camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

jag gillar stress

Kategori: Allmänt

jag har kommit fram till att jag måste gilla stress. måste tycka om att ha en massa att göra och ha saker som overlapar. varför skulle jag annars ta på mig allt? varför skulle jag ta ett jobb som knappt ger betalt dagen efter jag går ut på krogen i sthlm. där jag trivs så bra att jag inte vill åka hem, så medvetet missar jag alla bussar och måste sova kvar. stanna så länge som möjligt, för att sen åka direkt till jobbet, utan strumpor. inte okej! var tvungen att ha på mig skorna hela tiden och inte gå innanför hallen i stort sett ^^ jag har inte pluggat alls denna helg. imorrn ska jag träffa ashley på storken för att diskutera en grej vi ska presentera i engelskan veckan efter. efter det ska vi på extra extra i sthlm, sen bio efter det. på tisdag har jag seminarium. har inte ens kollar på frågorna än. varför tar jag på mig så mycket? det jobbigaste är att alla tankar på allt jag måste göra, allt jag inte orkar ta mig för och hur jobbigt att känns, får mig så irriterad på allt. kan bli riktigt irriterad på en person som inte gjort nåt fel. det är asjobbigt och verkligen inte okej. men hur ska jag då lösa detta? tar jag på mig mindre saker så blir första frågan vad jag inte ska ta på mig eftersom jag vill hinna med så mycket som möjligt på kortast tid. nästa problem är att jag blir galen om jag inte har något att göra. de dagar jag har tomma i min kalender försöker jag hitta på saker att skriva där, för inte kan jag väl ha en hel dag då jag inte har något inbokat? det bästa jag kan komma på är att skriva in plugga med stora bokstäver tills något roligare dyker upp. på tisdag efter jobbet ska jag hjälpa lisa att vara barnvakt åt sigrid. ska bli kul! :) ska kolla på tv nu, löser mina problem en annan gång :p

Maddi Jane

Kategori: Allmänt

jag har just upptäckt Maddi Jane. den tjejen har stor potential. riktigt bra röst

SOMETIMES YOU HAVE TO ALLOW YOURSELF TO BE WEAK IN ORDER TO GROW STRONGER

Kategori: Allmänt

lätt att säga, svårare att göra. speciellt när man inte vet hur

kantareller

Kategori: Allmänt

idag var jag ute med mamma, maiken, felix och hundarna och plockade svamp! såg mörkt ut där vi var först. eftersom jag inte visste hur kantareller såg ut så var jag tvungen att fråga varje gång jag såg en svamp. och tro mig, det finns många olika svampar där ute ^^ hittade iaf en massa kantareller på stället vi åkte till sen. fick till slut helt enkelt sluta plocka eftersom vi hade tillräckligt. de jag plockade rensade och stekte jag och ska lägga i frysen hemma. blir värsta lyxmaten (; de andra ska vi ge till kina när vi kommer dit imorrn!
jag var ute med aaron i ca 50 min idag. tänkte vara ute i två timmar, men han blev helt inställd på att vända efter ett tag. vet inte varför. det blir mycket tjafs här hemma hela tiden. jag, mamma och maiken är så lika på nåt vis att vi blir tre poler som stöter ifrån varandra. jobbigt att det ska vara så.
jag har ställt väckarklockan på 7. eller ja, 06:45, 07:00 och 07:15. sätter alltid tre alarm eftersom jag aldrig vaknar ordentligt av första. litar inte på mig själv helt enkelt!
fick precis ett sms av en kille att jag skulle komma och ligga med honom. sen när blev jag den tjejen? inte okej

ce

Kategori: Allmänt

tack min undebare vän viktor stenberg! tack för att du finns i mitt liv och lyser upp min dag!
C - elest

A - nmärkningsvärt

M - Mysig

I - mponerande

L - ockande

L - ovande

A - ltruist

kalopps!

