camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

Fifty shades of Grey

Kategori: Allmänt

Den här omtalade boken är riktigt knasig! Blev alldeles chockad och svor högt för mig själv flera gånger när jag kom till kap 6. Har iaf bestämt mig för att ta mig igenom hela. Har fått låna den och tvåan av nattis, och ska ta med dem till australien så emelie kan läsa galenskapet också ^^

Jag har vaknat tidigt tre dagar i rad nu. Det känns bra, man får mer gjort på något vis. Jag har tagit mig tid och gjort bra frukost alla dagar. Första dagen blev det våfflor, andra dagen en massa frukt, och idag fil med musli, linfrön, kiwi och nektarin :)

Jag har börjat äta b-vitamin varje morgon också, hoppas att det ska glädja håret lite :)

Ikväll slutar jag jobbet kl 19 och åker direkt hem för att äta trerätters med desi :) sen tar vi oss nog ner till all in eller så. Det är skönt att jobba utan jour så att jag kan vara ute ikväll. Jag har köpt en alkoholfri skumpa på systemet så blir det för mig ikväll (:

Igår var jag på friskis med ferlin. Det kändes att jag har varit sjuk och inte tränat på länge, så det gick rätt segt ich jag kände mig riktigt trött. Fick iaf till 40min konditionsträning och lite andra styrkeövningar för armar och axlar :) sen bastade vi, skööönt. Det är härligt att kunna träna lite igen, halsen klagade inte alltför mycket heller, så kan nog förhoppningsvis fortsätta träna hela veckan :)

Min lillebror har börjat röka. 15år gammal. Vad kan man göra? Älskar plutten så mycket att det gör ont, och vet att jag borde finnas där mer. Svårt när man bor så utspritt bara. Ska försöka bli bättre. Med alla mina syskon.

Imorgon börjar ett nytt år, men nya motgångar, möjligheter och erfarenheter. Hoppas på ett bra år, men det blir ju vad man gör det till :)

37

Kategori: Allmänt

Att någon skulle få mig att räkna dagar. Och att det måste vara hela 37 dagar kvar också. Om 37 dagar kommer jag hem från australien. Det är lååångt kvar men jag ska njuta av varje sekund i värmen och jag kommer säkert att ha det hur bra som helst. Tiden ska ju gå fort när man har roligt. Sen kan bilder bli verklighet :)

What now

Kategori: Allmänt

Har tagit en promenad, solat, tvättat, ätit våffelfrukost, kollat film och målat naglarna. What now? Två timmar kvar till tåget går. Min styvsyster jessica fick en son för någon timme sedan. Ska försöka hälsa på dom på sjukhuset i eftermiddag. Vi trodde att det skulle bli en tjej och dom hade tänkt döpa henne till nelly, nu får vi se vad det blir :) grymt glad är jag iaf! Första syskonbarnet :D

Uppe innan tuppen

Kategori: Allmänt

Igår vaknade jag innan kl 06 och kunde inte somna om. Var därför jättetrött på kvällen och somnade runt 23. Idag vaknar jag innan 05 istället. Får nog ta en nap under eftermiddagen om jag inte ska somna klockan 19 ikväll :p

Igår hörde philip av sig och hade lika lite att göra som mig, så jag tog mig över till honom efter 10 någon gång och hängde där några timmar. Det var jättetrevligt så jag är glad att han hörde av sig :)

Kl 14 gick jag hem och åkte till ica med desi för att handla till nyår. Vi ska äta trerätters, mumsi :)

Sen hade jag klipptid kl 15, slingade bara utväxten och klippte topparna som vanligt, men det känns ändå mycket finare och fräschare!

När jag kom hem hade snälla desi gjort middag till mig, lyxigt värre. Sen åkte jag hem till ferlin och fick båda prata av oss lite :) skulle plugga men gick inte så bra, jag gäspade så fort jag kollade i böckerna ^^

När jag kom hem kollade jag på the day after tomorrow med desi, och sen blev det bums i säng! Det var en härlig aktiv och effektiv dag. Så som alla dagar borde vara :))

Nu ska jag nog ta mig en promenad till solariumet, eftersom dom inte öppnar förrän kl 06. Sen kl 12 åker jag till sthlm för att gå på jullunch hos moster med den sidan av släkten :)

Laters!

