camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

ytterligare en "dagen efter"

Kategori: Allmänt

har kommit fram till att jag antagligen inte kommer att kunna ha en vit månad. ska sluta fundera så mycket och bestämma mig för saker. sluta planera varenda dag i mitt liv och försöka styra allt som händer. man kan omöjligt bli lycklig av det. jag har alltid i stort sett gjort vad jag vill, när jag vill. ska fortsätta med det, men utan att planera det i förväg. försöka leva mer spontant. kommer nog dock bli svårt. vill alltid hinna med så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. ska trycka in allt och alla. borde bränna upp min kalender. skulle vara epic! kan dock inte göra det eftersom jag då helt säkert skulle missa möten, utbildningar och annat. går liksom inte. hmm. borde ju kunna dra ner på allt planerande iaf. ska försöka. sen är det ju allt tänkande. vet att philip tycker jag ska sluta tänka så mycket, på allt, hela tiden. jag vill det också. bara så galet svårt. är inte bra att tänka så mycket som jag gör. jag tar åt mig av allt, funderar och kan utveckla den mest obetydelsefulla mening till något riktigt negativt riktat mot mig. vet inte om någon kommer fatta den där meningen. tror inte ens att jag gör det, men sak samma.

har sett bilderna från besöksdagen igår och skäms något rejält. ser man verkligen ut sådär liksom? åtgärder MÅSTE vidtas! helt klart. håret är värsta katastrofen :p känns som att jag lagt på mig en massa vikt också. fett, inte muskler ^^får göra något åt det med.

jag tycker inte om att philip känner som han gör. jag blir ledsen och vet inte vad jag ska göra. eller säga. jobbigt läge liksom. trodde inte att så fina människor kunde ha sådana problem. för han ÄR fin. galet till och med. han är galen som tror annat. älskar hans sällskap också. mår bra när han är i närheten liksom. vet inte varför, eller vad det betyder. bara är så.

hade en helt galen natt igår. fett kul verkligen :) orkar inte beskriva detaljer. som man kan börja komma på här så är jag bakfull idag. något! ont i hela kroppen typ. men det var värt :) hade jätte kul ute med grabbarna igår. synd att möller inte följde med bara. hon mådde dåligt och somnade vid 21, duktig som hon är :) vill åka och hälsa på henne en helg sen. eftersom jag är som jag är, så kommer jag säkert att sätta mig och bläddra i min kalender, kolla efter ett datum jag kan åka dit.

älskar mina småkusiner. så otroligt söta. dom har en ny hamster som heter trassel, efter filmen. vi såg den idag by the way. helt okej. lyckligt slut, så klart ^^overklig och mycket sång, som i alla barnfilmer. men ja, helt okej!

jag tycker om att prata med johan. vi kommer bra överrens. skulle vilja umgås med honom mer. liksom utanför arbetstiderna. synd bara att läget är som det är. förhoppningsvis löser det sig med tjejen så han kan umgås med mig.. att förhållanden alltid ska vara så komplicerade.

har tvättat mina civila kläder idag. nu känns det verkligen som att jag bor här. vill mucka! galet mycket. känns som att jag bara går och väntar på att mitt liv ska börja.

det ska tydligen vara bra att prata med psykologer. dom ställer rätt frågor och man får chans att prata ut. det här är mitt ställe att prata ut. duger fint så länge.. vi sitter och kollar på harry potter. jag har aldrig varit något stort fan av de filmerna faktiskt. vet inte varför. tror jag ska gå och duscha nu innan middagen istället. skulle ju behövas. måste få lite rätsida på mitt hår dessutom.

kan inte sluta undra om this is it. kommer allt bli som det var innan nu när veckan är över? kommer vi inte ses mer? vet inte ens vad jag vill. kan inte läsa dig det minsta, och det skrämmer mig. vill inte fråga eftersom jag inte vill ha fel svar. tar då hellre avstånd och låter det vara. inte för att det gör saken bättre. jag förlorar vilket som

tratt!

Kategori: Allmänt

segare och trattigare människor får man leta efter! tragiskt :p nu är möller äntligen tillbaka, woho!

