camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

En bra länk om kvinnors vikt :))

Kategori:

Shake it up!

Kategori:

Efter ännu en rugbyträning är jag fortfarande lika peppad av vara med i laget! Det är en riktigt rolig sport o härlig gemenskap :)

Nu är jag på jobbet och ska ta mig genom veckans sista nattpass. Jobbar mån-fre denna och nästa vecka. Hoppas det fortsätter att lösa sig med täckning så att jag kan gå på rugbyträningarna. Skulle vara skönt med jobb med vanliga rutiner. Inga nätter, högtider eller helger. Då sover man när man ska och kan gå på alla träningar utan problem. En lite mer stabil vardag :)

Hösten kom nyss och det blir kallare hela tiden. Mornarna är hemska. Det är det värsta med militären, kyla o vinter. Just den årstiden önskar man ofta att man hade en kontorsjobb inomhus i värmen :p

Här på jobbet är folk alldeles för lata och slarviga. Bryr sig inte om mycket. Vi har enkla uppgifter, och om man inte klarar det här så är det inte mycket man klarar. Dom drar ner mitt humör rätt mycket. Lämnar saker efter sig, slänger inte sitt skräp o plockar inte in i diskmaskinen. Om dom av någon anledning faktiskt gör det, så gör dom med stor sannolikhet det fel. Självklart gäller det knappast alla, men många många många. Skiter i rapporter, slarvar o bryr sig inte ett dugg om nogrannhet. Läser inte igenom innan de skriver på, byter inte sin utrusning. Sitter kvar i soffan, suckar o säger nej när dom måste göra något. Dom drar ner arbetsglädjen o glöden kommer ner på noll. Något inte bara bör utan måstes göras här. Prestationerna här är inte acceptabla. Över hela den här lilla staden lämnar folk dörrar vidöppna, projektorer och datorer får stå på hela nätter, likaså lampor. Som sagt, ingen bryr sig. Och det börjar krypa in i skinnet o gå mig på nerverna. Förstår inte hur man kan vara så. Speciellt så många. Är mycket jag inte förstår dock. Finns ju sjukt många sossar också, det är ju ett mysterium även det. Alla är ju olika och unika och alla kan ju inte tänka som jag, obviously..

It's a wonderful life!

Kategori: Allmänt

jag har så mycket att få ur mig att jag inte kommer på någonting alls att skriva. just typiskt :)

allt är iaf toppen o jag har rätsida på livet för tillfället!
jag har äntligen fått tillbaka min dator som gick sönder på jobbet för ca 2 månader sedan. på alina sa dom att det inte gick på garantin o att jag skulle få betala ca 3000kr för byte av moderkort samt strömkabel. snälla underbara pettersson körde mig dit för att hämta datorn idag. då sade dom att det var ett vanligt fel på min dator så det gick på garantin iaf. gick därifrån med min dator och utan att ha betalt en krona! fick behålla de 3000kr som lag lagt undan för detta. känns otroligt skönt!! helt underbart faktiskt! :D

jag passade även på att hämta ut ett paket på ica maxi. det är piller o måltidsersättningar som jag beställt för att bli av med mina sista överflödiga kilon. jag har kommit fram till att det faktiskt inte är det minsta svårt att hålla sin vikt o figur. det svåra är att gå ner. så om man bara pinar sig själv nu o ser till att komma dit man vill vara, så är det rätt lätt att hålla kvar sig där sen.

jag var pinnsmal när jag var mindre. blev kallad stickan, nålen, med mera. kilona liksom smög sig fram på mig sen så sakta att jag aldrig riktigt märkte eller reagerade. det kommer inte synas på en vecka nu när jag ska gå ner. det är okej om det smyger bort lika som det kom. så länge det försvinner :)
det gäller dock att inte fuska nu. inte hitta ursäkter eller dylikt. för mig som älskar att äta o dyrkar mat är det riktigt svårt. men allt sitter ju i huvudet. det är bara en själv som sätter gränserna och om jag failar, ja, då är väl mitt psyke och viljan inte stark nog.

