camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

lillebror <3

Kategori: Allmänt

Min lillebror Alex växer nå grymt! Både han och min andra lillebror tobias har redan växt om mig båda två. Alex var typ länge än mig fast jag hade mina höga klackar på mig. men det är så det ska vara :) svårt att inse att dom små liven faktiskt har fyllt 15 nu. och jag 21, omg! ^^ alexander var iaf riktigt snygg i den där kostymen på bröllopet, och det var härligt att se honom sträcka lite på sig (: älskar det där leendet btw, undrar om det går i släkten eller om det bara är han som har det där charmiga leendet. akta er tjejer, han kommer bli en riktig hjärtekrossare (;

Syrran <3

Kategori: Allmänt

Oavsett vad vissa säger så är gunga en aktivitet. så det så! vi hittade ett par grymt sköna o coola gungor på bröllopet där vi satt o stekte oss i solen :)

Pilbågsskytte

Kategori: Allmänt

Mellan afternoon tea och middagen så hade vi några timmars fri tid och skjöt lite pilbåge. eftersom jag aldrig gjort det förut men alltid velat så var det riktigt roligt att få göra det! jag träffade inte jättebra men kom på tavlan iaf (;

monument

Kategori: Allmänt

Enligt min lillebror (som tydligen är en av dom som kollar på Erik och Mackan) så ska detta vara ett slags monument av dom som de gjort i sitt program som heter någonting om 99 saker att göra innan man dör. det stod iaf i trädgården brevid slottet vi var på i Flen på bröllopet i lördags. såg rätt konstigt ut men pianonen funkade iaf ^^

Mamma <3

Kategori: Allmänt

Min vackra mamma har klippt av sig sitt hår och gjort en kort fräsch frisyr! jag har bara sett det på bilden än så länge men hon ser ut att passa riktigt bra i det! jag trodde dock aldrig att hon skulle klippa av sig håret. fast jag har hört att det är vanligt att göra det när man blir gammal (; ne men seriöst mamma, du är vacker <3

Bröllop!

Kategori: Allmänt

Jag och Jessica åkte till Flen i lördags för att gå på vår farbrors bröllop. Det var verkligen hur fint som helst, och gav mig massa idéer för hur jag vill ha mitt! :)

katt!

Kategori: Allmänt

klingström tar ju med sig sin underbart charmiga katt puss när hon flyttar in hos mig på lör. min familjs katt har fått ungar uppe i lingbo, så jag o jessica ska ta en varsin av dom. jag tar den enda som är orange, de andra är gråa som mamman. det är en kille, precis som puss, så vi slipper ungar där iaf ^^ han är orange också men ska nog inte bli några problem att se skillnad på dom. puss är större såklart eftersom min katt endast blir 5 veckor på lördag, också har puss söta tofsar på öronen :) jag har fortfarande inte kommit på något bra namn för min katt. jag funderade på att bara kalla den katt, men jag vill ha s-ljudet med i namnet eftersom det är det ljudet som dom lyssnar på. kanske cesar :p vill ju ha ett coolt o ovanligt namn. jag får tänka vidare :) lör den 21a juli får jag iaf ta hem honom, då det har gått 12 veckor. hoppas katterna går ihop bra bara :)

en icke hemlig hemlighet

Kategori: Allmänt

Under min resa i australien bestämde jag mig för att operera brösten. jag har sagt det till så några som möjligt, antar att jag kanske skäms lite över det. men alla kommer väl märka så småningom så är väl ingen idé att undanhålla sanningen om det längre ^^ allas reaktioner är olika. från att vara helt emot till sjukt avundsjuk :p iaf så vågade jag säga det till pappa igår, plus att lånet har blivit beviljat och operationstiden är bokad så är allt i full rullning och de är no turning back, så att säga. eller jo, klart det är det, men jag kommer ju att göra det. jag är helt inställd på det, så i det här läget spelar det ingen roll vad någon säger eller tycker. faktum är att jag gör det helt för mig själv, ingen annan. så alla får ju tycka vad de vill om saken men det är fortfarande endast för min egen skull som jag gör det. så om tre veckor händer det! jag får inte dricka två veckor innan o jobbar typ en vecka nu så kommer vara nykter ett bra tag nu. under min o klingans inflyttningsfest t ex. men det är väl bra om någon av oss är nykter o har koll på läget kanske (; vi tänkte ha one piece tema först, men det var så många blandade känslor över det temat så nu har vi bytt till black and white (: det är inget som någon kan banga på utan borde vara lätt för alla att klara av. vi ska försöka fixa svarta o vita fördrinkar till alla o ha dom uppe i lägenheten, för att sedan gå ut o spela kubb. kanske blir grillning också, de vet jag inte än. men det är inte förrän den 16e, så vi har tid att förbereda :) jag flyttade in i mitt rum inatt o klingan flyttar in på lördag eftersom warrebäck inte flyttar ut förrän på fredag. kanske kan ta en tripp till ikea på måndag och inhandla lite lampor o annat till lägenheten ((: har dock väldigt ont om pengar den här månaden! pga operationen o krångel med hyran osv så ligger jag lite i back :( men som tur är kommer skattepengarna nästa mån. jag får ut en summa på 10 000 i år, lovely! jag har fixat körkortstillstånd o teoribok för mc så förhoppningsvis kan jag ta sådant körkort i höst. vore riktigt grymt faktiskt :)

iphone!