Nästa helg

Kategori: Allmänt

Nästa helg kommer min lillebror. längtar en massa! då ska vi åka skridskor och ha sagan om ringen maraton. kommer bli epic! har varit så orolig över honom länge. är det fortfarande. men hoppas vi bara kan slappna av och ha roligt hela helgen :) förhoppningsvis är min andra lillebror där med så dom kan lära känna varandra. vore kul om de kom överrens. dom är rätt olika, men kan gå bra :)
känner igen mig själv så mycket i maiken. helt galet. därför jag inte oroar mig över dig hjärtat! (;
jessica dock.. haha :) flytta från ockelbo! lev! sup inte för mycket! just some great advise ;)
imorrn är det fredag. då kommer gss och tar över vakten. får se vad som händer. förhoppningsvis mycket, men antagligen ingenting. vore nice med en glad överraskning. vet dock hur de brukar bli. drömde till och med om det i måndags eller tisdags natt. att jag var korkad som trodde något ^^ jaja, nu är de en bra låt. måste koncentrera mig!
får se vad som händer

Har aldrig fått skjuta kulspruta, men coolt ändå ^^

Kategori: Allmänt

AAAAAH

Kategori: Allmänt

ett lungt glatt aah, som när man sätter sig vid datorn med en kopp te i handen och mtv i bakgrunden. har precis hjälpt wittan att plocka ur diskmaskinen. vi kom fram till att vi ska fråga vo om vi kanske skulle kunna få lite fler bistick och muggar. måste alltid dra igång maskinen halvfull för att allt är slut. och så slutar det med att vi får äta med knivar istället för skedar osv medan diskmaskinen är igång. inte bra. kanske skulle vi köpt sådant på ica maxi för pantpengarna vi får istället för allt godis och läsk vi ständigt köper. figuren mår verkligen inte bra av att sitta i vakten. är ju meningen att man ska träna på kvällarna. kanske ska börja med det ^^ tycker egentligen om att gymma. hemma älskar jag det. men det är ett mycket bättre gym där än här. typiskt liksom. är egentligen inget fel på detta, vet inte riktigt varför jag inte tycker om det. bara är så.
jag sade även att vi borde be om en kedja till ett av hänglåsen på kassunbyn. så det inte blir så kaloppit svårt att öppna och stänga den grinden varje gång.

GSS

Kategori: Allmänt

en lastbil körde rakt igenom signalgrinden. jag och wittboldt ryckte ut för att snart hitta smitaren utanför byggnad 55. han förstod tydligen inte att man behövde komma till kuren innan man passerade. han hade heller inte lagt märke till några trafikljus. speciellt inte det som lyste rött mitt framför honom på grinden. jaja, han kaske var dum, men det är väl alla vid vissa tillfällen. trevlig var han iaf och huvudsaken är väl att vi fick tag på honom. nu vet han till nästa gång :)
eftersom möller och izzi är ute på fika, var vi tvungen att väcka magnusson så han kunde sitta i lc medan vi åkte på gss. alltså behövde vi en från nattgänget för att hjälpa oss på dan nu när inte några från gss är här. in your face! var lite komiskt eftersom nattgänget bråka rätt länge igår om att vi inte skulle behöva fler än 5 pers idag. fick iaf magnusson att gå med på att sova här. som tur var :)
någon har stängt av tv:n. enda ljudet man hör är fläkten från det där kalops xboxet. dags att slå på mtv och hämta te!