när vi var på ica idag så pantade jag alla burkar från vakten. blev nästan 700kr. helt galet. tog tid och var grymt äckligt! inte okej! behöll 500kr själv för mitt slavarbete utanför arbetstid o är riktigt nöjd. har behållit 3000 och tjänat 500kr idag. känns grymt bra! :)

ikväll var det rugbyträning! jag är inne på min andra vecka som rugbyspelare och jag lär mig mer hela tiden! det är fortfarande väldigt mycket nytt att ta in och förstå, men det är riktigt roligt och det tar sig :) för mig som gammal basketspelare så måste jag gå emot allt som sitter i ryggraden i denna sport och lära mig allt helt från början. sjuuukt roligt :)

på fredag ska jag åka till lingbo och hjälpa syrran att flytta till gävle! det känns jättebra att hon ska bo i gävle när hon jobbar i ockelbo, så att hon inte blir helt fast i den där hålan utan får bo i en stad också. och närmare mig :)

lillsyrran ska börja sälja tupperware. köp köp köp av henne! :))

nästa vecka börjar jag plugga datateknik på distans! sen börjar folkhälsovetenskapskursen snart med. företagsekonomin börjar i nov så har lite mer tid att förbereda mig för den! får se hur det går att plugga samtidigt som jobb o träning o socialt liv! kommer nog gå bra :)

Fina fisken

Kategori: Allmänt

Idag är jag ledig! Trots detta var jag uppe kl 06, en halvtimma före mina roomies som ska jobba idag :) jag tar en dagstripp till ockelbo. Ska på återbesök hos estet, äta lunch med syrran samt träffa fia en stund :) när jag kommer hem igen så ska jag på rugbyträning. Var på min första träning igår. Det regnade en hel del och jag hade ton med gräs över hela kroppen när jag kom hem. Det var väldigt annorlunda. Har aldrig ens sett sporten förut. Men det var jätteroligt så ska ge det en chans o prova ett tag, se om det är nåt för mig :) på lördag har dom match mot göteborg, så då ska jag sitta på avbytarbänken o försöka lära mig regler. Dom har träning tre dagar i veckan, så det är ju jättebra för att se till att man håller igång :)
Träningen går bra, jag har inte gett upp än så länge. Måste få in lite mer styrka bara. Kör mest kondition just nu. Måste dock se till att klara milen snart. Och på under en timme, gah :/ bara att fortsätta träna så måste det ju löna sig i slutändan. Har tre par jeans i gaderoben som jag sparar som mål för att kunna ha på mig. Hade dom när jag var typ 16. Bara att fortsätta träna ;)
Jag har kommit igång med att kolla på supernatural igen. Sjukt bra serie. Har kommit till avsnitt tre på säsong sju nu. I säsong sex har dom massa inslag av komedi på nå vis, vilket gjorde att jag satt o garvade för mig själv ett antal gånger :) jag längtar till alla serier drar igång igen, serienörd som jag är!
Igår tog jag en promenad med emelie. Hon ska flytta till guldkusten i australien i oktober o jobba där i åtta månader. Sjukt bra upplevelse för henne. Ska försöka hälsa på henne i mars. Vill försöka att hälsa på sara i darwin igen då på samma gång. Beror på hur jag kan får ledigt bara. Jag vet inte ens vad jag kommer jobba med då än. Only the future will tell :)
Ikväll kommer emelies bror jim på besök över helgen, o jessica kommer imorrn. Så då ska vi väl försöka att hitta på lite roliga saker att underhålla våra kära syskon med :) det är fest hos emelie o sen utgång på fredag. Sen har ju jag rugbymatchen på lördag o sen åker vi nog till västerås efter det. Ska äta på ett ställe sol heter jensens. Desiree o emelie hade hört att det ska vara bra så då provar vi det :)
Nu ska jag kolla lite supernatural på vägen till obo! :))

hej världen

Kategori: Allmänt

allt kan ju inte alltid gå som man planerat. därför kanske man inte borde planera allt precis som man vill ha det. då kan man ju aldrig få det :) i fredags var jag på all in med wikström, warrebäck, björemo o skille. den biten kommer jag ihåg. det går även att spåra mina fotsteg där genom ett post på facebook och från mitt bankomatkort. sedan har jag bevis på att jag var på pulse genom stämpeln på min hand och väskan som blev kvarlämnad där. har dock inget minne av det så måste dit igen för att se hur de har renoverat om ^^ i väskan fanns iaf min hemnyckel, min mobil, körkortet, bankomatkort mm. jag var tvungen att ta mig hem till mamma i lingbo utan allt det. desirre tog ut kontanter åt mig innan jag åkte så att jag skulle lyckas ta mig hit. på bussen tar dom tydligen inte kontanter sedan två år tillbaka, men efter lite morrande o grubblande från busschauffören så fick jag åka med ändå. utan att betala. snällt ^^
nu har jag iaf varit här uppe i sveriges mitt, någonstans ute i skogen i mammas hus sedan i lördags. det har varit svårt utan telefon, men rätt skönt ändå. har bara saknat mitt spotify och mina promenad o spring appar. det finns inte så mycket att göra här uppe. jag har varit ute och sprungit med mamma två gånger. vi ska ut igen ikväll innan jag tar mig hemåt. jag har kollat klart på hela första säsongen av heart of dixie, och första säsongen av terra nova. har inte så mycket mer att kolla på nu. känner mig som en riktig soffpotatis. tobbe är på sitt rum o spelar hela dagarna och de andra är o jobbar. jag träffade fia en sväng idag iaf. jag är oerhört tacksam att vi har lyckats hålla kontakten o vänskapen intakt, trots att hon har skaffat familj o barn här i ockelbo medan jag bor på annat håll och fortsätter låtsas som att jag är 19. men 21 är ingen ålder va? kom på igår att det snart bara är ett halvår tills jag är 22. 22, wow. helt sjukt vad tiden kan gå så fort, och så långsamt på samma gång.
i måndags var vi på bio i gävle, jag, jessica, tobbe, dennis o jocke. vi såg total recall. helt okej film :)
nu ska jag laga mat så det finns till de tre arbetande tjejerna kommer hem. från ikväll kl 22:30 så har jag en telefon igen :)