Kategori: Allmänt

fick idag (när jag spelade alfapet på min systers htc) veta att kalopps stavas med endast ett p. ändå fortsätter jag att skriva det med två. kan inte ändra mig nu när jag använder det i mina olika lösenord och allt! bra att jag skriver det öppet såhär (; finns inget roligt att hitta bland mina grejer ändå, så var så god, slösa lite tid på det (;
mamma bäddade sängen åt mig här i lingbo ikväll. hon sa att man kan få lite extra, vad ska vi kalla det, ompyssling? (hittade inget bra ord för det) när man är här så sällan iaf! har en katt och en hund som tar upp hela sängen så mina fötter är utanför täcket och fryser :( de försöker värma varandra (fötterna alltså) men går inte så bra. får väl slänga iväg djuren åt sidan då det börjar krisa med värmen ^^
imorse åkte jag till ockelbo för att gå på socialnämnden. det var ett bra möte idag! hade ett lätt studiebesök runt på korttidsboendet osv. massa bra! sedan hämtade syrran upp mig så åkte vi till gävle och gick på bio med maiken och felix. såg friends with benefits. helt okej film! innan filmen åt vi middag i nian. jag beställde kycklingwok utan nudlar eller ris. fick endast wokgrönsaker i någon konstig sörja som inte alls var gott! tog bröd av jessica som jag doppade i sörjan, sen åt jag mig mätt på chips och choklad på bion istället :p
imorrn får jag pengar, ÄNTLIGEN! verkligen på tiden nu. vart helt pank idag! syrran fick bjuda på bion, snäll som hon är! :) tjejen med cash!
imorrn ska jag plocka svamp med mamma. kan nog bli kul! :)
sen har vi släktmiddag hos kina på lördag. blir sista kvällen filippa är hemma innan hon åker till laos. kanske borde dra med henne ut på krogen (;
Q gillar warhammer, vill se filmen crazy stupid love, har döpt sin katt till leia (för att det påminner om ett lejon) och ska på toppen av isberget göra en star wars tatuering! man måste bara älska knasiga människor (;
nu ska jag se mina nördiga serier! tjolahopp

pluggjobbpluggjobbpluggjobb

Kategori: Allmänt

I helgen hälsade jag, tony och oskar på viktor i lundsbrunn! var en riktigt trevlig helg med utgång, tacos, brädspel, film och allmänt bra umgånge! var skönt att få komma bort och slappna av lite.
i måndags åkte jag till ockelbo för att gå statsvandring med margaretha b kjellin! vi gick runt i byn som politiker från moderaterna för att se hur anpassat det var för funktionshindrade som synskadade, kortväxta med mera. det är viktigt att samhället är anpassat för alla, så vi bör nu uppdatera vår handikappsplan.
efter att vi var klara så åkte jag hem till Fia för att umgås med henne och loye. mätte fias mage som nu är 103cm i omkrets! kul kul (: försökte lyssna på bebisen med stetoskop men gick inte så bra :p när hampus kom hem beställde vi pizza och hade en trevlig middag. sen körde loye mig hem till jonas i gävle. kollade på fotbollen med honom ett tag innan jag åkte hem till uppsala.
igår hade jag ett seminarium i internationell politik. de gick bra och var riktigt intressant. efter det åkte jag hem för att skriva en essay i engelska och skickade iväg den. sen tvättade och handlade jag innan jag åkte iväg till jobbet på fastighetsbyrån. sen 19.30 åkte jag på styrelsemöte med muf, och sedan kl20 träffade jag lisa på storken för att fika. träffar henne varje tisdag kl 20. vi skulle egentligen gå på en nation, men dum som jag är så glömde jag ju så klart mitt nationsleg. men det var jättetrevligt med fika också!
efter det åkte jag iaf hem till filip och hampus och kollade på en ny serie jag sett på reklam. falling skies heter den. verkar rätt bra :) ska fortsätta se den ikväll efter jobbet. kl 14.30 ska jag träffa min studiegrupp på engelskan innan seminariet som börjar kl 16. ska gå igenom det vi ska göra på lektionen idag. ska ha läst två kapitel i en bok som jag inte riktigt börjat på än. måste göra det nu! imorrn är det socialnämnden som gäller!

