camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

toppfrulle!

Kategori: Allmänt

eftersom jag gillar att variera mina frukostar har jag nu kommit på en annan som jag ska prova på imorrn. den är väldigt enkel! 2 kokta ägg på två knäckemackor och ett glas c-vitamin brus.

i detta fall har jag tagit leksands effektknäcke med surdeg&quinoa. ett knäckebröd ger 45kcal och ett ägg ca 73kcal. denna frukost blir alltså på 236kcal med 14,6g protein, 8,7g kolhydrater och 10,5g fett.

tidigare har jag bara ätit 2 kokta ägg utan bröd. men eftersom ägg innehåller typ alla nyttigheter utom c-vitamin och fibrer så slängde jag in brustabletten o knäcket som komplement för att få frukosten så optimal som möjligt :)

just detta bröd innehåller även zink, järn, magnesium och fosfor. och fibrer såklart! äggen innehåller A-vitamin, kalcium, zink, järn, folat och D-vitamin.

för mig som har lågt blodvärde är det kalasbra med järnrik mat så både denna och frukosten jag åt idag är kanoners! :)

om man vill så kan man även ha kaviar på mackorna eftersom det är gott tsm med ägg, och gör det mindre torrt. man får se till att inte ha för mycket bara eftersom kaviar innehåller en del socker.

Den ultimata frukosten

Kategori: Allmänt

jag har hittat en ultimat frukost (förhoppningsvis)! ska iväg och träna mage om en timme och hoppas på att orka hålla ut lite extra :)
frukosten består iaf av 170g av lättkvarg 0,1% 94kcal, 50g blåbär 20kcal, 10 bitar gojibär 15kcal, 2 tsk chiafrön 31kcal och 2 msk av Pauluns granola hasselnöt/dadlar musli 112kcal.
detta ger mig en frukost på 273kcal med 27g kolhydrater, 22g protein och 7g fett. gojibären ger mig c-vitamin, järn, antioxidander, 7 av de 8 livsnödvändiga aminosyrorna, kalcium, zink, selen och ämnen som är bra för synen.
chiafrönen ger mig omega3, B-vitamin, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och ett ämne som heter bor som hjälper kroppen att ta upp kalcium. eftersom jag inte dricker mjölk så är detta är väldigt bra sätt att få kalcium. magnesium behövs också eftersom vi behöver extra när vi tränar o svettas mycket. alltså, en riktigt bra frukost som gör att jag kan skippa alla kosttillskott som c-vitamin brus, kalcium, magnesium och selen. D-vitamin tabletterna fortsätter jag dock att ta tills solen tittar fram igen :)

fystester

Kategori: Allmänt

idag är det 2 veckor kvar till fystesterna i sthlm för specialistofficersutbildningen. jag sitter på cykeln o trampar lite lätt nu. körde ben med jessica i lördags och värmde upp 10min på cykeln igår, så tar det lite lätt idag. började med 10min på crosstrainern och har suttit på cykeln i snart 24min. har konditionsdag idag så tänkte få ihop minst 45min.

imorrn kör jag en vilodag, och sen blir det mage med nattis på onsdag innan jobbet.
har beställt hem detox te från usa som jag började med igår kväll. man ska dricka 1 te innan sovdags, och ett annat på morgonen +2 gånger under dagen. man ska även börja varje morgon med 2 stora glas vatten med pressad citron. ska försöka hålla det en månad och se om det gör någon skillnad.

stötte på anne i fredags i gävle. var jättekul att se henne igen, och är skönt att se att hon mår bra :) jag o jess såg robocop på bio på kvällen, den var bra, lätt sevärd :) på lördag en åkte vi till bolläs och såg mustasch med larsson. ralf hade rakat av sig allt skägg och satt på sig en lång peruk. fattar inte varför. såg inte alls ut som honom :(

på söndagen åkte vi till fia en stund. fick hålla nykomlingen som snart är en månad. så liten o ömtålig, jag är alltid lika nervös när jag ska hålla i en bebis :p

det var tråkigt, men inte så oväntat, att sverige inte vann mot kanada. men dom gjorde bra ifrån sig ändå och ett silver är värt att fira :)

efter träningen idag ska jag leka med hannah o frank, ska bli mys så är bäst att jag sätter fart och blir klar här :)

gymmet

Kategori: Allmänt

sitter o trampar på cykeln på friskis. att de flesta i stan ligger hemma bakis är helt guld för mig här. behöver inte trängas eller köa till nåt.

igår kväll var jättetrevligt! jag hann få ihop 1h konditionsträning innan gymmet stängde, sen tog vi en promenad till sarajevos på middag. alla tog en varsin räkcoktail till förrätt o nåt köttigt till middag. riktigt mums var det :) sen gick vi hem till en kille o satt där o snackade till jag o sara lämnade bestyret runt 23 o lät pojkarna dricka sig redlösa. det är riktigt skönt att inte ligga bakis idag utan kan sitta här o bränna lite fett istället.

