camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

Pannkaka!

Kategori: Allmänt

Ligger i soffan hemma på botvids i uppsala och kollar på biggest loser australia. Har ätit massa fläskpannkaka till middag, mumsigt värre! :)) hade 8 sylter hemma men alla var gamla så fick gå till affären och köpa en i alla fall. Försöker fortfarande vänja mig vid att mina föräldrar alltid har gammal mat i kylen. Jobbigt värre! Står alltid något gammalt där. Även om jag rensar kylen hela tiden (känns det som), så kommer det alltid något nytt (gammalt). Står en gammal sallad där nu tex och gammal kyckling igår. Blääää. Fattar inte hur dom kan leva så utan att bry sig. Jag blir då äcklad, vilket jag påminner dem om i stort sett varje dag. Hjälper inte! :(

Känns som jag ber lillebror att knyta sina skosnören som gått upp typ 5 gånger om dagen. Antingen knyter han upp dem igen eller så är han sämst på att knyta helt enkelt!

Nog med klagandet! Idag har varit en rätt bra dag ändå :) tog en promenad med aaron, fikat med nada, gymmat och fått ner massa kartonger och sopsäckar med familjens skit ner i förrådet. Ser lite mindre hemskt här hemma nu. Mamma, dennis och tobbe hjälpte mig att flytta in igår. Vi flyttade över alla mina grejer i ett rum i den lägenhet som vi kommer flytta in i 18e maj, så jag har bara lite kläder och skor här tills dess. Plus en kartong med alla nessesärer ^^

Imorrn är det valborg. Hoppas det inte regnar hela dagen ;p jag är aldrig sugen på att dricka längre, och har inte tänkt dricka imorrn. Men jag var in på systemet med nada idag och kom där ifrån med två vinflaskor iaf. Vill ju inte stå där imorrn och inte ha möjligheten att dricka ifall jag skulle ångra mig :p

Igår var jag, mamma, dennis och tobbe på bio och såg iron man. Den var braaa :)) i förrigår såg vi warm bodies på bio i gävle med jessica och maiken. Den var riktigt rolig och annorlunda! :)

:(

Kategori: Allmänt

Min lillebror lyckas alltid göra mig irriterad, arg och besviken över sin oduglighet. Men det här är första gången någonsin han har lyckats göra mig ledsen. Han bryr sig verkligen inte om någonting. Vet inte om det är hans personlighet eller uppgostran. Antagligen både och

Blä

Kategori: Allmänt

Min familj testar verkligen mina gränser. Det här kommer bli riktigt svårt. Börjar med att det är jag som får gå ut med hunden på kvällen, och morgonen. Jag får packa ihop grejer i soppåsar och kartonger för att mina föräldrar inte klarar av det själva. Jag får ställa in deras disk i diskmaskinen och vi alla fick skrika på lillebror 5 gånger innan han faktiskt klev ur sängen. Och jag flyttar inte hit förrän imorrn. Bra start :(

Trött tjej

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och ska ta mig igenom ännu en natt. Slutar kl 10 imorrn och ska hem och sova innan jag packar bilen full med mig mat och kläder för att ta med till uppsala.

Imorse när jag skulle hem märkte jag att jag hade nyckel till vaktbilen, inte min egen. Då hade jag hängt mina egna nycklar på kroken och var på väg ut med jobbets bilnyckel. Trött!

Tydligen är jag trött nu också, när klockan var 19:40 tyckte jag att tiden hade gått jättefort eftersom jag tänkte att vi började kl 19. Kom sen på att vi började 19:30 så tiden hade gått lika sakta som vanligt. Just typiskt :p

På söndag flyttar jag till uppsala! Ska bli otroligt skönt att komma tillbaka till stan :)

Monstret

Kategori: Allmänt

förra tisdagen tog jag med mig mammas hund Aaron hem till mig. Han har väldigt mycket energi och väckte mig kl 07 på onsdagen och ville ut och gå. direkt såklart, ingen vila! han släpar mig fram, ska nosa på allt, springa fram mot alla hundar vi möter och självklart gå framför mina fötter. ett riktigt monster. men man får en bra start på dagen, och många långa promenader. sen är han ett bra sällskap så det bra väger över det dåliga ^^ i onsdags träffade jag Hannah och fikade med henne på Wickmans. Sen gick jag och Aaron en promenad med Ulrika. vi såg svanar, vilket var ett fint tecken på vår :) efter promenaden tog jag mig till friskis, och sen tog jag med mig monstret över till Christer och kollade på Iron man 1. ska se tvåan sen också så man har det färskt i minnet när trean kommer ut :)) 
 
i torsdags tog vi oss över till Hannah och var där ett tag. vi satt ute på balkongen och solade vilket var riktigt mysigt! senare på kvällen kom mamma och Dennis förbi och hämtade Aaron. fre-mån jobbade jag natt med jour. tränade fredagen och lördagen, och åt en ben & jerrys på söndagen ^^ i måndags kom Wikström och Warrebäck och hämtade köksbordet, stolarna och soffbordet som wikström köpt av mig. så nu är det riktigt tomt här hemma och ekar verkligen! 
 