härligt trasig

Kategori: Allmänt

tydligen är jag typ härligt trasig. kan mycket väl vara så. trasig är jag då iaf helt klart!
det har varit stressiga veckor. för stressiga. känns som hela jag gått sönder. förhoppningsvis är det iaf inga bestående skador ^^ har inte ens haft tid att skriva här om hur stressigt jag har det! då är det illa (; inte för att jag älskar att skriva här och gör det så ofta jag kan. men det kan vara en skön avkoppling. få ur lite tankar ur huvudet!
idag har varit en riktigt bra dag! kl 10 träffade jag min studiegrupp från statskunskapen på storken för att diskutera och plugga innan föreläsningen som började 12.15. efter den åkte jag till västerås för att göra lite jobb åt daymaker. självklart hade jag glömt papprerna hemma där beskrivningen för jobbet stod, så fick ringa dennis så hjälpte han mig att kolla upp de på internet! jag hade inte riktigt koll heller på hur jag skulle ta mig till alla atgombud i västerås, men hade turen att jocke var ledig, så han fick köra runt mig ^^ riktigt snällt var det! bjöd honom på en ben and jerrys glass (som var helt under förväntan, tyvärr) och lovade att vi ska dela på vinsten om jag vinner något på de 5 dagens dubbel jag var tvungen att köpa. kollade dock på resultatet av travet och tror sorgligt nog att vi inte kommer att få en krona :p
när jag ringde jessica igår för att få hjälp med att boka jobb på internet sade hon att jag inte kan förlita mig på andra när det gäller jobb hela tiden. så jag undvek att ringa henne varje gång jag behövde hjälp idag :p men hon har ju rätt såklart. ringer andra och ber om hjälp hela tiden. kanske inte är så bra så klart!
på väg till västerås så bytte jag från buss till tåg i enköping. på stationen träffade jag johan! var bara i några sekunder tyvärr, men var ändå riktigt roligt att se han igen! :) efter jag och jocke var klara med jobben så körde han hem mig till philip! har inte sett honom sedan muck så det var riktigt trevligt! efter ett tag körde han mig till stationen. på den tråkiga långa bussresan passade jag på att messa lite kära vänner. bussresor kan vara bra för sådant ibland. ha tid att höra av sig till lite folk liksom :) borde ha läst kurslitteratur, men kroppen och hjärnan är alldeles för slut för sådant. inte bra. måste verkligen sluta ta på mig så mycket jobb. missade styrelsemötet med muf gjorde jag ikväll också. det var lite synd. men är nog lugnt eftersom vi har möte varje vecka just nu. när jag kom hem gick jag iaf till dennis och tobbe. (ja, gick) självklart glömde jag cykeln på stationen och gick istället. så fick även gå hem sedan också. är helt otroligt vad sakta det går att gå jämfört med att cykla. finns heller inga genvägar att ta till fots som inte går att ta med cykeln. bara trappor och sådana har jag inte på vägen hem till mig.
har gjort det till en tradition att träffa lisa varje tisdag. var 4e gången igår. då var anders hemma för första gången. det var trevligt att se att han verkligen fanns! ^^ nästa vecka ska vi på en nation och ta någon öl. så jag iaf får någon uppfattning om nationerna som jag aldrig hinner gå på :p
träffade någon kille på tågstationen i väsby för någon vecka sedan. ska träffa honom nästa söndag. shoppa och äta något tror jag vi skulle göra. kan bli trevligt! alltid roligt att träffa lite nytt folk.
för att summera denna dag och förklara varför den har varit så bra: jag pluggat med min härliga studiegrupp, gått på en föreläsning, jobbat, träffat tre olika vänner och varit hemma hos dennis och tobbe. jag vet inte hur det är med er, men jag ser det som en mycket bra presterad dag :) behövde inte ens gå upp 03.30 för att hinna med mycket för en gångs skull! ^^
ne nu blir de fixa lite saker och sen sova!
jag undviker fortfarande att berätta om dig. ser ingen direkt mening med det pga vad det är. antar att du känner lika!

