter med en varsin dator och gör olika saker. nördigt, jag vet. men försöker få spel att fungera, vilket det inte gör, och jag pallar inge mer. har inge tålamod alls. blir jätte grinig om saker inte fungerar som jag vill att de ska ^^
maiken spelar sims, alex spelar starcraft, felix wow och jag sitter här. jessica och tobbe vet jag inte vad de håller på med ;p
idag har vi varit på vintermarknaden. det har köpts strumpor, godis, skålar, magneter och lite annat roligt. jag tänke köpa ett par skor, tills jessica påminde mig att jag redan har ett par som ser ut nästan precis sådär. har alldeles för mycket skor. men jag gillar skor (:
efter marknaden gick vi hem till jessica och gjorde lunch. stekt falukorv, stuvade makaroner och sallad. och så klart det viktigaste, ketchup! går inte utan (;
sen åkte vi till "skridskobanan" vet inte vad det skulle föreställa, men skridskor åkte vi iaf! isen sprack och vatten flöt fram. backen med grus var framme på en del fläckar av banan. inte den bästa plats att åka skridskor, men de bästa som finns i denna kommun vad jag vet. det var iaf roligt! tobbe som inte hade några skridskor fick springa runt bredvid ;p han fyller ju år snart. kanske borde ge honom skridskor. men vintern är ju över så det kanske är tråkigt. vill dock inte uppmuntra till mer data- eller tv aktiviteter. kanske blir att åka lite pulka sen. vore kul :)
alltid när jag är borta, så längtar jag hem till min familj. vill vara delaktig i det som händer hemma och allt de gör. vill veta allt som händer i deras liv. sen vet jag inte vad som händer. så fort jag kommer innanför dörren blir jag på jätte dåligt humör. är alltid nedstämnd, negativ till allt, ledsen, grinig och besviken när jag är här. på precis allt! vet inte varför det är så. vill inte att det ska vara så. kan inte göra något åt det.. det jag nog stör mig mest på att de aldrig gör annat än typ spelar dataspel. de vill aldrig komma ut och göra saker. var ett under att de följde med och åkte skridskor idag. känns som man blir så himla rastlös här. sen blir de liksom griniga på mig när jag inte bara vill sitta ner och göra ingenting. man får noll motivation här. känns som en riktigt tråkig sitta-inne familj. vill att de ska dra ut mig på grejer. men de kommer väl aldrig hända. nåt med jag blir besviken på, fast jag egentligen vet det i förväg, är att jag inte vet vart jag ska göra av mina prylar. är så fullt med prylar överallt. ställer alltid mina väskor i samma hörn, sedan låter jag de stå där tills jag ska åka igen.. känns som de aldrig lyssnar på mig. svarar aldrig när jag frågar saker eller bryr sig om vad jag säger. sen gnäller de på min attityd och så blir jag bara mer grinig. de hjälper inte alls till med alex heller. förstör mer än de hjälper och de gör mig galet irriterad. de känns så korkade ibland att jag bara vill krypa ihop och försvinna. men de är nog inte korkade alls, säkert bara jag som är det. eftersom jag blir irriterad på allt och alla hela tiden så måste det ju vara jag som är problemet..
är iaf kul att alex är här. han är alltid full av galen energi och vill göra saker. även om man blir less på hans sjuka humor så blir jag aldrig less på honom (: imorrn åker jag iaf här ifrån. kommer längta hem hela veckan, sen komma hem och vara lika grinig igen. sjukt att dom ens vill ha hem mig. men de är väl bara för att dom måste älska mig eftersom jag är en av dom liksom.
nu måste jag installera starcraft så vi kan sitta inne och spela en fin dag som denna..

lektionssalen

Kategori: Allmänt

ja nu sitter man här igen då. har precis haft fredagsrutin och plutonens timme. om en halvtimma är det kompaniuppställning, sedan får vi äntligen dra oss hemåt. kommer dock ändå inte att vara hemma förrän ca 20 ikväll. segt att de ska ta sådan tid. hinner knappt vara hemma något.


har varit här tre veckor i streck nu. är lite smått less faktiskt. har kul på dagarna, javisst. men missar allt hemma. gemenskapen med familjen. känns som jag kommer längre och längre ifrån dem hela tiden. inte lika kul. men men, snart är detta över och jag kan börja leva igen (:


har fått ett mail på facebook från min moster som jag inte kan läsa. står fel på sidan hur jag än gör. riktigt jobbigt!


det är meningen att vi ska anmäla alla olyckor som händer här i lumpen, så de kan lägga statistik och kanske åtgärda felen. oftast är det dock bara vi som är klantiga. t ex där vi hämtar sallad i matsalen. man drar brickan längs kanten liksom, och precis vid slutet kommer en upphöjninge, eller vad de nu är. där iaf tar brickan i och glaset tippar över. det blir blött och man får hämta papper. det hände Jansson förra veckan, mig igår och Berglund idag. kanske borde vi vara mer försiktiga när vi hämtar sallad. eller kanske borde vi anmäla felet och få det åtgärdat ^^


25 min kvar. galet vad tiden går sakta. jag kan fortfarande inte se min mail på facebook.


