camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

Hemska insekter

Kategori: Allmänt

Känns som det kliar överallt. Jäkla mygg. Sitter på träningscykeln på jobbet och kollar på den där filmen när man har en tid på armen, tiden man har kvar att leva. Och allting kostar tid. Hemskt om det vore så, då måste man verklgen tänka sig för när man är sugen på ett par nya skor eller en resa utomlands ;p

Som tur var är det iaf inte så, och jag och loye kan dra till bråvalla sista helgen i juni! Yaaay :)) bästa ursäkten att slippa vara på ockelbos sommarmarknad den helgen med allt drama som kommer med det. Jag ska köpa våra biljetter så snart jag kommer hem till min dosa, så ska vi tagga galet :))

Det har blivit mycket festande på sista tiden, så känns bra att jobba nästan varannan helg hela sommaren. Är tråkigt att missa saker dock. Har aldrig varit så stort fan av det. Vill hinna med allt och alla på en o samma gång. Ska dock bättra mig och försöka hålla mig mer spontan. Liksom ta alla dagar som dom kommer istället för att planera månader i förväg.

Det är riktigt sommarväder ute redan. Önskar att sommaren kunde vänta några månader till så att jag kanske kan visa mig på stranden jag med. Har som tur var iaf inte tagit ut någon semester.

I söndags tog jag mig till valbo på min lilla kusin sofias dop. Det var asfint väder och en jättemysig gård med stora snälla släkten. Det var jättetrevligt verkligen :) sedan åkte jag o tobbe hem till uppsala och köpte kostym till honom i gränby. Han har bal med skolan på måndag, åk 9. Ingen date dock, tråkmåns ;) det var iaf grymt kul att se honom i kostym istället för de där dataspelsnördströjorna och hängbyxorna ^^

I måndags efter jobbet åkte jag, wahlen, wikström och bergman hem till wikström i täby. Köpte lite nya kläder och åt god sushi till middag :) sen åkte vi till djurgården och hälsade på ferlins jobb.

Både jag o loy funderar på att joina jocke i thailand i vinter. Mycket möjligt att det faktiskt blir så :)

Idag är en sådan där dag när inget är som jag vill att det ska vara. Vill hitta på nåt skoj men känner mig trött o seg så orkar inte. Vill äta glass o godsaker med får inte för kroppen. Vill mysa men har ingen pojkvän. Inget är rätt. Blää för det ^^

Middagen på jobbet var verkligen ingen höjdare. Brända kycklingbitar blandat med muchiga grönsaker dränkta i soya. Uscha. Inte ofta man är riktigt nöjd med maten där :( laxen till lunchen var dock helt ok!

Är helt ensam på gymet ikväll, skönt!

Från jobbet så är dom flesta jag vill umgås med på fritiden i första tropp, och jag i andra. Det är lite surt eftersom vi inte jobbar samtidigt. Alltså är dom lediga i helgen och lever runt i sthlm medan jag sitter här och svettas ensam på gymet. Är nog lika bra ändå, annars hade jag kanske gått ner mig totalt, tränat mindre och festat mer ;p

Jag har fortfarande inte kollat ikapp game of thrones. Har varit helt fast i drop dead diva istället. Helt sjukt vrickad serie ^^ har iaf sett klart säsong 4 nu, och 5e börjar först 23e juni så har tid att börja på avsnitt 6 på game of thrones nu. Men såklart är min dator fortfarande inne på reparation. Kan inte låna pappas hela tiden ;p

Jag har två stora sår på vänster armbåge från jobbet i måndags då vi skulle lägga oss ner på en madrass oc skjuta från 100meter. Ja, en matta. Min hud klarar ingenting :p på söndag ska vi fortsätta med skjutproverna. Hoppas det går bra!

På måndag ska jag göra en laboration i naturkunskapen, sen skicka in första delen av kursen. Känns bra :))

Börjar få ont i rumpan. Ska nog byta till crosstrainer. Xo


Just bent

Kategori: Allmänt

Det var ett rätt dåligt utbud på cyklar på friskis så det får bli ett kort bloggand på crosstrainern istället. Det är visst lite mer ansträngande här :p