Mtv

Kategori: Allmänt

mtv måste vara den bästa kanalen på morgonen. även fast jag inte kan något om musik, liksom vem som sjäng eller skrev vad när och så vidare, så gillar jag att lyssna på den. känslan av att åka ensam i en bil med musiken på högsta volym. kan nog inte bli mycket bättre än så.
prosit! detta ständiga nysande. fick börja min dag 06.30 istället för 07.00 denna morgon. var tvungen att hämta en bil i spolhallen sedan åka och kolla låsen till kassunbyn för att senare åka dit och låsa ut en lastbil. har även hissat flaggan och suttit i lc. nu sitter jag vid datorn i lökrummet med mtv i bakgrunden. snart är det lunch. vet inte hur mycket nattgänget äter. vet dock att typ allt är slut. smöret, brödet, mjölken, skinkan, allt är slut! jag skrev därför en väldigt maffig matlista i morse som vi ska lämna in nu på lunchen :)
det strulade sig denna vecka. skulle egentligen åkt hem igår. istället blir jag kvar här. missade därför medlems- och styrelsemötet igår, utbildningen med tingsrätten idag och enkäten på skolan imorrn. just typiskt. krångligt när man bor så långt bort och aldrig är hemma. längtar till de är över. måste få lite rätsida på livet. allt känns som en stor knut just nu som jag inte kan få upp! även fast jag har naglar liksom..
men det är inte bara illa. händer en del bra saker i livet också :) önskar dock jag inte var sådan osäker person. så osäker på mig själv. hade säkert gått mycket lättare då. kanske kommer.
jag undrar hur man kan ha råd med en lägenhet i stan och gymkort, utan att ha ett jobb. skulle gärna ta emot tips där hur ni gör ^^ ni borde dock skaffa er ett jobb! bör inte kunna leva sådär. but life's not fair, right?.
tänk vad härligt det hade varit att kunna läsa tankar. livet hade varit så mycket lättare då!

dum

Kategori: Allmänt

no brains i denna tjej. tydligen ska man dock iaf vara lyckligare om man är dum än om man är smart och tänker mycket. men om man är dum, och tänker mycket, betyder det att man bara är dum och olycklig? hoppas inte. vill komma någon vart, vill se platser och kunna saker. vill förstå vad folk pratar om och delta i diskussioner. kan väl aldrig vara för sent för att uppnå det. eller?

jag vet också att jag inte är bra här. är sjuk mycket, har dålig kondis och ingen motivation och psykisk styrka att kämpa. jag är väl medveten om det tack ni. men jag tänker inte sluta. tänker vara kvar till muck. sluta det jag började. visa att jag kan.

sen blir det att resa och plugga. jajamen!

har iaf hellbom. galet snäll du pojk :) hade en askul kväll med honom på patrullen ikväll. får inte gå in på detaljer antagligen men kan säga att den innehöll massa små konstiga vägar utanför kartan, zigenare och läskiga telefonsamtal. slutade dock med gratis mat. woho! skyller på fullmånen för alla dessa konstigheter. magnusson hade även hunnit blivit rädd för spöken medan vi var borta. nu vågar han inte gå tillbaka till sovrummet, haha (;

allt blir nog bra till slut. just nu skulle jag bara vilja sova. imorrn byter jag till dag och får sitta med ett nytt gäng som kommer. bl a möller (: blir massa mys.

gjorde chokladpudding åt mig, hellis och magnusson idag. mums! måste sluta med alla dessa läckrigheter ^^
ska sitta i lc till uppställningen är över. borde vara strax efter 7. håll ut! framför allt, håll dig vaken ;p

harpan är en god vän i vakten, tack för att du finns!

fick ett konstigt telefonsamtal i natt. eller ja, ett meddelande på min telefonsvarare. vet inte hur jag ska ta det. får nog lyssna igenom det imorrn igen. försöka förstå något av det ^^

har haft högläsning av gottes bok idag. den verkar intressant. kanske borde läsa den efter honom. han håller alltid på med invecklade, komplicerade, sofistikerade, smarta och intressanta saker. önskar jag förstod ett smack av det ^^men som sagt, får jobba på det. vorde dock inte så fel med lite uppmuntran istället för "rolig" mobbing.

aja, nu får det vara. ska gå och lämna tillbaka basketbollen jag har i knät och fixa mig en kopp te. man kan ju faktiskt bli pigg!


har fortfarande inte växlat ett ord med dig sedan den där kvällen. jag drar ut på det så länge jag kan. vet inte vad jag ska säga. fast egentligen vet jag exakt vad jag ska säga. måste bara ta modet till mig. är rädd att förlora dig när jag pratar med dig och säger hur jag känner, men vet att jag antagligen ändå redan har gjort det nu när jag undviker dig.

idag fyller nattis år. dom är ute och festar utan mig. eftersom jag är fast här. som vanligt. men snart är det över. hoppas ni fått en rolig kväll!