Kategori: Allmänt

fram tills nu har jag varit lite skeptisk till de här svindyra telefonerna som iphone o htc. mot smartphones över huvud taget faktiskt. jag gillade att man kunde smsa med tummarna, skriva flera rader o skicka iväg på någon sekund bara. jag har också haft svårt att förstå mig på dessa smartphones. det har känts för komplicerat o jag har liksom inte velat lära mig funktionerna. till o med när jag skulle låna någons telefon för att ringa eller smsa tyckte jag att det var hur krångligt som helst ^^ men ja, nu när jag har införskaffat mig en egen vit iphone 4s så är jag helt såld! i love it! bara att kunna ha en telefon där jag kan lyssna på spotify, surfa och knäppa bra bilder är lovely. nu kan jag slänga kameran o ipoden i sjön o endast ha telefonen. asskönt faktiskt! o de är inte så krångligt, bara man vill lära sig :p det bästa med telen dock är nog att den är vit. jag har alltid velat ha en vit telefon (; app-funktionen är också riktigt awesome! det bästa är nog avtalet jag fick när jag skaffade abonnemanget o fick telefonen på köpet. 345 kr i månaden hos tele2 med obegränsat med surf, mms, sms o samtal. det enda jag får extra avgift på är till o från utlandet samt smsbiljetter. alltså himla bra! jag är en grymt nöjd tjej :)))

nattnattnatt

Kategori: Allmänt

det blir att jobba en massa natt nu. jobbade natten från söndag till måndag och mån-tis, sen var jag ledig igår så då åkte jag till uppsala och satte mig på storken med anne :) efter ca 2 tim joinade nada efter hon slutat jobbet och så satt vi i två tim till :) det var jätte mysigt. hade inte sett anne sedan jag åkte till australien. hade kunnat sitta där flera timmar till. måste se till att träffa mina vänner lite oftare. nu jobbar jag iaf natt från idag till på mån, och sen på tisdag tar anne studenten så då ska jag gå på hennes utspring :) sen följer jag med nada till leilas studentmottagning, o sen blir det utgång med alla små studenter i uppsala :p på onsdag är det eckerölinjen som gäller med syrran, klingan, fridström o arash. vi fick gratisbiljetter när vi åkte förra gången så använder oss av dom biljetterna nu för att köpa sommarens alkohol. efter jag vart o fikat på storken med anne o nada så gick jag hem till pappa o tobbe innan jag skulle ta bussen hem till enköping. där åt jag ett kokt ägg till middag o pratade med pappa medan lillebror låg på soffan o sov. han hade tydligen vaknat kl 03 natten innan o varit vaken sedan dess. så jag förstår varför han var så slut. kl var ju dessutom 22. pappa ska köpa en dammsugare till mig i födelsedagspresent. helt underbart! då kan jag äntligen slänga min hemska skrothög som jag har nu ^^ jag var hemma igen ca 24, då hade skille, som lovat, tagit ut sina saker. han hade inte städat men jag pallade inte vänta så tog fram min hemska dammsugare och flyttade sedan in mina saker i rummet. kl 03 var jag klar (: känns bra att ha ett sovrum faktiskt! allt är klart förutom balkongen, får köpa grejer dit sen :) uppställning!

resa sig upp, eller sitta kvar?