Helomvändning

Kategori: Allmänt

Har vänt på dygnet helt efter julens nattpass. Vaknade kl 20 igår och kan fortfarande inte sova. Har fyllt natten med aktiviteter som att packa resväskan till australien, bakat bröd och kollat serier. Jag har även blivit av med lite skräp och bokat boende i australien. Jag kommer att bo på islander backpackers hostel mitt i centrala surfers paradise. Kostnaden för flyg och boende för en månad har totalt blivit 16 tusen. Känns mycket men kommer vara så värt det. Jag har packat ner vart enda par shorts, alla kjolar och varje linne jag äger, två par flip flops och några klänningar. Väskan blev full rätt snabbt :p

Jag fick ett reselakan av farfar i present tidigare i år som blir perfekt nu :) jag fic även en våg för resväskan av mina föräldrar i julklapp så jag kan se att väskan inte väger för mycket :) jag reser tydligen mycket. Men som pappsen sa tidigare så kan man alltid tjäna o spara ihop mer pengar ;)

Jag skulle ha tvättat idag men desiree har slarvat bort nyckeln till tvättstugan ^^ nu är det tur att man har massvis med kläder, men jag hoppas den dyker upp snart :p

Det är meningen att jag ska sitta på ett tåg om nästan 4 timmar. Ska gå på mellandagsrean i skärholmen med hellbom och sen hem till farfar kl 16. Sen ska jag hem igen och umgås med björemo :) får se hur död jag kommer vara och om jag lyckas sätta mig på det där tåget ^^

Desiree hade hittat en lägenhet på torget här i enköping och skulle flytta in första mars. Så jag skyndade mig och sade upp våran lägenhet på lillsidan för att slippa betala hela hyran själv för länge. Nu säger hennes hyresvärd att hon inte får hyra den ändå, så nu måste jag posta nytt skriftligt brev till akelius oc ringa dem o förklara situationen. Blää, alltid något liksom :(

Det bästa med att flytta till uppsala kommer att vara naked juice bar och uppsala spa i gränby centrum :) smoothies hos naked är riktigt goda, och idag lärde jag mig att de typ kommer från surfers paradise, dit jag ska åka om bara 10 dagar.

Pappa får ha min bil medan jag är borta. Jag går av jobbet dagen innan jag åker, och går på igen dagen efter att jag kommit hem. Jag är verkligen borta så länge det bara går :))

Något av det bästa med resan kommer ändå vara att komma ifrån alla serier och hitta tillbaka till läsningen av tidningar och böcker. Värmen och solbrännan blir ju såklart ett plus ;) kollade vädret idag och det stod att det kommer vara mellan ca 25-30 grader där i januari. Det gäller att utnyttja det världen ger oss :D

Knas

Kategori: Allmänt

Jag sa tidigare att jag skulle ha ett juluppehåll med serierna jag följer och inte börja kolla på någon ny. Så blev det ju inte såklart. För några dagar sedan började jag kolla på pan am, och efter två nätter på jobbet så har jag även börjat kolla på game of thrones och arrow. Bra där.

Klockan är redan halv 1 o jag måste få lite sömn. Allt har varit knas idag på vägen hem från jobbet. Björemo skulle köpa tågbiljett och jag skulle lägga min cykel i bilen. Björemo kommer ut o snackar om sin dyra förstaklass biljett o en bit från bilen lotsnar när jag öppnar bakluckan. Bra början. Precis när jag stannar utanför porten ringer björemo o säger att han har tappat bort sin biljett. Jag letar i bilen, hämtar upp björemo o åker tillbaka till tågstationen. Vi hittar inte biljetten såklart, och ingen har blivit inlämnad. Mannen i kuren är rätt otrevlig och inte så tillmötesgående o vi står där och krånglar ett bra tag. Till slut har vi iaf kommit fram till att pengarna har dragits men biljetten finns inte. Han ska åka imorrn så hoppas det löser sig :/

Sen åker vi till ica maxi för att hämta ut ett paket med min nyårsklänning. Där kommer det fram att paketet har kommit till ica maxi i västerås! Wtf!? :( efter att ha pratat med både företaget och schenker så ska dom försöka få paketet till enköping innan nyår. Och det är fredag innan alla röda dagar. Kanon. Medan jag sitter i bilen o försöker växla o svänga, blinka, kolla upp nr i kalendern och prata med dom om detta i telefonen så går tumnageln av. Gör jäääätteont! Kaos allting helt enkelt.

När jag kommer hem har desiree lämnat julklappar åt mig i köket. Humöret går direkt från minus till plus. Tack en massa sötnöt! <3 så nu har jag ätit en matlåda, kollat på julkalendern och ätit några bitar ur chokladkalendern. Bara tre luckor kvar.

Ska försöka få lite sömn nu så jag blir på glatt o snällt humör igen ^^

Aldrig räkna dagar

Kategori: Allmänt

Om man har något att se fram emot varje kommande dag så behöver man aldrig räkna dagar tills något bra äntligen kommer. Don't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect :)

Imorrn ska jag leka med nattis o björemo. Det var riktigt länge sen jag träffade nattis nu så det ska bli jättetrevligt. Blir kanske utgång för oss, får se :)

Jag ska säga upp lägenheten imorrn också. Istället för att flytta sista maj så flyttar jag nu sista mars. Blir två månader mindre i enköping och två extra i uppsala. Funderar lite grann på att leva i bilen. Ha mina kläder där o möblerna i något förråd. Jag är aldrig hemma iaf o alltid på resande fot, så skulle kanske passa mig bra. Kanske borde köpa en husbil, haha :)