ne, nu drar jag. måste tydligen prata med hellis för att hålla honom vaken (; 

smil

Kategori: Allmänt

sitter i lökrummet och dricker smil med päron smak! mums filibabba! hehe :) är fett uttråkad! har börjat läsa lite i boken jag fick av hamza i julas. den får se till att jag har något att göra hela natten! you better be good (;
mitt humör går upp och ner, som vanligt. trött på att må så här. typ som en gravid kvinna med galna hormoner. nej då, men nästan :p nu är de dags att städa, sen uppställning för påbörjan av nattpass nr 2! imorrn får vi skjuta pistol, woho!

inga känslor kvar

Kategori: Allmänt

måste säga att jag blev chockad över mig själv. första gången jag inte brytt mig det minsta om jag är på samma ställe som dig eller inte. hörde inte ens av mig. gick när du kom. brydde mig verkligen inte. betyder det att jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga? jag tror det :) känns bra!

Larmcentralen

Kategori: Allmänt

Heeeeeeeeeeeeeej!

klockan är halv 2 och jag sitter i övre lc. börjar bli trött vilket jag tycker är helt acceptabelt eftersom det är första nattpasset denna helg. häller i mig te och låter psyket ta över. psyket säger att man blir pigg av te. så då måste det ju vara så!

magnusson och hellbom är ute på patrull, hamza sitter i nedre lc och gottfries är ute och lökar. sover antagligen. det skulle jag vilja göra just nu. hade varit nice. men måste sitta här till kl 3. då ska jag ut på patrull. efter det får jag iaf vila fram till kl 5. alltid något!

jag och gotte har suttit och läst lite i slitz. historier och bekännelser liksom. kan vara riktigt kul :) det kommer nya slitz hit lite då och då. jag undrar vem det är som tar hit dom ^^inte för jag klagar. har ju själv prenumererat på moore förut så. finns faktiskt rolig och intressant läsning tjejer! hehe :)

den här veckan har vi varit ute i fält. jag fick feber och en jäkla jobbig förkylning. såklart! fick sova inne två nätter. var kallare där än i tältet, toppen liksom! ville sova i tältet. tycker det är asmysigt. iaf när man sover bra. liksom när det inte lutar åt något håll, när de inte droppar in, ligger på något hårt eller när någon är dålig på att elda så man håller på att frysa ihjäl! när man ligger bra sover man som en gud! fick dock inte sova där. kapten var rädd att jag skulle smitta hans fina soldater! maha ;p

börjar bli trött på att bara höra en massa olika the baseballs låtar om och om igen, men orkar inte byta så antar att jag får skylla mig själv.

är såååå nöjd med min tatuering på foten by the way. rosa pantern utan rosa. it's all for you <3

på onsdag ska jag åka hem för att gå på styrelsemöte. sedan är det utbildning med tingsrätten hela torsdagen. trevlans :) på fredagen ska jag eventuellt hjälpa till med någon enkät på p-lunda. borde kolla min mail om det. sedan bär de tillbaka till enköping. ska vara uppställda i korridoren 13.00 på fredag. måste öva och greja till de vi ska göra och visa på besöksdagen som är på lördagen dagen efter. jag skrev upp att jag skulle ta hit ca 25 pers, medan de andra har typ 6. kapten sa att de var rekord. vore kul om de bara kommer typ 10 ^^mer mat till oss liksom, woho! i för sig sade kapten nåt om ärtsoppa. fast jag tror de blir typ korv med bröd. lätt och lagom! :)

veckan efter det har vi sib (strid i bebyggelse). de blir nog nice. skulle kasta lite handgranater och så tror jag. jag har även fått skjuta pansarskott nu. var grymt faktiskt!

helgen efter det är jag förhoppningsvis ledig. blir de att endast ligga hemma och vila upp sig då kanske? antagligen inte. har dock bestämt mig för att försöka ha en vit månad. detta blir första helgen. den är ju lätt eftersom jag är här. får se hur de blir nästa helg då jag är ledig lördag kväll. i can do it!

har typ endast gått 10 min till en kvart. tiden måste helt ärligt nästan stå stilla här! om jag skulle ligga hemma nu med datorn i knät skulle tiden bara rinna iväg! de gör den jämnt. men så är de väl för alla antar jag. någon borde uppfinna ett sätt att få det att bli tvärt om. liksom så att tiden går sakta när man vill att den ska det, och fort när man har tråkigt och vill att tiden ska rinna! affärsidé (;

förresten, om man är osäker borde det ju inte vara rätt. eller är de för att man inte riktigt gett det en chans? men man borde inte tveka. så jag tror jag avvaktar ett tag till. får se hur de blir. kan ju sluta gott. liksom. typ. kan bli bra :)

sleep tight!