Semestern är över..

Kategori: Allmänt

Men jag har bara börjat :) gymmet here i come!

HJÄLP..!

Kategori: Allmänt

efter en lång sommar med massa äventyr och lek, och sedan en hel vecka på jobbet är jag nu hemma och ledig. sjuuuukt tråkigt. jag hade en bra start på dagen. gick upp kl 06, tog ut soporna och gick på en promenad hem till ferlin för att kolla hennes post. var hemma igen runt halv 8, nöjd med min insats. sen, jaa. jag har vattnat min blomma ute på balkongen. pluspoäng till mig. jag har sökt lite jobb, guldstjärna till mig. ja, vad har jag med gjort? jag har kollat på 8 avsnitt av serien heart of dixie. sedan har jag fixat lite med mina playlists på spotify. har massa kvar men är nöjd för tillfället. hade precis beslutat mig för att komma ur pyjamasen och ta mig ur lägenheten. passa på att cykla till regementet med hilmers skosnöre. ja, mitt gick sönder så gick runt en dag med en känga utan snöre. inte okej. har iaf skaffat nya så tänkte lämna tillbaka det, hämta lite prylar, sätta på mina nya kodlås på skåpen och möblera om lite där. samt passa på att ta en tur på löpbandet. när man dock ser ut genom fönstret och regnet öser ner så förstör det alla planer. jag tar fram ett hopprep för att iaf få röra lite på mig. resultatet blir inge bra. vi har tydligen inga plana ytor i denna lägenhet. och där vi har det så måste det finnas en lampa som hänger i taket. igen, inte ok. tog fram ett annat hopprep och hoppades på lite mer tur där, men nej. som om det skulle göra någon skillnad. jag är så trött på att sitta inne nu. vill ut o träffa folk, dricka vin och ha på mig annat än mjukisar. och det har knappt gått en dag. jag ska vara ledig i typ en vecka. hjälp hjälp hjälp. försökte till o med byta den trasiga lampan i badrummet innan jag insåg att det är ett lysrör, och inte har jag några sådana liggandes här hemma. nu messade desiree på telefon och jennie kom innanför dörren. kanske kan hända nåt nu äntligen?! :)) imorrn har jag iaf bokat tvättid och ulrika kommer hem från gotland. wiiiiee!
pusss!

Svensk sommar!

Kategori: Allmänt

Detta år har varit riktigt bra hittills. Först var jag i darwin, australien och hälsade på sara i fem veckor. Helt underbart. Sen åkte jag till kreta en vecka med familjen. Hade all inclusive och pool utanför rummen. Asmysigt. Efter det har jag varit i sverige hela sommaren. Sveriges sommarväder brukar kunna vara riktigt dåligt, men i år toppar vi no alla listor. Eller så har jag bara lyckats vara där det är dåligt väder. Men ändå så har denna sommar varit toppen! Började med en vecka i borlänge på peace and love med wikström emelie och desiree :) Var en vecka på gotland där jag hälsade på min kära vän ulrika. Några kompisar från ockelbo kom några dagar så jag hängde en del med dom också. Asnice. Sen nu har jag varit en vecka i piteå med desiree och emelie. Har varit på bio fler gånger än jag kan räkna. Har sett bl a spiderman, rock of ages, the dictator och batman! Det har varit en utmattande sommar men sjukligt skoj. Bilade upp till pite vilket tog ca 11 tim. Men sen flög vi iaf hem :) kom hem i måndags och åkte direkt till jobbet där jag nu jobbar natt. Ska få sova hemma imorrn, tvätta o packa upp från sommaren. Sen ska jag tillbaka till jobbet o vara här tills på tisdag då jag ska åka hem till styvsyrran jesse. Hon och hennes kille flyttar in i hus idag och ska ha barn i januari. Är riktigt glad för deras skull :)