Hjärnan är ett mysteriskt under. Och ibland tänker den inte alls som man vill tänka, ofta tänker den alldeles för mycket. Jag kan iaf få för mig att vara intresserad av en person ibland, men det kan också gå över rätt fort. Alla mina singelår är bevis nog på det. Kändes annorlunda denna gång dock, och det var väl kanske. Hann dock inte utforska innan jag fick en rätt klar diss, så nu har jag jobbat på att få min hjärna att sluta annalysera frågan och bara komma över det. Det har tagit en snefylla, ett engångsligg (förlåt mamma), två millånga promenader och nåt pass på gymet för att lyckas, men tror iaf att jag gjort det. Känns mycket bättre nu. Tack mig själv ^^

Imorrn börjar jag jobba kl 06 och ska på uppdrag. Blir övertid, yaaay! :)

Hoppas det blir bråvalla i sommar, det känns så mycket mer lockande än ockelbos sommarmarknad. Man måste nog dock köpa biljetterna rätt snart, spec nu när p&l gått i konkurs och ställt in.

I måndags hade vi kompetensprov på jobbet. Först sprang vi fälttestet, 2km med kängor, hjälm, vapen, skyddsväst och annat mojs. För ett halvår sedan sprang jag på 13:10, och i måndags sorang jag på 12:49, så det blir bättre :) gränsen är 13:30, vi var ca 12 pers som sprang, och det var bara två som inte klarade det. En missade med en sekund, jäääättesurt! De får iaf göra om nästa månad, så hoppas dom klarar det då :)

Efter fälttestet var man såklart helt skakis och slut i kroppen. Då var det dags för multitest. Man ska klara armhävningar, rygghäng, situps, upphopp och armhäng. Ett minst antal reps eller sekunder, plus fler för att samla poäng. Vi började med armhävningar där man ska klara minst 8st. Jag klarade 20 vilket kändes helt ok eftersom jag var så skakis :p situps o rygghäng maxade jag på, armhäng gick sådär och upphoppet fick jag precis godkänt på. Kan verkligen inte hoppa :p man skulle iaf få ihop minst 175 poäng. För 1 o ett halvt år sedan när jag blev anställd fick jag ihop 275, och nu 308, så det går iaf åt rätt håll :)

Det går bra att skriva på crosstrainern iaf. Trots att jag svettas som en gris och allt kladd kryper ner i alla miljontals sprickor på displayen. Mm blää mums :p

Snart kommer emelie hem!! Hon kommer till regementet när jag går av på måndag så ska vi luncha. Längtar!! :D <3

Måste träna lite mer nu innan middagen som jag gjorde klart innan. Lax, broccoli, spenat och ärtor! Mums filibabba :))

Enkelbiljett till Thailand

Kategori: Allmänt

Jocke har köpt enkelbiljett till thailand :o haka på eller inte? Jaa, det går ju alltid att ta tjänstledigt. Kaaanske :))

Säkerhetskopiera!!..

Kategori: Allmänt

Datorn är inlämnad på reparation och det är officiellt, allt försvinner. Mitt livs verk av bilder, mitt cv, mina skolgrejer, aaaaalllt. Kaputt! Damn :( så kan det gå. Övertalar mig själv hela tiden att saker bara är saker och att jag inte är en sentimental person. Det är lurre. Inget att hänga upp sig på. Men ändå, trist! Kommer ihåg när vi var mindre och fia lade över alla sina bilder på skivor. Hon har alltid gillat att knäppa mycket bilder, och alltid varit smart sådär som att spara dom på ett säkert sätt. Jag har aldrig brytt mig om sådant som säkerhetskopiering och försäkringar. Kanske dags att börja? ;p

Försöker plugga naturkunskap. Har snart gått en timme och jag har skrivit ner ett ord, proteiner. Det går bra nu :))

Kokho

Kategori: Allmänt

Sitter på jobbet och kollar på fotbollen, aik-dif. 40min in i matchen och aik leder med 1-0 :)

Kollade precis lönen och jag får ut 21 efter skatt denna månad, awesome! Kommer i rättan tid då bilskatt skall betalas, samt möjligen ny dator och ny telefon.

Blir att sätta in allt jag kan på fonderna. Ett steg närmare lägenhetsköp! :))

Matlådorna vi fått på jobbet var blä som vanligt. Beställde en sallad från kära drottningens och har med mig keso, lättfil och musli hemifrån så ska nog klara natten iaf :)

Saker är bara saker, och pengar är bara papper. Eller förtroende kanske.