ljummet te

Kategori: Allmänt

mitt te hinner alltid bli lite väl kallt innan jag börjar dricka. vet egentligen inte vad jag har för mig som gör att det tar sådan tid för mig att börja dricka. ibland måste jag slänga ut det för att det är för kallt. galet segt ^^ det jag har nu är iaf tack och lov drickbart. igår när jag kom hem från sthlm så hade jag ett jobb som visningsvärd. det var dock lite folk så vi fick åka hem lite tidigare. det var perfekt dag för det eftersom alex var här i uppsala. han var hos jonte hela helgen, så jag gick direkt till dem när jag kom hem. de var i pingishallen här på kantors och spelade med jontes polare. jag hängde på ett tag, sedan gick vi alla och köpte pizza. satt ute på gården och åt. mycket trevligt faktiskt. sedan spelade vi ett spel och såg efter det en film. var en bra dag/kväll!
jag har bestämt mig för att hoppa av en engelska kurs. litteraturen som är på 7,5 hp. jag kommer fortfarande ha över 50 hp att läsa denna termin, så kanske måste hoppa av någon mer, men provar detta så länge. så nu måste jag prata med skolan och försöka skicka tillbaka böcker jag köpt. har skickat iväg mail till båda så är bara att vänta till jag får svar antar jag. nu måste jag sätta lite fart om jag ska komma någon vart. seg som vanligt. farligt att sätta sig ner i sängen med datorn i knät. tiden rullar på som bara den!

:)

Kategori: Allmänt

Sitter i sängen och äter på min micromiddag. blev broccolisoppa idag. börjar få tomt i mitt matförråd. har iaf en falukorv som jag kan klara mig på ett tag ^^ kom nyss hem från jobbet. har jobbat 6 timmar som visninsvärd på olika lägenheter runt om i Uppsala idag. nu ska jag äta upp min soppa, sen duscha och tvätta innan jag får besök. igår jobbade jag som inventerare på öob i skärholmen. jag sov då hos ansa och fick låna cykel av henne för att ta mig till jobbet som började kl 6 på morgonen. så nu har jag alltså gått upp runt kl 05 tre dagar i rad. bara idag som jag fick sovmorgon ända till nio :) jag cyklade från stuvsta strax efter 5 igår och var framme runt 05.40. jag är ganska nöjd med mig själv att jag hittade dit på 40 min med min enirobeskrivning och papperskarta! :) ska jobba lika på öob i kungens kurva på tisdag så ska till stuvsta och sova imorrn igen. nu kommer jag att hitta iaf och behöver inte stanna flera gånger med cykeln för att kolla på kartan ^^
imorrn är det skola. börjar inte förrän 13.15, SKÖNT! måste dock plugga en hel del innan. det är internationell politik och bör läsa på lite innan. har mer att skriva men tiden är tyvärr ute! min soppa och mitt te blir kallt. inte okej :p

dålig dag

Kategori: Allmänt

klockorna ringer. vet inte om det kan låta från domkyrkan ända hit eller om det är från en annan kyrka. kanske inte ens är en kyrka. kanske det är något nollningsgäng som är igång.
jag som tyckte att jag gick upp tidigt igår när jag vaknade 05.40, gick upp kl 05 idag. tog bussen från odenplan till jobbet. fick gå långt. längre än jag trodde och kom nästan försent. men jag hann och det var ett helt okej jobb att inventera på ica. ett väldigt neutralt jobb som till och med kan vara rätt kul.
jobbet var dock egentligen helt onödigt eftersom jag fick böta 1200kr på tåget hem. hade en resa kvar på ungdomskortet och använde det. såklart. nu när man har fyllt 20 vill dom att man ska betala tre dubbelt så mycket för att resa. som att man automatiskt får mer pengar när man fyllt 20. det där är halva min månadsinkomst och har 10 dagar på mig att betala. är mitt eget fel, jag vet. nu ska jag till tingsrätten i gävle imorrn och har ingen biljett varken dit eller hem. måste även fram och till baka till sthlm för att jobba 5 dagar i början av denna månad. hur skjutton ska jag lösa det? förlorar mer pengar på att jobba och åka på mina förtroendeuppdrag än vad jag får in. ändå gör jag det. vet inte varför. helt värdelöst. en fruktansvärd dag verkligen. tycker jag jobbar hela tiden men får typ inga pengar alls på det egentligen. så vad är då meningen med det? försöker komma på hur jag ska sälja min bil. och min njure för den delen. kanske tåget tar emot monopolpengar. antagligen inte. det är fruktansvärt dyrt att resa. borde stanna i uppsala tills jag fyllt 25 och enligt systemet är vuxen och ännu rikare. får väl hoppas att dom har rätt.
ikväll går en film jag ska se. dumpad. förhoppningsvis är den bra så jag kan glömma mina pengaproblem en stund.