Jag har beställt en nyårsklänning som jag ska hämta ut imorrn med. Hoppas den är bra. Jag jobbar ju dag utan jour så kommer att kunna vara ute på nyår iaf. Har jobbat på nyår två år i rad, o det här blir tredje. Vet knappt ens hur man firar längre :p kommer ihåg att det var massa glitter dock, så har självklart köpt en glittrig klänning :D

På lördag ska jag träffa mina gamla vänner från ockelbo. Vi ska ta en runda ut på stan i gävle. Kommer bli riktigt awesome! :) på söndag kommer jag nog att fira jul med familjen innan jag åker tillbaka till enköping för att spendera självaste julafton på jobbet :) jobbar dock natt så får se om jag sover mig igenom kalle anka. Ne usch, ångrade mig direkt vid tanken. Klart man ska se kalle. Hade dock varit bättre om dom haft kvar den där dockan hos tomten som skriker mama.

Har bara bra dagar framför mig. Om några timmar är det löning. Då ska jag betala flygresan till australien och försöka hitta boende på nåt nice backpackers ställe :) dom drar 36% i skatt för mig, så jag hoppas på en feting summa vid midsommar :))

Världens undergång

Kategori: Allmänt

På fredag ska världen gå under enligt mayaindianerna. Vad vill man då ha för sig? Jag skulle föreslå lite alkohol, umgås med vänner o ha massa sex ^^ måste vara det bästa sättet att gå på. Dessutom, om världen trots allt inte skulle gå under, så har man nog haft en ganska bra o minnesvärd kväll iaf ;)

Mångorgastiska samlag

Kategori: Allmänt

Jag lyckas alltid hitta något roligare att göra än att plugga. Den här gången jobbar jag natt och har beslutat mig för att ta mig igenom en bok som jag köpte för ca 4-5 år sedan. Den handlar om taoistiskt sex "sängkammarens konst". Det är tydligen en tretusen år gammal tradition där både män o kvinnor kan få multipla orgasmer. Dom beskriver hur man ska göra som man, som kvinna och så tillsammans. Är fortfarande inne på första delen där dom beskriver till män, men det är faktiskt rätt underhållande ^^ helt klart mer intressant än plugget ;)

2012

Kategori: Allmänt

Detta år har varit något av de bästa. jag har gjort så mycket saker jag bara kunnat, levt ordentligt, jobbat och haft kul mestadels hela vägen. I april spenderade jag 5 veckor i Darwin, Australien där jag hälsade på sara och hennes familj. 
 
 
I juni var jag en vecka på kreta med familjen
 
 
I somras åkte jag med kollegor/vänner till peace and love i borlänge
 
 
Jag har även varit på skansen, grönalund och dop för min nya lilla kusin
 
 
Jag har gjort en bröstoperation, varit på hockey och börjat spela rugby
 
 
Jag har tagit en resa till Piteå med Desi och Emelie, träffat Emelies familj och gått på PDOL
 
 
Jag flög till Gotland en vecka för att hälsa på Ulrika som jobbade där, och träffade även lite vänner från Ockelbo :) 
 
 
En av mina nämsta vänners son har växt hela året och fyllde nyss ett år. jag har julbakat, gjort snöängel och hälsat på Ebba och Andreas uppe i Sundsvall! 
 
 
Det har även varit en hel del festande och umgänge med vänner. jag har även hunnit med en två veckors resa till Los Angeles och en tripp till Vegas. Det har varit ett riktigt bra och välfyllt år helt enkelt. Hoppas starkt på att nästa år blir lika bra <3
 
 

when darkness falls

Kategori: Allmänt

det är svårt att bli besviken på nomys låtar. riktigt bra är han :) 
 
igår natt bokade jag en resa till mig själv. så blir dyra julklappar till mig själv i år. både resa och bil. lovely ;D jag åker iaf 4 veckor för att hälsa på emelie och sara på guldkusten, surfers paradise i australien :) det blir två långa resor till australien inom ett år. sist var jag där i april i 5 veckor och hälsade på sara i darwin. eftersom det inte har gått ett år än så kan jag använda mig utav samma visum. toppen! :) 
 
 
nu ska jag snart åka till jobbet. jag ska alltid sega ordentligt när jag har riktigt gott om tid. börjar 13.30, så självklart sitter jag kvar vid köksbordet i mogronrock och dricker te när klockan snart är 13. bra milla ^^ 
 
jag har iaf fått i mig frukost och kollat på julkalendern. har kollat en del på boenden i surfers paradise också, men man får räkna med några tusen när det gäller så många nätter tyvärr. tur att jag är ung o dum och älskar att slänga bort pengar! :p
 
         
 
 
 

juluppehåll

Kategori: Allmänt

min favoritsyssla på fritiden är att se serier. dom har dock fått för sig att ta julledigt, så då får väl jag också göra det helt enkelt. istället för att börja på en ny serie, vilket jag skulle ha gjort i vanliga fall, så har jag idag iaf gjort lite andra grejer. 
 