Kategori: Allmänt

I lördags när vi flyttade så ramlade min telefon ur fickan hela tiden när jag böjde mig ner. Eftersom jag tappar den i stort sett hela tiden och det aldrig blir några skador så tänker jag inte mer på det. Nu fick den iaf nog när den ramlade på stenplattorna i köket. Hela displayen är fucked up. Över kameran till o med :( men den funkar fortfarande iaf ;p igår gick min dator sönder. På samma sätt som för ca 6mån sedan. Någon pigg i datorn lossnar och fastnar i strömkabeln. Så man kan inte köpa ny kabel utan måste såklart lämna in datorn på reparation. Innan detta, när man sett vad som skett, så är det bara att sitta där och se medan batteriet dör på datorn. Man får någon minut på sig att säga hej då till alla serier, filmer och framför all bilder man samlat på sig. Blää. Tydligen är det ett vanligt fel så dom har slutat att sälja denna modell. Laga den inte, ge mig en annan tack..

Jag börjar jobba först 19:30 så just nu sitter jag på gymet på jobbet och trampar på cykeln för att döda lite tid.

Sprang nyss 5,7km på 31min med mina powergloves. Alltså handskar med vikter. Helt ok tid men inte nöjd än :) det är fotboll på tvn, aik leder med 3-2 :))

I lördags när jag höll på att packa upp i nya köket så ringer jonas. Fattar direkt att han ska ha nåt. Just typiskt o dålig timing. Han, johan och patrik har iaf missat bussen hem efter en 48tim kryssning och står och väntar på att jag ska hämta dom i frihamnen. Klart jag gör det. Fattar inte varför han aldrig bara kan åka kollektivt som vanliga människor. Men men, jag släpper flytten och åker dit. Sen kollar vi hockeyn hemma hos rosen o wallius i uppsala. Efter det lyckas dom övertala mig att köra dom till gävle, så jag hämtar festprylar och hänger med dom dit. Blev en rolig utgång med massa nytt folk :)

Dagen efter hängde jag hos jocke ett tag innan jag vågade sätta mig i bilen o köra hem ;p jag fick äta av hans födelsedagspaj med grädde till frukost. Tack jocke, därför jag får blogga svettandes på träningscykeln ^^

Nu jobbar jag natt till på fredag, då ska jag köra upp massa grejer till lingbo, sen ta promenad med fia runt östby :) på lördag blir det att åka tillbaka till enköping för att fira ferlins examen. Snälla lignell låter mig sova hos honom :) sen åker jag därifrån till valbo på min kusins dop på söndag :)

I fredags hade min lillasyster teater med sin skola i gävle, så då åkte jag dit med familjen för att kolla på den. Innan så samlade jag ihop några vänner för att fira jockes födelsedag med tacobuffe på rack n roll. Kevin, ak och simon dök upp vilket var jättekul! Ak följde med på teatern, vilken var asbra :) riktigt underhållande och alla var riktigt duktiga! Jag fick en vinflarra av ak o simon i födelsedagspresent, så himla goa :)

2 tim kvar till jobb, får lägga ner telefonen och kämpa lite nu kånner jag :))

en sådan där dag

Kategori: Allmänt


idag är en sådan där dag. när jag känner att jag har noll att göra fast ändå att göra. men bara saker jag inte känner för att göra just nu, som att plugga eller skruva ner avdelningsväggsaken i vardagsrummet. det är också en sådan där dag då jag känner mig extra tjock, kollar på min mage o blir sjukt besviken på mig själv. blää. var iaf ut och sprang en vända med försäldrarna igår. 5,6km på 34min. rätt dålig tid men det var många jobbiga backar, gegga och annat jobbigt underlag nästan hela vägen så känns helt ok ändå. mina ben var verkligen inte vana med det där underlaget, eftersom jag springer på löpband, grus eller asfalt annars. fick galet ont i vader och benhinnor, men hade på alovera heat lotion och känns bättre idag. 
 
jag somnade strax innan 23 igår och vaknade kl 06 av mig själv i morse. tobbe försov sig som vanligt och gick inte upp förrän jag väckte honom 08.45. tror han borjade 08.30. så kan det gå. 
 