onsdag

Kategori: Allmänt

tänk att tiden kan gå så fort. både när det gäller dagar och timmar. går alldeles för fort. jag hinner inte med ^^ idag har vi skjutit massa med ak5:an. var riktigt kul faktiskt. en bra vecka har de varit än så länge :) snart får man åka hem också. bara över helgen men ändå :)

ser ut att bli utgång på lördag. blir nog nice :) ska på förbundsstämman på dagen innan. känns som det var länge sedan jag var på något sådant. vill åka på utbildningar. har bara varit massa möten på senaste tiden. funderar på att ta jägarutbildning. kan göra det här på regementet. skulle inte vara helt fel faktiskt. kunna skjuta hagelbössa liksom. jag som en bonde borde ju redan kunna det ^^

jag har typ tappat känseln i höger lår. galet läskigt. märkte det när jag skulle klia mig. vilket också är väldigt konstigt hur jag kunde tro att det kliade när jag inte hade någon känsel (;

har jätte ont i axlarna efter utrustningen. var länge sedan vi hade på den så här länge. måste börja träna att springa med den. ska bara orka ta mig för det liksom. you know the story..

den 26e feb har vi besöksdag här. har bjudit hela släkten, hoppas de flesta kommer iaf! känns som att de är på tiden att dom får se vart jag spenderar nästan all min tid och vad jag gör. borde även få låta dom springa lite med utrustningen. maha!

nu kommer jag ihåg varför jag alltid klippte mig när jag började få långt hår. långt hår är jobbigt! man måste borsta det typ hela tiden känns det som. mitt förra hår behövde jag aldrig borsta! man måste torka det med handduk, helst hårfön, och de blir aldrig torrt. mitt förra hår blev torrt typ på en gång. visst de kanske är fint, men de är i vägen och de är jobbigt :p kan inte göra mina vanliga frisyrer heller. liksom bara låta det vara, sätta i två snoddar eller göra två toffsar på sidorna. nu måste jag sätta upp de i en ful knut för att det inte ska vara jobbigt. får se hur länge jag behåller de ^^

nu måste jag kolla var f skriver ;p laters!!

Sasha

Kategori: Allmänt

min katt sasha. hon ligger i sin lilla korg bredvid min säng och är lika söt som vanligt :) min prinsessa!

LEDIG!

Kategori: Allmänt

det är jätte skönt med ledighet! vill inte tillbaka. känner starkt att jag vill bli klar med lumpen, åka till australien, för att sedan komma hem. flytta till en egen lägenhet. bo ensam. har nästan glömt bort hur det var. kommer dock ihåg att de var en dyr tid. kostar att bo ensam. är egentligen värt det dock. de tror jag verkligen. var länge sedan jag kunde köpa saker från ikea och cervera. saker till lägenheten. vill inte bo hemma nå mer! jobbigt läge ^^ säkert många som känner så.
har varit ledig i 2 veckor. tiden går så fort. plast farsan fyller år idag, ska åka till honom och brorsan på söndag innan det är dags att dra tillbaka till enköping. ah, vill inte. stackars mig :p
imorrn ska jag sova hos jessica :) har tänkt försöka lura i henne nåt roligt film maraton! sedan lördag morgon åker vi, tillsammans med en massa andra vänner till sundsvall. brink har hyrt en buss som vi ska åka med. ska vara där hela dagen, sedan åka till saana på hennes 25års fest när vi kommer hem. med henne drar vi sedan vidare till heart break. gonna be epic (;
har styrelsemöte på söndag 13.30, har mycket att prata om. orkar dock inte tänka så mycket på det nu. överbelastar min hjärna ^^
var till valbo med syskonen idag. var massa trevligt. sen kom robert och hälsade på. fick även tillbaka min efterlängtade dator. helt intakt, tack gode gud! köpte star craft 2 idag. nu kan kanske alex äntligen bli nöjd (; ska bli kul att spela också. var länge sedan jag nördade nu ^^