dagen började med risgrynsgröt, mjölk o kanel. är inte det jul så säg? :)) sen mötte jag upp ferlin o tog en promenad. det var skönt att få prata av sig lite :) vi gick in hos frisören och bokade en klipptid till mig. välbehövligt! sen har jag äntligen plockat undan tvätten. att det ska vara så svårt att få så enkla saker gjorda ^^ 
 
jag har köpt syrrans bil så nu kan jag ta mig överallt. så otroligt underbart skönt! den är gul så alla är mycket välkomna att slå varandra när jag kör förbi (; mamma köpte den för många år sedan, sen har morfar haft den och sen syrran, nu jag. blir väl kanske så att jag säljer den till lillasyster sen och hon till lillebror ^^ den börjar dock bli rätt gammal och rostig. men funkar ändå som den ska :)
 
jag körde till solariumet för att ge skinnet lite färg. solariumet bestämde sig för att stänga av sig själv ungefär mitt i. efter att ha tryckt på alla möjliga knappar för att försöka få igång det igen gav jag upp. tiden fortsatte ticka och var inte så många minuter kvar, så jag klädde på mig o skulle gå där ifrån. då gick det igång igen såklart. ett riktigt ilands bekymmer ;) 
 
nu har jag iaf tagit mig en lång dusch, sedan filat och målat naglarna. nu tänkte jag ta mig en kopp te och läsa en bok lyssnandes till spotifys rock radio. perfect. 
 
 
         
 
 
 
 
 
 
 

filosofi

Kategori: Allmänt

min pappas fru, min bonusmamma, har skrivit en bok. jag fick den av henne idag och har redan läst ut den. grät mig igenom varje sida. det är en speciell bok om tiden då min lillebror hade anorexia.

ibland glömmer man vad som är stort och vad som är litet. hur man ska se på saker och vad som faktiskt spelar roll. det är lätt att glömma hur man ska och borde känna. det är lätt att stänga av och förtränga.

oftast fokuserar vi på allt som är dåligt. vad vi inte orkar och allt hemskt som hänt oss. men som sagt många gånger förr så är det möjligheterna och utmaningarna vi måste se , inte bara problem och allt negativt.

det är lätt att tycka synd om sig själv, och det mesta här i livet handlar ju om att man själv ska bli hörd, bli bekräftad. man vill veta att man finns och är älskad, önskvärd.

minnen är ungefär som rykten. man ser eller hör något, har en upplevelse. sedan påminner man sig själv genom att tänka på kanske just den händelsen. men den blir hela tiden mer och mer luddig. som när ett rykte ändras från öra till öra så kan ett minne ändras från tanke till tanke. man börjar undra hur det egentligen var. förstod man verkligen och uppfattade saker rätt, fast man kanske var så liten?

eftersom vi blir dom vi är från det vi är med om så kan det vara bra att komma ihåg saker som händer oss. det som spelar roll. har en avgörande betydelse för vårt framtida agerande och tycke för saker. jag gillar att skriva allt jag tänker på. jag förväntar mig aldrig att någon ska läsa det, förutom jag själv eller kanske senare mina barn. det är inte viktigt att hålla kvar i saker från förr, men det kan vara bra att veta vad som har lett oss dit vi är, och vad vi har lärt oss på vägen. precis som gamla sjukdomar så måste man veta allt om de gamla, för att kunna fortsätta framåt och bota nya på rätt sätt.

min pappa är en stor anledning till att jag skriver mycket. och min hjärna som går på högvarv dygnet runt. men pappa var sjuk i flera år. i ungefär tre år så visste han att han skulle försvinna. försvinna för alltid. han visste inte att han skulle klara sig så pass länge ändå, med den tid han fick, det visste ingen. men han visste att han hade lite tid kvar. jag var ju så liten och mina minnen är antingen förvrängda, förträngda eller bortglömda. eller bara just det att jag var så liten att jag inte förstod. jag uppfattade allt på mitt sätt.

samtidigt hade jag en storasyster att ta hand om, eftersom ja, det var omvända roller där. och samtidigt hade jag en mamma som hade gått in i väggen och mest låg och sov hela dagarna. samtidigt som vi flyttade långt ifrån vi hade kommit. vi lämnade pappa och lillebror och alla andra bakom oss. samtidigt som mamma hade massa lån och bad oss hjälpa henne att gömma alla våra saker på vinden, så att kronofogden inte skulle ta våra saker. vi fick inte äga något. varför inte? vad visste jag då. så liten som jag faktiskt egentligen var. växa upp fort fick jag göra dock. lära mig att ta hand om mig själv och andra. ungefär då mamma börjat bli bättre, jag slutat hamna i slagsmål i nya skolan i denna lilla by vi hamnat i, då jag tror att allt kanske kan bli okej. då inte fler kan försvinna från mig. ja, då försvinner fler.