Aaron har fortfarande inte ätit sin frukost. ska ta med honom ut en sväng nu innan jag ska på spinning, så förhoppningsvis får han lite aptit efter det. 
 
jag har köpt nå detoxgrejs som jag hämtade ut idag. nåt man ska blanda ut med massa vatten och dricka i 20 dagar. får se om de kommer kännas någon skillnad. borde inte kunna skada iaf :) 
 
Ämnesomsättning
om man tränar högintensiv träning innan frukost så kan kroppen börja förbränna muskler, vilket inte känns så kul :S promenad går dock jättebra innan frukost eftersom insulinnivåerna då är låga, och förutsättningarna att bränna mer fett är stora. 
 
om man saknar ett näringsämne som till exempel järn går ämnesomsättningen långsammare. linser innehåller mycket järn och är gott i grytor (: 
 
det är inte bra med för mycket mejeriprodukter, men ska man konsumera det så ska man välja de med låg fetthalt eftersom de är rika på kalcium och D-vitamin.
 
Grönt te gör att ämnesomsättningen snabbas på temporärt. 

Blää

Kategori: Allmänt

Typiskt mamma att lyckas vända mitt humör direkt. Spelar ingen roll om jag är glad eller neutral, max 5min i hennes närvaro o jag blir på dåligt humör direkt :( mest för att hon har bestämt för länge sen att det är så jag är. Jag är en konstant suckande och sur människa i hennes närvaro och hon påpekar det hela tiden, bläää. Orka :( nu går hon iaf och handlar så har några minuter på mig att vara glad igen :)

Jag var riktigt nära att göra ett impulsköp idag och köpa tennisrackets för 700 spänn, hua! Vill jättegärna börja prova spela men har inte dom pengarna att lägga ut just nu. Be strong ^^

Jag har sovit i nästan bara 3 timmar efter jag kommit hem från nattpasset på jobbet. Känner mig fortfarande trött och inte alls fit for fight att gymma. Får försöka vila ett tag till innan jag tar mig iväg.

Jag väntar på boendeparkeringstillstånd, men tar myyyycket längre tid än jag trott :( som tur är har vi några gratisparkeringar på gatan bredvid så hittills har jag lyckats hitta en sådan att stå på. Annars blir det 10kr/tim att stå här utanför :/

Det var total katastrof i söndags när hela familjen var samlad för att fira min födelsedag. Vi kan inte hålla sams en minut så det var mycket skrik o gråt. Jag känner mig som en alienrobot i all deras drama, tycker dom är överkänsliga, men jag är väl helt tvärtom o måste börja lära mig att respektera att dom är så o tänka på saker jag kan o inte kan säga. Blää för ansträngelse ;p

Det är strul med alex igen. Eller ja, det slutade väl aldrig. Hoppas det räter upp sig snart. Han har stulit på mediamarkt (sa att han behöver pengar, till vad kan man undra) och ska till åklagaren nu i veckan :( han har fått sommarjobb på en kyrkogård i solna. Jag är glad över det, försöker iaf vara det. Är mest rädd att han kommer komma sent eller inte dyka upp alls. Han verkar inte alls ha respekt för sådant. Men han behöver ju pengar så man vet aldrig. Hoppas på det bästa. Älskar den lilla problemplutten till döds. Svårt att få in i huvudet att han faktiskt är 16år nu, och inget barn längre :/

Nu är frågan, dra upp persiennerna, släppa in solen och få lite plugg o tvätt gjort? Eller ligga kvar i sängen o vila upp inför gym? Funderar några min till :))

Pusslove

Wakawaka

Kategori: Allmänt

Imorgon blir jag 22år gammal. Har rätt så neutrala känslor över den siffran. Inte för ung och inte för gammal, helt ok :))

Några från släkten kommer till stadsparken i uppsala idag för att fira. Jag gjorde muffins för typ första gången igår för att ha något att bjuda på. Har inte smakat men dom ser fina ut iaf :) gjorde olika med blåbär, hallon, hasselnötter och kokos!

Igår firade jag med vännerna i Enköping. Wallius var nykter och körde, så han, rosen, jag o jess åkte till och från uppsala. Stannade till och hälsade i vakten på vägen hem, fylleideer ^^ totaldäckade i bilen på vägen hem, och lade mig direkt i sängen när vi var framme runt 3 tiden.

Vi började hemma hos strankan och grillade. Då var rios, engström, granander och björte också med :) hannah, ludde och sandra anslöt sig senare och runt kl 12 åkte vi ner till all in och mötte upp living och fredriksson.