jag har inte ätit någonting onyttigt på hela veckan. förutom oboy då. nåt måste man ju få ha! :) kommer dock säkert bli en massa onyttigheter nu när lillebror kommer i helgen. vill försöka få honom att äta upp sig men blir så jag gör det istället ^^ får ge godis till honom, och morötter till mig. fast det skulle han aldrig gå med på, tyvärr. ikväll blir de nog att se sagan om ringen. sedan är det vintermarknad och skridskoåkning som gäller imorrn :) sedan de två sista sagan om ringen på kvällen. ska nog trycka in lite starcraft två där någonstans med!


på söndag ska vi försöka ta oss tidigt till uppsala för att åka bil på isen. dennis ska åka och jag tyckte de lät kul! är dock lite orolig över isen nu eftersom det har varit så varmt, så kanske inte blir av. isvaken nästa vecka kommer nog däremot bli av. armén ställer aldrig in något! tyvärr :p har iaf fått tips av philip att inte doppa huvudet! ska ha det i tankarna. kommer säkert få panik och springa därifrån, sätta mig i ett hörn och bölandes skrika fram att jag vill åka hem. haha, hemska tanke. förhoppningsvis går det bra. kommer säkert att vara förjävligt just då, men man får tänka att det är över rätt så fort.

20 min kvar. gah! lillen kommer få vänta lite på mig i uppsala. men de går säkert bra. han börjar bli stor nu, lilleman! :) är så stolt över honom. alla mina syskon för den delen. men alex är den största länken jag någonsin kommer ha till min pappa. jessica också i för sig, har det största bandet hon och jag. men med alex känns det annorlunda. känns som vi bara har varandra. förutom våra mammor och andra syskon. men han lämnade ett stort hål, vår far..


jag tycker om att ha god stämning. inte prata om jobbiga eller pinsamma saker. utan jag vill ha det så simpelt som möjligt! ska vara glatt hela tiden liksom! försöker därför undvika diskussioner som jag inte vill ha. är dålig på dem. vet aldrig vad jag ska säga. har därför bestämt mig för att det är bäst att inte säga någonting alls. det mest obehagliga att prata om är nog pappa. när jag var mindre, fortfarande ibland, brukade jag säga att han bor i sthlm och jobbar på nacka energi. vilket han gjorde! dock för mycket länge sedan. men folk köper det liksom. vilket gör att vi inte behöver få någon pinsam tystnad eller diskussion!

eftersom jag gillar god stämning brukar jag försöka rocka till lite när vi sitter i en bil. musik på hög volym, sjunga fult till och göra någon obeskrivligt ful dans ^^ men sedan kan jag komma på mig själv att helt plötsligt ha slutat och istället börja stirra ut genom fönstret i flera minuter, funderandes över typ allt. jag är en funderare. helt galet vad jag tänker. tänker nog tusen gånger mer än jag talar. därför jag aldrig har något emot bekväma tystnader. behöver inte prata hela tiden. jag tänker mig bort istället. ibland funderar jag på vad andra egentligen tänker på. grubblar dom lika mycket som jag över allting? tveksamt. vad gör de då? tänker de inte alls? vad skönt det skulle vara om man hade huvudet fritt från tankar några minuter. bara några. undrar om det är möjligt.

nu måste jag gå! 8 min till uppställning. sedan får jag äntligen åka!! woho!

pannkakor

Kategori: Allmänt

på torsdag får vi pannkakor och soppa till lunch. och vi kommer missa det, som vanligt. känns som att vi alltid är ute när det är just pannkakor. ger oss gulpåsar istället. som att dom räknar ut de, att om dom ska ta ut oss någon dag och ge oss gulpåsar, då borde de bli torsdagar så vi inte slösar på våra fina pannkakor!! och jaja, jag vet att vi har varit ute i går och i tisdags också, men ändå ^^
klockan är nu 07.22 och jag sitter uppe i lektionssalen. det är mitt städområde så jag har satt upp alla stolar från gårdagens film och sopat upp lite skräp. undviker att tömma papperskorgen eftersom alla soppåsar är slut. de borde ha sagt till om det. eller? ska fråga de andra sen. undrar vart linus är, han har också detta städområde. i för sig är jag klar nu så de är chill. känner mig duktig idag. har klätt på mig, bäddat sängen, putsat kängorna, stängt igen skåpen, packat väskan, brett mackorna till lunchen, ätit frukost och borstat tänderna. allt mycket fortare än igår. hade inte haft tid att sitta här igår!
tänkte sova runt 18 igår, men blev en film istället. full metal jacket. helt okej film. är så spännande att se krigsfilmer nu när man känner igen allt till. kan relatera och förstå vad de gör. mycket mer roligt att se krigsfilm nu :) men det blev att sova tidigt iaf igår. somnade väl vid halv 10 skulle jag tro. lagomt (: orkade ändå inte gå till matsalen imorse. eller ja, jag orkade, men kändes onödigt när jag nu hade frukost precis utanför dörren. alltså mackorna med ost från kvällsmålet. min vanliga frukost :p
har haft jätte konstiga drömmar hela veckan. kan inte förstå eller förklara dom men konstiga är dom! blir helt snurrig i skallen. t ex igår var jag ut och söp med min pistol och tappade bort den. haha, kaos!
om en kvart är det uppställning. då blir de att hämta ut vapen och åka till livgardets övningsbana "konsum huset" i kungsängen. ska bli lika fint väder som igår. hoppas hoppas! nu kom linus in. jag trycker bort som vanligt. förstår inte varför men jag hatar att folk ser när jag skriver. vet att dom kan läsa det själva sen men de bara är så. bara jag ska göra någonting överhuvudtaget med någon bakom axeln är omöjligt.
förhoppningsvis får vi våra böcker till jägarexamen idag. vore nice att kunna börja plugga lite :) bilresan fram och tillbaka till kungsängen är ett jättebra tillfälle att läsa. har läst två tidningar om jakt hittills. nu har jag dock ingen kvar så får lösa lite sudoku istället. det är alltid kul :) får se hur många gånger möller slår mig idag då. alltså hur många gula bilar som passerar ^^ barnsligt kanske, men alltid lika kul (;
imorrn får jag åka hem till min familj!! längtar :)