det är ett minne som inte förts ryktesväg genom tankar och förvrängts. jag kom hem från skolan, runt 10 år var jag då. jag hade köpt en blå kudde med tigern från nalle puh på, nöjd och glad kom jag hem på cykeln. på gården möter jag min bonuspappa, han som min mamma träffade när jag var så liten och som har fått varit som min riktiga pappa, då min inte fanns till hands nå mer. jag hälsar glatt medan han inte hälsar alls. han är ledsen och arg och drar iväg med bilen. jag ledsen lämnad liten tjej undrar vad jag gjort för fel. springer upp för trappan, in till lägenheten i vardagsrummet där mamma och storasyster sitter och gråter båda två. mamma har hittat en ny. mamma har skickat iväg min andra, enda pappa jag hade kvar. jag skrek, frågade vad hon gjort, sedan stormade ut jag med. försvann tillbaka till skolan på min cykel. kudden hade jag med mig hela tiden. gav bort den till en vän. mina småsyskon försvann med honom, och så var det bara jag, mamma och storasyster. till slut hade jag min bonusmamma och lillebror kvar i sthlm, och min lillasyster, andra lillebror och bonuspappa i uppsala.

saker slutade spela roll. jag vägrade låta dom komma in till mig på min födelsedag. presenterna fick de lämna på köksbordet så fick jag öppna de själv på morgonen innan skolan. en födelsedag sov jag hos en vän. vaknade upp hos henne istället. kanske var 11 eller så då. kan inte komma ihåg senast någon kom in till mig på morgonen och sjöng för mig på min födelsedag. men det är ju så jag vill ha det. eller ville ha det. nu vet jag inte längre. julafton började bli en pina. det var ju bara vi. varför var vi så få? jag förstod aldrig varför vi inte kunde vara samlade hela släkten. mamma ville inte åka bort och vi bodde ju så långt bort från alla nu, så ingen hade väl tid att ta sig till oss. jag och syrran var hemma så länge vi var tvungna på julafton, sen drog vi ut. när vi var lite äldre, inte gamla nog, så festade vi på julaftonskvällen. har varit en tradition i många år nu.

farmor tog hand om oss efter att pappa försvann. tog oss till disneyland i paris, för det hade pappa sagt att han ville göra. hon var så go mot oss vår farmor. sen försvann hon också. i samma fast annan sjukdom som pappa. cancer. är det min tur snart kanske? mormor dog runt förra julen. ännu en anledning att hata julen. cancern hälsade på ännu en gång. den är nog inte klar än heller.

i år har jag fått julkänsla och julglädje. jag vet inte vart ifrån eller hur den kom. men jag kollar på julkalendern igen, vilket jag inte har gjort på väldans massa år. jag äter chokladkalendern, en varje dag. fick jag en av mamma förr så åt jag alla första dagen. sket i allt. jag har julpyntat och tänt adventsljus. till och med köpt ljus och klippt ut en stjärna till julgranen. kanske är det för att jag inte måste vara hemma på julafton i år. i år ska jag jobba på julafton. vara med dom på jobbet. för det är där jag känner mig som mest hemma, inte på jobbet, utan absolut ingenstans. som dvärgarna i hobbit har jag hela tiden varit ledsen över att jag inte vetat vart jag hör hemma. men tror nu att jag bara hör hemma precis överallt och ingenstans.
 
jag skulle på julbord med familjen i uppsala i år. jag hade bokat bord och allt. kanske skulle detta bli en bra jul. men imorrn måste jag ringa och avboka eftersom min lillasysters pojkväns pappa har begått självmord och hans begravning är samma dag som julbordet. döden förföljer vår jul..

jag är inte mycket för hemlisar. jag anser att hemligheter bara skapar tvister och bråk. och framför allt mer hemligheter. jag har blivit kallad skvallerbytta och någon som inte går att lite på. jag antar att jag har svårt ibland att förstå varför saker ska hållas hemligt. överraskningar, som man kommer att få veta sen, och dessutom bli glad över, det kan hållas hemligt. en stund. sen att man inte säger allt är en annan sak. klart man inte behöver dela med sig av allt till alla. verkligen inte. men att bli sur och arg på någon för att ha sagt som det är. sanningen och något man tänkt på, lägg av. enklaste vägen kan ju vara att inte säga något till mig, eller så kanske bara säga att jag inte ska säga det till någon. det funkar, jag är inte dum i huvudet precis. men ja, jag delar med mig.

