camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

sou

Kategori: Allmänt

nu är jag klar med alla tester o grejer i sthlm inför sou. man får bara söka 2 utbildningar, vilket gör det svårt att komma in på någon. på det som jag har sökt i 1a hand är vi 5 sökande, och dom tar endast in 1 person. så just nu är det bara att vänta och se ifall man blir kallad på intervju, och sen se om man får platsen efter det. testerna gick helt ok, men det gjorde ju säkert de andra fyras också liksom. får se hur det går, har inga höga förhoppningar iaf så blir jag inte förvånad o besviken sen.

jag fick en 6a på cykeln, 3a på isokajen, 7a på datatestet och 6a hos psykologen. helt ok. cykeln var värre än jag trodde. blev trögare varje sekund o till slut gick det bara inte att trampa runt i det givna tempot längre.

nu är jag äntligen hemma igen efter en hel helg på jobbet och 2 dagar i sthlm. ska sova o ta tag i sådant som behövs göras imorrn.

körde ben på jobbet ikväll. tänkte strunta i det först o köpa chips istället. herre så skönt att det inte blev så! blev massa chips igår kväll hemma hos brorsan, och har blivit massa bröd o pasta under hela helgen så har nog gått upp allt igen som jag hade gått ner. bara att börja om från början.

ny dag!

Kategori: Allmänt

känns bra idag! ska gå in på jobbet med en bra attityd och hoppas på att få det tillbaka. wish me luck ^^

vilade från träningen igår men har mer ont i halsen idag :( hoppas verkligem det gått över till på måndag

tacktack

Kategori: Allmänt

går till matsalen, för att komma tillbaka till ett mörkt kök med stängd dörr, 2 stora fulla kassar med mat lämnade på bordet till mig att ställa i kylen, samt disk lämnad till mig att plocka i diskmaskinen. för att sedan när jag är klar gå in genom den stängda dörren och hitta min kollega sovandes i soffan. brukar bli på bättre humör efter mat. inte idag. glada tankar..

skit också

Kategori: Allmänt

så himla typiskt. har varit jättepigg o glad med ett bra humör, positiv inställning och mått mitt bästaste. men inte nu. några timmar på jobbet är tydligen allt som krävs för att dra mig tillbaka ner i skiten. människor och beteenden här får mig att tappa ork. att bara sitta hela dagen får mig att bli slö. jag vill inte träna, jag vill inte göra någonting alls, förutom att sitta ner o äta en massa skit. tusan också. det är bara fredag. hela helgen kvar. hur ska detta gå.. att jag har ont i halsen och faktiskt inte borde träna ikväll efter jobbet gör inte saken enklare. det är nu min karaktär testas.

helgsfrukost

Kategori: Allmänt

idag är det min sista helgdag, för imorgon bitti (fredag) börjar jag jobba. jag har dag med jour detta pass vilket innebär att jag har arbetstid 07-20 hela helgen, och jour på jobbet 20-07. alltså fast på jobbet 24/7 ända till på mån. jobbigt om man glömmer nåt hemma.
på måndag förmiddag åker jag direkt från jobbet till gärdet i sthlm för att göra testerna inför sou. så som jag tränat och oroat mig inför dem vill jag nu bara få det överstökat. ser fram emot tisdagen då jag får åka hem o allt är klart. ingen mer cykling. iaf inte lika mycket. kan fokusera på att börja springa lite igen istället. det får gå som det går. skiter det sig så är det faktiskt inte hela världen.
eftersom både äggen och kvargen är slut blev det pauluns supergröt till frukost idag. lade bara till lite chiafrön och kanel. dricker ett stort glas blåbärssoppa till! Det blev en frulle på 250kcal med 38g kolhydrater, 8g protein och 8g fett.
snart ska jag iväg till öppna förskolan med hannah o frank (:

frukost

Kategori: Allmänt

dagens frukost blev en äggmacka m kaviar och blåbärssoppa. massor av fibrer, c-vitamin och andra nyttigheter!
det är 196kcal med 21g kolhydrater, 9g protein och 9g fett :)

ont i halsen

Kategori: Allmänt

har haft små aningar om ont i halsen i några dagar nu, men vaknade upp med en mer tydlig och markant halsont idag. tusan. måste ju träna. ska träna. tar fram min bok med hälsokurer o ska fixa det här till kvällens träning. blir massa ingefära, honung och vitlök idag.