igår hade vi utbildning i ksp 58 (kulspruta) på jobbet. vi gick igenom alla delar och torrövade inför våra tre skjutningsdagar i maj :) efter jobbet tog jag en promenad och en fika i solen med Ulrika. sen åkte jag till uppsala, åt middag med familjen och tog med mig monstret hem till mig. 
 
imorse väckte han mig kl 06, men jag lyckades ligga kvar till 07.30. vi gick en mil, sedan gjorde jag lyxfrukost i form av en pannkaka gjord på kesella, ägg och havrekli med hallon, blåbär, keso och en celsius till. mumsigt värre! :) 
 

Påsk

Kategori: Allmänt

Nu är påsken och mars över. förra måndagen kom äntligen den efterlängtade lönen. betalade mina räkningar och förde över en del till fonderna. sen var det nästan lika tomt som innan ^^ tog mig till friskis med Nattis på kvällen och fick in lite bastubad. mys :) på tisdagen tvättade jag, var till frisören och fikade med Hannah :) på kvällen lyxade jag till det med lchf glass, mums! ons och torsdag jobbade jag dag med jour, så jobbade till 19, tränade och sov sen på marieberg på jobbet. det var Mogges sista arbetspass, så Engström köpte prinsesstårta :) Morgan drar nu vidare på andra äventyr som innehåller res och plugg. inte helt fel! 
 
i fredags gick jag av jobbet och tog bilen hemåt gävleborg. droppade Skille hemma hos honom i Sandviken innan jag tog mig upp till mammas hus i Lingbo. på kvällen kom Fia, Jocke och Dennis och hämtade upp mig så åkte vi till Loye i Åmot och hälsade på ett tag. det var asmysigt att träffa alla och prata lite strunt :) 
 
i lördags åt vi påsklunch hos mamma. jag sprang en vända på 3,3km med mammas hund Aaron, vilket gick kanonbra! riktigt duktig var han, höll kopplet i mun och sprang bredvid mig hela tiden. jag tränade även till mammas gamla träningsvideo från 90-talet. mycket intressant med benvärmare o grejer ^^ vi såg även en film från vetenskapens värld om fasta, så provade det igår och det gick jättebra! det finns olika sorters fasta, och den vi har tänkt köra är en lite mildare variant då man drar ner på kalorierna till 400-600 per dag/2 dagar i veckan. Jag åt havregrynsgröt till brunch och sedan ungsbakade grönsaker med kvarg till middag. perfa :) att fasta ska vara bra på massa olika vis och dra ner massa dåliga värden i kroppen som jag såklart inte kommer ihåg namnen på :p 
 
Mårten fyllde år i lördags, så jag och jessica åkte hem till honom på förfest, och sedan tog vi oss alla ut till heart break. jag var nykter så kunde ta bilen, vilket var guld värt i kylan :) vi hade iaf jättetrevligt hos mårten, och jättekul ute då vi i stort sett bara dansade en massa till dom stängde. det var jättekul att träffa gamla vänner som wallius, rosen, jon, lars, macke och magnus. 
 
i söndags åkte jag med familjen till rönnåsen. där grillade vi korv, åkte slalom skidor och klättrade upp till stugan och kollade på utsikten där man kan se ut över hela ockelbo. det var jättemysigt :) sen åkte vi hem till mammas hus i Lingbo och spelade något nytt brädspel. 
 
igår var det måndag och sista dagen av påskhelgen. då körde vi ju den där fastan, och så var jag och jess på bio och såg johan falk. jisses så bra den var. asnice verkligen! eftersom vi körde fastan drack jag en massa och blev jättekissnödig mitt i filmen, fast jag hade gått pracis innan. just typiskt! vi satt dessutom i mittenmitten med folk runt om oss. hann iaf ut och in ganska snabbt utan att missa något viktigt i filmen :) snubblade dock till lite i trappan på vägen upp när jag letade efter våra platser så typ alla börja skratta, kul att alla var tvungna att kolla på mig istället för filmen ;p under dagen lämnade jag iaf också en massa grejer i jessicas förråd igen. och fick mina sommardäck av henne, så nu ligger dom i bagaget tills det är läge att byta :) 
 
efter bion åkte jag hem till mamma och dennis i uppsala. var framme typ 00.30 och lade mig för att sova direkt. i morse gick jag upp vid 07.30, åt frukost och tog sedan med mig hunden Aaron hem till mig i enköping. vi har inte hunnit göra så mycket idag än. gått en promanad på 5km och nu myser vi i soffan. dags för lite lunch snart kanske :) 
 
veckan innan denna så var jag till ett medium (är fortfarande väldigt skeptisk), på bio med jess, tobbe, maiken, nada och wallis och såg oz. verkligen en barnfilm men helt ok. jag o jess var en sväng till lykkes avskedsfest på fredagen efter bion, sov hos mig, och åkte sedan tillbaka till uppsala på lördagen och var då barnvakt åt mammas kontaktbarn diaz. senare tog vi oss ut till saluhallen med nada, och mötte även andra där som rebin, bosse, skille, living och benji :) 
 
mars har varit riktigt bra! se om april kan bli ännu bättre :)