Engström har taggat till festen rätt länge nu och hade som mål att bli aspackad ;p han drack nästan en hel spritflaska själv, plus massa cider. Galen :)

På förmiddagen var jag till friskis med mamma och gick på ett step pass. Det var rätt kul, svettig blev jag iaf :)

I fredags var vi till friskis och tränade armar. Mamma har träningsverk men jag känner ingenting. Får ge lite extra nästa gång (: på kvällen gick jag till wallius o rosen för att fira rosens 25års dag. Det var många kända ansikten från ockelbo som mårten, emil och johan. Nada anslöt sig också efter en stund :) vi var utr och grillade och spelade krocket. Askul faktiskt (: jag vann, woop!

Fre-mån jobbade jag natt i vakten så då hände det inte något spec. Men tis-tor hade vi utbildning och sköt kulspruta. Det var askul :) krälade dock mycket i grus och fick massa blåmärken över hela armarna. Men det är sådant man får ta :) dom dagarna sov jag med bergman, wahlen och jansson hemma hos lignell. Det var riktigt mys :) vi grillade, åt våfflor o pannkakor, såg film och var ut på all in.

Har varit en vecka med massa jobb, fest och umgänge. Helt perfekt verkligen :)

Imorrn går jag på natt på jobbet igen och kommer tillbaka hem på ons. På lördag flyttar vi till lägenheten. Snart så får jag eget rum iaf. Snart snart (:

Hembiträde

Kategori: Allmänt

Har agerat hembiträde hela helgen på jobbet, städat upp efter andra och gått ut med sopor. Det sista man vill behöva göra är att ta hand om andras grejer som ett hembiträde när man kommer hem. Ändå får man ta tag i post (som lillebror klev över och struntade i eftersom han inte orkade) tror aldrig någonsin han böjt sig ner och tagit upp posten. Får tömma soporna eftersom den är överfull, och gå ner med den till soprummet själv såklart. Får tvätta eftersom det är överfullt med tvätt i badrummet, och städa upp massa disk och lämnat skräp och tomma mjölkförpackningar i köket.

När jag blir "stor" och skaffar familj ska jag anställa hembiträde. Jag har gjort min del som hemmafru redan.

Det är sådant här som man ska skriva ner på en lapp och sen slänga, för att få ur sig aggretioner utan att någon ska behöva veta. Men strunt samma ^^

Skolan gick på lite över en timme i morse. De pratade på sakta om massa onödigt så jag höll på somna flera gånger. Jag hade nog kunnat haft samma info på en kvart. Var precis som att vara tillbaka i skolan!

går på dag imorrn efter att ha gått av natt idag. Tack för den scott, min kropp o psyke älskar dig ;p

Ne ska sluta klaga nu. Måste fortsätta städa. Pusskramlove

Knubbtjej

Kategori: Allmänt

Vet att jag inte är tjock, och kan ses som smal. Men lite mullig är jag allt. Känner av det mest på gymet. Blä vad jag skäms för mina lår där. Måste sluta äta all skit. Och så mycket, och ofta :p och träna mer. Blää ^^ har alltid perioder där jag kan träna varje dag en, två eller tre veckor. Sen går det alltid utför och så kanske jag kanske bara tränar en eller två gånger på en vecka. Har svårt att hitta balansen. Men jag jobbar på det :)

Imorgon när jag slutar jobbet så ska jag till uppropet i skolan i uppsala för naturkunskap b på komvux. Fast det heter ju inte b längre, utan typ 1a och 1b och 2a och ja, jag vet inte vad. Jätteförvirrande. Hoppas dom vet och ser till att jag läser rätt kurs ;p

Efter skolan ska jag hem och sova, eftersom jag jobbat natt sedan i fredags. Sen ska jag till friskis, skaffa kort där och gå på box med min mamma kl 20. Asnice :)

Måste vända tillbaka dygnet också eftersom jag sen har utbildning 10tim tis-tor. Ska skjuta kulspruta i 10tim i tre dagar. Känns som det antingen kommer bli askul eller skitsegt. Hoppas på det första :)

15e flytten

Kategori: Allmänt

Nu när jag bor med mina föräldrar och min lillebror i uppsala så är jag på mitt 15e boende. 18e maj när vi flyttar till fyran i porten bredvid så blir det 16. Galet ;p

Valborg var riktigt lyckat! Fick umgås med massa härliga människor och hade riktigt skoj :)

Minutrarna på jobbet är så sjukt obeskrivligt kopiöst sega. Till och med löpbandsminutrarna är snabbare. Iiiiilla

https://cdn3.cdnme.se/2291157/7-3/pic_51840c67e087c3313fae02df.jpg" class="image">