OJojoj

Kategori: Allmänt

Jag måste skärpa mig med pengar! men har så svårt att låta bli. facebooks fel! hade reklam om onepiece. jag såg det som ett sign kunde såklart inte låta bli. grå fick de bli ^^ gick fortfarande inte att söka till kurser på högskolan. jaja, får vänta. nu är de sova som gäller (: dom har faktiskt varit förvånansvärt snälla och låtit mig sova dom här kvällarna. får se om dom fortsätter vara det. fingrarna i kors!!

Up, down, and back again!

Kategori: Allmänt

Sitter uppe i lektionssalen. tänkte att jag skulle blogga lite. har även passat på att ögna igenom facebook och kollat min mail. eller ja, tog bort de jag inte ville ha och ignorerade resten. ska läsa de snart men vet att alla handlar om jobb eller politik. är rätt intressant i för sig men orkar inte börja tänka och planera en massa nu. skriver ner en massa strunt här istället ^^
fick ett samtal från gävle dagblad idag. jag missade deras första samtal så ringde upp dom senare. de ville ha svar på en politisk fråga men hade fått tag i margaretha istället. vet inte vilken fråga det handlade om. får fråga henne om det senare.
mina tågbiljetter har gått ut. måste fixa nya, men vet inte när jag ska kunna göra det. på fredag i så fall. tänkte försöka fixa en tågbiljett åt min lillebror också. kaos. blir så när vi är borta hela dagarna.
har lyckats låta bli att äta gulpåse både idag och igår. tog mackor från kvällsmålet istället. med varm oboy. helt underbart! hade även galet fint väder idag. fräknarna kom liksom fram ^^ inga moln och massa sol. behövde inte ta på värme jackan under lunchen ens. helt toppen! har varit en bra dag. visst kanske jag benga lite men de bjuder jag på! allt flöt på och dagen gick fort. hoppas de blir lika nice imorrn!
jag har blivit duktig på att inte göra gubbar hela tiden känner jag. nöööööjd!
klockan är inte ens 18 och jag har redan ätit klart och duschat. det enda jag behöver göra nu innan jag smäller ner i sängen är att borsta tänderna, sätta telefonen på laddning och leta fram mitt lypsyl! läpparna blev lite torra idag. på tal om idag var det helt galet svårt att andas inne i huset! körde strid i bebyggelse. blir typ krut, rök och annat jocks i hela rummet! men de går rätt fort så är inte så farligt.
har bara ett vaktpass kvar enligt schemat som sitter uppe nu. ett helgpass dessutom. känns lite sorgligt faktiskt. vi är redan inne på mars. snart är det muck. svårt att föreställa sig ett liv utanför det militära. men ska bli skönt ändå! blir att kanske åka på nån festivalgrejs samma dag som muck, sedan irland någon vecka efter det och sedan australien efter det. sedan är sommaren slut och de är dags att plugga!
på tal om plugga så ska jag kolla om det går att söka till kurserna än. har iaf fixat så jag ska göra högskoleprovet 2 april. dags att börja plugga till det nu kanske. men har boken hemma så börjar efter helgen.
var på ett möte igår om jägarexamen. så nu ska jag, gotte, svensk och hellbom fullgöra det har vi tänkt. kommer vara ca 3 timmar långa teoripass varje måndag kväll. plus vissa söndagar är det tänkt. kommer inte kunna gå vissa måndagar och de kommer kosta runt 300 spänn. kommer heller inte kunna jaga sen eftersom jag inte kommer kunna döda och skära upp djur. men de kan bli en kul grej ^^ ska bli kul att få lära sig mer om naturen och olika djurarter. förstå mer av den delen av livet. ska även bli kul att få skjuta föremål som rör sig. speciellt lerduvor. fett coolt att lyckas med det! :)
ne nu blev de så här långt och tråkigt igen. ska kolla vad niklas skriver, sedan kurser och sen göra mig klar för sängen. bra plan! ^^
sweet dreams!