10e mars är det dags för tester i sthlm inför sou/specialistofficersutbildningen. jag är rädd att jag kommer faila totalt, och det känns inte bättre av att alla andra verkar så himla självsäkra på att jag kommer klara det fint. det ger bara mer press på att jag måste klara det :p jag har varit på gymmet varje dag sedan i onsdags, eftersom det var då jag var frisk nog att ge mig på träningen igen. imorrn ska jag jobba 13h så tänkte passa på att ha en vilodag då. bara att kämpa på

sthlm

Kategori: Allmänt

hej hopp!
alla hjärtans dag igår var mys :) började dagen med att promenera till gymmet, körde axlar bl a innan jag gick hem igen. sedan gick jag vidare hem till hannah o frank för att umgås med dom ett tag. på kvällen tog jag mig till sthlm o träffade michelle. vi fikade, gick runt o sen såg vi the secret life of walter mitty på bio på drottninggatan innan vi åkte hem o sov hos hennes mamma i tyresö. filmen var fin, och helt klart sevärd. ingen av oss hade varit på den där biografen tidigare heller, den var annorlunda o bra. eftersom bilden var högt upp var inga huvuden framme för att blockera bilden :)

imorse åkte jag hem till agneta alex o lamin på sveavägen. åt frulle där, tog en sväng till örtagubben med agge o köpte några spännande teer som ska påverka ens liv på nå vis. sen tog vi en semelfika, fast det inte är semeldagen än ;p

nu är jag på tåget på väg hem för att hinna innan gymmet stänger kl 16. ska bara köra kondition idag eftersom mina ben o rumpan fortfarande gråter blod sedan i onsdags ^^

ikväll blir det middag ute med hannah, ludde, sara o marcus. var rädd att jag skulle bli 5e hjulet men frank ska med så han får vara min dejt (;

jag vet inte var den där svepa ölgrejen kommer ifrån, o jag är glad att jag inte blivit nominerad. istället visade agneta mig en kille som ändrat den till att man ska skänka pengar till valfri välgörenhet o sedan nominera 3 nya, så jag gjorde det o delade den istället. hoppas den sprids lika bra som ölen :)

powerwalka har fått en ny mening

Kategori: Allmänt

det är fjuttigt och jobbigt. hela kroppen känns stel och svag. min nuvarande powerwalk är nästan som min vanliga gång i normal takt, i vanliga fall vill säga. min vanliga gång nu är mer i samma klass som mammas 11 åriga hund cleo. jobbigt värre.

jag blir visst kvar i uppsala en natt till ändå. men bara 1 för imorrn kommer maiken o sover här så då får hon sängen. amanda frestade med bak och planering av tågluffen som vi ska göra i europa i sommar. ett bak som jag inte ska äta av förstås, eftersom jag verkligen måste börja tänka på figuren med alla semestrar o sjukdomar jag haft. snart sommar ju, blä så tiden går fort. jag är för tusan snart 23. räknas bara som ungdom några få år till. det vi bakar ska hon iaf ta till jobbet så att det inte blir bortkastat (:

imorrn ska jag prova gymma. går det inte så går det inte, men jag måste banne mig försöka nu iaf innan jag blir tokig o lat på riktigt.

less

Kategori: Allmänt

nu är jag trött på att vara sjuk. om jag inte ens kan powerwalka utan måste gå i lugnt tråkigt tempo, hur ska jag då kunna gymma? känns hopplöst för tillfället.

efter att ha legat orörlig i sängen i över 2 dygn kom mamma o dennis för att hämta mig i lörsdags. jag tackar för räddningen o känner mig mycket bättre än jag gjorde då, men blä så jag vill bort från alla djur här nu. två katter och två hundar i en liten lägenhet med hår klor o dregel överallt. inte precis mitt drömscenario. det är verkligen hår precis överallt, och det skulle inte förvåna mig om jag spydde upp en hårboll snart.

jag vågar inte äta nåt som jag inte vet är nyköpt, eftersom jag alltid hittar kylsen full med mögel o gamla matlådor när jag kommer hit. sjukt ohälsosamt o respektlöst mot miljön. barn måste man säga nåt till ca 60 gånger, eller vad de var, för att de ska lära sig nåt. men det här är värre, eftersom dom är vuxna tar dom inte åt sig o lär sig av det man säger, eftersom dom redan tror sig göra allt som man bör o ska.

alltså vill jag hem nu. tack men hej då. träffade nada på en fika igår kväll o ska ta mig till stan o träffa amanda nu. sen kan jag röra mig hemåt o bli totalt återställd på egen hand. gosh vad jag saknar gymmet.