jag har aldrig varit singel så länge som jag har varit nu. jag räknar inte med mitt senaste eftersom det var så kort och rörigt. men i nästan fyra år har jag varit singel nu. min senaste pojkvän var jag tillsammans med i tre år. vi var förlovade och bodde tillsammans. det blev rörigt på slutet, då jag tröttnade i förhållandet eftersom det var så vardagligt. jag bröt ihop i hallen en kväll när jag kom in med tvätten och han satt vid datorn och spelade wow, som vanligt. jag var 17 år. så ung och dum. det livet var inte alls det jag ville ha. skulle snart fylla 18. hade redan varit på krogen en massa gånger, rökte mitt första bloss när jag var 7 år gammal, hade min första fylla när jag gick i 7an och hade sex tidigare än de flesta vågar gissa. allt känns som ett helt annat liv från nu. eftersom det var så länge sedan, och samtidigt som jag inte alls känner igen den person jag var, så känner jag henne så himla väl. han iaf, mitt ex, fick ett utbrott och började bli aggressiv när jag fick för mig att jag ville ha ett annat liv. fritt från honom. blåmärken, hårda tag, sparkar, slag. jobbiga ord och farande föremål. jobbiga sms och samtal när han sa att han visste vad jag gjorde och vart jag var. han såg min bil, visste precis vad jag höll på med hela tiden. en riktig stalker i ungefär ett år. vips var jag redan 19 och äntligen av med honom på riktigt. varför? han skaffade en ny tjej såklart. samtidigt som jag höll på att försöka bli av med honom så försökte en av mina bästa vänner få honom i säng. lyckades säkert också. hon som då var tillsammans med mitt exs vän. bra där. bra tjej. hon var tydligen otrogen rätt mycket och lyckades till och med lura sin pojkvän att klamydian måste ha kommit från innan. fast dom varit tillsammans över ett år då. bra där. kärleken är blind som man säger. samtidigt som detta så ligger mitt ex med en annan av mina bästa vänner. det går bra nu. jag förlorade två av mina bästa vänner och kampades med ett jobbigt, aggressivt ex. ingen trodde på det han gjorde. spelade ingen roll hur förtvivlad och rädd jag var. det var inte förrän på slutet då han började strunta i om folk såg som de började agera. äntligen fri. jag skaffade mig en katt. jag ville inte vara ensam i den där lägenheten som jag hyrde av min morfar. på samma gård som min mamma. och morfar. morfar bodde vi granne med i ungefär 10 år. innan vi bodde där åkte vi dit varje vinter med kusinerna för att hälsa på. vi lekte dock bara med varandra, var aldrig med honom. han kom aldrig ens ihåg våra födelsedagar. hälsade på gården ibland bara. han är sjuk btw. såklart. vi bodde där rätt länge, ändå har jag hunnit flytta ca 20 gånger i mitt liv. man vänjer sig rätt fort och till slut märker man att man har svårt att vara kvar på samma ställe för länge, eftersom man är så van att flytta.

jag flyttade hemifrån när jag var runt 15-16 kanske. min dåvarande pojkvän flyttade till valbo och jag var där med honom mestadels. vi var tillsammans i två år innan det kom fram att han var otrogen, sen blev tillsammans med den tjejens bästa vän. gjorde den tjejen med barn, dom separerade rätt fort och han fick nästan aldrig se sin dotter. för mycket drama för mig att ens ta in. förvirrad direkt. pojkvännen innan det var jag tillsammans med i ett år. han gjorde slut när vi skulle börja sjuan, en ny skola. han gjorde det för att hans kompisar bad honom att göra det. ny skola, nya möjligheter antar jag. sen sa han saker om mig till alla sina kompisar så att ingen av dom skulle börja gilla mig. jag var väl hans ändå. han bad om ursäkt för allt det där senare. tror dock aldrig att han erkände något för dom om det.

den här texten börjar bli så tråkigt lång att inte ens framtida mig kommer att orka läsa den. kommer somna av att bara blicka på den. något annat än plugg jag ska testa när jag inte kan sova :)

iaf så är det viktigt för mig att komma ihåg saker som hänt, för att själv förstå varför jag är som jag är, tar händelser på ett visst vis och tänker som jag tänker. jag skriver också för att jag tänker en massa hela tiden, och enda sättet för mig att slappna av och släppa tankarna är att skriva ner dem. sen att jag skriver dom helt öppet i ett blogginlägg för hela världen att se är ju diskutabelt. skitsamma säger jag. som sagt, hatar hemlisar. här är jag. det här är jag.
 
om min lillebror hade dött med den där anorexian så vet jag inte hur jag hade varit idag. vill inte ens tänka tanken. det var nära ett tag, och med min familjs tur så vet man aldrig vad som kan hända. ingen är skonad från livets vrede. men det fortsätter att vara precis som det alltid är. livet kommer alltid att vara likadant som det alltid har varit. det gäller att ta det med en hink salt, och lära sig att leva med det. 

nu kan jag förhoppningsvis sova tanklös inatt. eller inte ^^ laters

Rött päron

Kategori: Allmänt

Ramlösa med smak av rött päron är den godaste ramlösa so far. Fem av fem toasters :))

Jag har vänt på dygnet totalt nu efter lucia movienight. Vet inte när jag gick upp idag. Rios ringde kl 15 men jag tror att jag kan ha somnat om efter det ^^