igår var iaf en bra dag, liksom dagen innan blev den helt vegetarisk utan att jag gjorde det så medvetet. jag åt totalt 1125kcal med 84g kolhydrater, 104g protein och 40g fett. en helt okej uppdelning. dagen innan satsade jag på kolhydrater och lite fett så då blev det 955kcal med 109g kolhydrater, 104g protein och bara 9g fett. man ska köra på denna variant när man har högintensivsträningsdagar, och det var ju denna dag jag cyklade 45min, och sedan tränade axlar på kvällen.

eftersom jag endast tränade armar och rygg igår så tog jag och delade upp det lite mer med kolhydrater och fett. får se hur det blir idag. kommer iaf bli kyckling till middag då en vän kommer på besök :)

perfekt dag

Kategori: Allmänt

är sjukt nöjd över dagen. önskar jag alltid gjort såhär och hoppas att jag kommer fortsätta på liknande spår. jag började som vanligt dagen med citronvatten och detox te. sen åt jag gröt till frukost innan jag gick hem till hannah. vi tog en promemad till ica, sen cyklade jag 45min på gymmet.

jag åt en lunch som bestod av grönsaker, fullkornspasta och keso. sen tog jag en promenad till friskis och tränade axlarna med nattis. när jag kom hem åt jag kvarg med björnbär, blåbär och tranbär kl 19 och det blev min sista måltid idag. efter båda träningarna tog jag proteinshakes.

jag har alltså ätit ca 950kcal idag och fått i mig massa nyttigheter. jag har även fått in dagens 10000 steg, plus några tusen extra :) tänkte inte ens på att jag ätit helt vegetariskt idag, bra där (((:

söndagsfrukost

Kategori: Allmänt

härliga söndag! idag kör vi bananpannkaka med keso och blåbär till frukost :)

enkelt gott o lyx! jag tar en banan, ett ägg och lite kvarg som jag mosar med en stavmixer. sedan steker jag pannkakan några min på varje sida och serverar 0.5dl lätt keso och 50g blåbär till.

detta blir ca 334kcal med 39g kolhydrater, 25g protein och 9g fett.

se om det går bra att simma 2km efter detta :)

träning

Kategori: Allmänt

idag har jag börjat mina 2 gratis träningsveckor på magget. har kört lite crosstrainer, planka, armhävningar och så nu sitter jag o trampar på cykeln. blir massa cykel nu inför testerna nästa måndag. när det är över ska jag börja med löpning igen. har blivit perfa väder att springa ute nu :)

jag hade en 20% på ett klädesplagg här på magget, så köpte ett better bodies linne. fast jag inte har pengar. ska iaf skicka tillbaka better bodies byxorna jag beställde så får tillbaka en del där.

igår kom nattis, nygren, martin o björemo hem till mig så spelade vi ett brädspel som heter riket. tog oss ca 5 timmar att spela :p det var riktigt trevligt faktiskt, drack kaffe o te istället för alkohol :)

jag tränade ben på friskis igår, och tyckte att jag gjorde ett riktigt bra pass. förväntade mig rikligt med träningsvärk idag. men känner såklart ingenting någonstans. vet inte om jag är glad eller ledsen. något besviken iaf. har dom vant sig så jag inte får lika mycket träningsvärk längre, eller skulle jag gett mer? sjukt oklart.

börjar känna lite smått i halsen. är livrädd att bli sjuk, nu när jag kommit igång så bra med träningen. har inte ens gått 3 veckor sedan jag blev frisk från sist jag var sjuk. inge kul. får tömma spargrisen o köpa några strepsils.

frulle.

Kategori: Allmänt

idag har jag lite bråttom till gymmet. ska haka på hannah dit och hon ska gå om ca 30min. man kan tycka att det är gott om tid, men min procedur på morgonen tar ett tag.

jag börjar med att dricka 2 stora glas vatten med en pressad citron i. har alltså en citron som jag delat på två glas. det tar sin lilla tid att få i sig allt det faktiskt. sen ska jag dricka ett detox te. sedan ska jag äta min frukost 30min efter teet. eftersom jag inte börjat dricka mitt te än så får frullen bli lite tidigare än så.

frukosten blir en enkel gröt dränkt i kanel. 1dl av icas fiberrika havregryn, inget salt. detta är ca 120kcal. får bli något mer sen efter träningen, men nu får jag iaf i mig fibrer och magnesium :)