Kategori: Allmänt

jag sitter kvar ett tag till. har svårt att smälta allt som händer. visst är det lätt att göra misstag då och då. det är bara mänskligt. o visst är det lätt att slänga ur sig ord och meningar som man egentligen inte riktigt menar. mycket är så lätt att säga o skriva, men oändligt mycket svårare att ta tillbaka o få ogjort. det vi säger glöms oftast direkt bort av oss själva o betyder sällan så mycket. för dom som hör det däremot kan det betyda allt o hänga kvar i tankarna för evigt. det är svårt för den som har sagt att veta vad som lever kvar i den andres minne. och vi säger allt för lite till varandra om vad vi tänker på. alla vet ju att det är viktigt o smartast att alltid vara helt ärliga mot varandra o säga vad vi tycker o tänker på. men lika mycket vet vi att det inte är så vi gör.
en del är riktiga känslomänniskor och agerar utåt på allt de känner, medan andra håller det mesta inne och visar ytterst lite av alla känslor de har. jag tror det är viktigt att komma ihåg o tänka på det. det jobbiga för mig med känslomänniskor är att det inte går att säga saker i förtroende till dom. det funkar bra så länge man är på varandras goda sida, men så fort man ger anledning till känslomänniskan att vara irriterad, ledsen eller arg på en så läcker allt ut som man en gång sagt och trott ska hållas hemligt. nu kommer man ju då igen till dilemmat att man faktiskt ska ha varit helt ärlig från första början, för då hade inget behövt läckas ut. jag antar att känslomänniskorna är bättre med att förmedla allt de känner, och därför inte riktigt ha de där problemen.
jag tror att när man skvallrar på någon annans misstag, så är det viktigt att göra det av rätt anledning. inte för att i studens hetta hämnas utan i sådana fall göra det eftersom det är rätt sak att göra. allt man gör och säger är oftast okej, så länge man har goda avsikter.
det positiva med misstag är att man får möjligheten att förstå att man inte ska göra om dom. det räcker inte att höra det från någon annan att det är fel, utan att själv få konsekvenser av sina handlingar. det sätter ärr som gör att man kommer ihåg varför det är fel och ständigt påminner en att inte göra om dem. lika är det att ha fel på en fråga, eller bara diskutera något, det är hur bra som helst för att komma ihåg. annars flyter det bara förbi.
jag tror starkt på att bara låta sig skrämmas, och för ett tag vänta sig det värsta straffet, gör att man aldrig skulle göra om samma sak. jag skulle iaf vilja tro det. och därför också våga hoppas på att det är så detta kommer att sluta.
dags att resa sig upp..

sommarmarknad

Kategori: Allmänt

det börjar vankas sommarmarknad i ockelbo snart. jag är kopiöst taggad och hoppas på att få träffa en massa gamla vänner. dock verkar inte så många andra ha nåt intresse av att vara där. tråkigt eftersom det blir en av de ytterst få gånger per år man faktiskt får tillfälle att se alla igen. men hur som helst så måste väl några vara där, o jag kommer iaf definitivt att närvara :))

blääää

Kategori: Allmänt

min nya telefon (en vit iphone 4s) kom för några dagar sedan. simkortet funkar dock inte än så kan inte använda den till så mycket annat än spotify o sudoku. vet inte om det är för att abonnemanget inte har startat än eller någon annan anledning. ska väl ringa dom o höra imorrn kanske. jag ska även ringa om en intensivkurs i västerås för mc imorrn. tänkte boka in mig till vecka 34! skulle vara asnice att få körkortet innan vintern. om bara lite mer än två veckor så åker jag med familjen en vecka all inclusive till kreta. kommer att bli hur skönt som helst. jag planerar på att endast sola, bada och spela tennis :) på lördag gifter sig min farbror, så jess kommer till mig redan på fredag så ska vi åka ner tillsammans. helgen efter det flyttar warrebäck ut o klingström in i min lägenhet på duvhök. sedan flyttar skille ut o jag får ett eget rum. ska bli skönt faktiskt. förhoppningsvis blir de med ordning o jag får mer koll på mina grejer. spec alla mina kläder o skor ^^ det känns som att tiden går alldeles för fort. jag har fyllt 21 :O o vet inte om jag kan räkna mig själv som en ungdom så mycket längre. dags att växa upp snart känner jag. den 5e fyller dennis 21 också, så jag är iaf inte ensam över att bli gammal (; samma dag är det nadas lillasyster leilas student, så då blir de att ta sig ut i uppsala. var längesen jag var ut där nu så ska bli kul! dagen efter, på nationaldagen, så åker vi på eckerö o sen är det dags för kreta! jag är aldrig bara ledig känner jag. men är rätt skönt. skulle bli tokig med en helt ledig dag tror jag. börja klättra på väggarna direkt. eller kanske gömma mig i soffan hela dagen o kolla serier ^^ i juli har jag iaf en hel del ledigt! så ska försöka få in en vecka till gotland o en vecka utomlands :) får se vad som händer.
jess håller på att söka jobb här i området. är ett i sumpan som jag verkligen hoppas att hon får. surt annars att ha pluggat till ekonom i 4 år och sen inte få jobb. fast hon har iaf en 4årig högskoleutbildning. vad har jag? två små kurser jag gjorde på universitetet i uppsala mellan lumpen o jobbet här på ledr. hade tre extrajobb samtidigt också i för sig så har ju inte legat hemma iaf. men ändå. vad gör jag om jag inte ska jobba här? jag har absolut ingen aning. då paniken börjar leta sig fram o påminna en om att man faktiskt inte har en utbildning. förutom elektriker då men det mesta av det har hunnit blivit ersatt av annat trams i minnet o det var jag aldrig säker på att jag ville hålla på med. men men, det löser sig. jag har som back up plan att om jag någonsin skulle bli utan jobb, så tar jag ett års visum i australien och lever där ett år medan jag klurar ut vad jag ska göra när jag kommer hem. bra plan va? (;