Efter att ha lånat pappas bil i några dagar så längtar jag ännu mer efter en bil. O nu vill jag inte ha en skrothög längre. Efter att ha kört en saab 9-3 från 2007 så vill jag såklart ha en saab 9-3 :p får nog dock spara några månader till först. Lån med ränta är väl det värsta som kan hända. Nej tack på den. Ränta är ett fint ord för att man ska få betala mer än vad man borde. Inte nice ^^

Ikväll har jag sett that's my boy med adam sandler. Den var riktigt bra faktiskt :) jag såg någonting mer också men det är klart att jag har glömt det redan :p joo cockpit! Den var också helt ok :)

Nu ska jag leta upp laddaren till min telefon, dricka upp ramlösa rött päron ur min fina blåa moderatmugg, vinna lite yatzy över fridström ;) och sen försöka sova lite. På lördag ska vi se hobbit och på söndag ska vi till agge o alex på julfika hemma hos dom på odenplan. Kommer bli en bra helg :)

Lucia

Kategori: Allmänt

Jag har helt glömt bort att det var lucia idag. Eller det har typ dykt upp i huvudet under dagen, men jag har på något sätt bara skjutit iväg tanken. Vad gör man på lucia egentligen? När jag var mindre brukade min mamma få mig och mina syskon att titta på tvn tidigt på morgonen när folk sjöng i sådana där luciakläder. När vi var ännu mindre har jag för mig att vi klädde upp oss och "lussade" för våra föräldrar. Jag hade aldrig kommit ihåg att det hette så om dom inte hade sagt lussa på gamla greveholm julkalendern.

Men det är väl sådant man skulle ha gjort idag, klätt ut sig till pepparkaksgubbe, hålla ett ljus i handen och sjunga sånger ^^ tror dock att jag kan ta en paus från allt det där tills jag får barn (;

Kanske var därför pappa köpte hem lussebullar idag. De var inte lika goda som hemmagjorda, men lussebullar är tydligen alltid gott :)

Lucia movienight

Kategori: Allmänt

Lucia movienight med living i västerås var lika trevligt som förra året. Dom började med mammas pojkar, vilket var en riktigt bra start. Filmen var rolig från början till slut :) en fail där var dock att den filmen kommer ut på bio 25e dec, inte 2013 som det ska vara. Men det är sak samma, filmen var riktigt bra :) jag som aldrig någonsin behöver gå på tia under en film behövde gå under både första och andra filmen. Har aldrig druckit så mycket energidryck förut så det kan ju vara en orsak. Sen var jag inte lika smart som living att gå innan filmerna och i pauserna :p

Till andra filmen fick man en varsin popcorn, living tröck i sig en del av sin innan han tappade ut den på golvet ^^ o jag åt de som fanns i toppen, sen slängde resten efter sista filmen. Jag hade köpt naturgodis (fågelgodis) innan, men åt typ tre stycken bara. Var nog all dricka som gjorde en mätt :p de som hade platserna längst fram låg raklånga på golvet, det såg rätt mysigt ut faktiskt. Skulle frågat dom hur man såg där framme, om dom platserna är något att satsa på till nästa år :)

Andra filmen var med tom cruise och heter jack reacher. En rätt bra actionrulle :) tredje filmen var en som jag hade sett trailer på i usa, och hade sett fram emot att se. Den heter silver linings playbook och är med tjejen från hunger games. Jag var jättetrött då och typ halvsov genom hela filmen, så vet inte om det var därför men jag tyckte den var rätt seg o inte alls som jag hade hoppats.

Natten var iaf bra! Jag hade lånat pappas bil så vi kunde köra både dit och hem. Jag såg julkalendern i morse innan jag lade mig, men var tvungen att se om den ikväll eftersom jag var så trött innan o knappt kom ihåg nåt. Typ som när vi var fulla o såg ice age 4 på bio ^^

Jul!

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort en snöängel, julbakat för andra gången och ätit gröt med mandel i. Älskar julen :)) julmusik är på i bakgrunden och vi har tänt andra adventsljuset, awesome. Såg julkalendern i morse också, den är fortfarande bra :)) längtar till jag kommer hem imorrn o får äta ur chokladkalendern. Mamma hade köpt en åt mig med, så ha massa att äta :) har aldrig riktigt gjort julgrejer, o har verkligen missat nåt! Saknas bara att göra snögubbe och åka skridskor, pulka, snowboard o skidor :)

Uscha mig

Kategori: Allmänt

Blää för alkohol. Man blir inte frisk av vin, helt klart. är värre i halsen nu, rösten liksom kommer och går.
ska ta det jättelugnt nu så jag blir frisk till jobbet på tisdag. 
vi var till saluhallen igår, det var ett riktigt bra ställe. Är nästan lite ledsen att jag inte har varit där förut ^^ man märker att man har varit ute i enköping för länge, o var alldeles för länge sen jag var ut i uppsala. Nu längtar jag ännu mer till i sommar då jag flyttar tillbaka till denna mysiga stad :) kan gå o fika en massa igen, träffa lite civila människor o prata massa strunt. saluhallen blir definitivt nya partystället ;) 
 
jag har en blåsa på sidan av tungan som nuddar tänderna och gör ont när jag pratar. Sjuuukt irriterande :p
 
nada ligger o sover o jag kollar klart på sagan om ringen. Idag ska vi till knivsta på julmys o bak :) 
 
på lördag är vi 16st som ska gå och se the hobbit på rigoletto i sthlm. Fett taggad nu :)) kommer bli asnice! 

:))

Kategori: Allmänt

Har inte börjat dricka än men tycker redan att handarbetsvägen låter roligt ^^
blir en helkväll/natt plus mogrondag med sötaste nada :) imorrn är det julmys och snölek som gäller! 
 
Seeya 

Tröttast

Kategori: Allmänt

Känner mig tröttare än tröttast just nu. Vaknade av mig själv innan kl 14 idag och kunde inte somna om. Det är svårt att sova på dagen så det är inte ofta man får in många timmar sömn när man jobbar natt. Har bara 1,5h kvar nu, sen borde jag kunna gömma mig i ett hörn och sova lite.

Efter många telefonsamtal blev jessica av med sin betalningsanmärkning, skönt! Behöver inte ens betala den första summan utan dom drar av allting.

Jag blir bara sämre o sämre i halsen nu. Mycket kan vara för att jag är trött, men jag kan behöva sjukanmäla mig imorrn. Om jag kommer i underfund med hur man gör ^^

Inlogget till datorn på jobbet har slutat att fungera efter att dom var här för att fixa med datorerna. Dumma mig hade sparat skolarbete där. Hej då på den o så ligger jag ännu mer efter i plugget. Orkar fortfarande inte ta tag i det. Dumma lata jag. Söööömn. Hur gör man för att hålla sig vaken? Det hade varit en fördel om jag gillade kaffe nu, det hade kanske hjälpt. Blä för det här :p

Winter wonderland

Kategori: Allmänt

Skottbilarna har kommit hela natten för att skotta bort all snö på jobbet. Det är ett riktigt winter wonderland här just nu. Hoppas det håller i sig hela vintern nu.

Vill bara lägga mig i soffan med en filt, tända ljus och en kopp te. Jag har snart tagit mig igenom säsong 2 på the walking dead. Fastnade för serien direkt. Jag såg ett avsnitt från säsong 3 hos björemo förut, så det har spoilat lite om vilka som överlever osv, men det är spännande ändå :)

På måndag ska jag till ockelbo över dagen. Ska på sista återbesöket för tuttarna, och hälsa på fia. Får se om det blir utgång med nada i uppsala på lör, och bio på sön :)

Rebin har lämnat en ballerina kaka åt mig o jag kämpar för att inte äta upp den ^^ dags att börja tänka på beachen :p

Vaknade halv 4 av mig själv idag. Gör alltid det när jag jobbar natt. Hade lite ont i halsen men tränade lite lugnt ändå. Självklart blev det värre. Det räcker inte med lathet för att sätta stopp för träning, det måste vara en massa oändliga förkylningar också :/

Syrran har fått en betalningsanmärkning utan att det var hennes fel alls. Jäkla tre och posten som inte kan skicka rätt, och på någonting som jag besällde i hennes namn. Nu säger dom att enda sättet att bli av med anmärkningen är att polisanmäla mig. Just typiskt

Julklappar

Kategori: Allmänt

Mina vänner önskar sig liv och självförtroende i julklapp i år. Vart kan jag köpa det?

walking dead

Kategori: Allmänt

ligger hemma i sängen o bölar till walking dead ^^
 
har precis köpt 13 biljetter till the hobbit den 15e dec. ska se den på vip plats på rigoletto i sthlm med syrran, desi, björte, strankan, wikström, lignell, engström, stenvall, sjölander, nilsson och flera :) det är 18 års gräns och dom har en bar på balkongen under filmen. kan bli intressant, filmen är ju ändå 3 timmar lång ;) 
 
jag jobbar hela tiden just nu. kom hem ikväll och ska jobba natt åt nordby imorrn som är sjuk. jag fårövertid så det är nice! behöver verkligen pengar nu. 
 
sista maj ska jag säga upp lägenheten till. då drar desi till affe och jag till uppsala. det kommer bli skönt att komma till en större stad, närmare familjen och kunna skilja mer mellan jobb och privatliv. det blir nog bra :)
 
julkalendern är fortsättning på greveholm, awesome! jag har köpt adventsljus och chokladkalender. i helgen bakade vi pepparkakor, lussebullar och mjuk pepparkaka i vakten. jag har massa julkänsla i år. det är ruggigt kallt nu bara. runt 16 minus, uscha! 
 
idag installerade jag lol på datorn. blir nog inget plugga de nätter jag har framöver mig i veckan på jobbet iaf ^^