camifrankie

Okej, då kör vi igång på riktigt då! Denna blogg kommer att användas till att skriva om träning, mat och hälsa. Jag stävar efter en hälsosam livsstil, och vill gärna hjälpa så många som möjligt att hitta sin egen sunda livsstil. Jag gick en kurs i kostrådgivning i april, och ska gå fördjupningsdelen nu i oktober, och tanken är att dela med mig av den kunskap jag fått :) jag kommer även dela med mig lite av min vardag och hur mitt liv ser ut. Ska göra mitt bästaste att skriva varje dag :)

Ursäkten godtagen?

Kategori: Allmänt

Har lite dåligt samvete för hur lättgrinig jag var igår. Typ 10 gånger känsligare än nödvändigt. Men var sååå himla trött o sliten. Skyller på det. För att gottgöra mitt samvete lite så städade jag upp o satte i all disk efter daggänget o satte igång diskmaskinen utan att ens säga att det var jag som gjorde denna fina tjänst åt dom ^^
Sitter o lyssnar på den där låten från filmen "jag saknar dig" (cilla turns) eller (turn the tide) som den heter. Sjukt fin låt och hemskt sorglig film. Fast skådespelarna var riktigt dåliga och mest bara pinsamma och irriterande i början så var den extremt rörande. Mest för att den är baserad på en verklig händelse.
Idag har jag varit på gymmet för första gången på över en vecka. Alltså den veckan jag har varit uppe i piteå på pdol och festat fem dagar i rad. Inte bra :p jag kände mig rätt duktig, förutom att jag inte åt något innan och blev kopiöst snurrig i mitt lilla huvud. En stund satt jag ner på en bänk och spelade wordfeud med wikström. Han har fått för sig att vi ska spela på eng. Vilket jag inte var så bra på. Gör dock mitt bästa för att komma ikapp :)

Gäsp!

Kategori: Allmänt

Efter en lång resa hem från piteå och ha varit vaken längre än bra så är jag nu riktigt trött. Längtar efter sängen. Har iaf endast två timmar kvar på jobbet innan jag äntligen får gå och sova. Kan vara för att jag är trött o extra grinig, o jag vill inte säga något som jag kommer att ångra sen, men fy tusan vad jag börjar bli less på inkompetenta, lata människor. Om man inte ens klarar av att ställa sin tallrik i diskmaskinen, hur ska man då klara av att skjuta med en ak5a? Dåligt exempel kanske, men vore ju bra om man kunde lära sig att ta hand om sig själv o sin röra innan man ska få uppgiften att ta hand o se över andra. Börjar bli trött o svamlar känner jag. Ska försöka sova. Vissa saker går mig bara nå ordentligt på nerverna ibland. Svårt att bara åka iväg o låsa upp grindarna? Eller ställa in skyltarna efter sig istället för att lämna allt åt någon annan. Jaja, nu har jag fått ur mig allt, så det är slutgnällt för idag.
Ca en timme efter att jag spärrat mitt bankkort och beställt ett nytt så ringer desiree o säger att hon hittat det. Just typiskt ^^ samtidigt som jag ringer alina o frågar varför jag inte hört något om min dator som jag lämnade in för två veckor sedan. De hade inte fattat att de skulle skicka iväg den så måste alltså vänta ännu längre. Det går bra nu :p

Pdol

Kategori: Allmänt

Femte dagen i fångenskap av fylla o alkohol <3 har varit på kittel hela dagen o nu är vi hemma hos Bianca o har förfest innan det är dags för kittel igen. Sitter på taket utanför lägenheten o har det mys. Känns synd att det snart är över, att man ska hem på måndag, åka direkt till jobbet och sen vara där 8 dygn i rad. Men sen levs det en vecka till innan man ska till jobbet igen på intervjuer o tester. Lev, lek, älska o va glad :)

Döllöödld

Kategori: Allmänt

Ligger i sängen alla tre o laddar inför vår femte dag i vimlet. Imorrn ska vi endast få vara bakis. Bakis. Bakis. Bakis. Men nu ska vi in på området och bli fulla igen!

Fekke!

Kategori: Allmänt

Är på min fjärde supardag i piteå. Sup o va glad, hela dagen

Död som människa

Kategori: Allmänt

Ligger halvdöd o bakis i en fotölj i teliabutiken i piteå. Solbrillorna är min bästa vän. Fortsättning följer..

Dödande träningsvärk

Kategori: Allmänt

Helgen har varit jättebra! Började att jag åkte hem till lillebror på odenplan i fredags kväll. Vi köpte kakor, ben and jerrys och hyrde två filmer. Det var dock inte den godaste glassen, jag provade en ny med kolasås o caramel typ. Första filmen började hacka mitt i och jag däckade i början av den andra. Men kvällen var jättebra ändå :)
På lördag morgon åkte vi till gröna lund med jessica, vår faster ansa och kusinerna patrik o tessan. Jag brukar alltid bli åksjuk o må illa när jag åker karuseller, men det gick jättebra faktiskt. Jag åkte alla bergodalbanor, extreem o insane. Insane var sjukt kul! Jag är riktigt nöjd med besöket. Efter bion åkte jag o alex hem till odenplan. Jag tog en vända in på systemet för att köpa vin till kvällen och gymgrossisten för att köpa proteinpulver o shaker. Tänkte att jag ska prova på det. Sen gick vi iaf till gymmet, gav gärnet vilket mina ben hatar mig för idag ^^ o sen drog vi på bio med jess o arash! Vi hällde över vår alkohol i läskmuggar o drack inne på bion. Ice age 4 blev möjligtvis lite extra rolig. Efter bion mötte vi upp hellbom o malmis på moda. Sen kom även johannes o wikström. Senare mötte vi upp de andra på sommar o hade kul där tills fyllan blev för mycket. Jag hakade på lignell o wikström hem till danne i tierp, där jag vaknade upp dagen efter o undrade hur jag fick för mig att åka ända dit bort :p wikström hade den strösta hunden ever, sjukt söt! Vi missade bussen där ifrån med ca 30 sek så fick vänta en halvtimma till på nästa. Tillbaka på odenplan var jag sjukt sliten, bakis med träningsvärk o en början till tandvärk. Japp, synd om mig ^^ orkade iaf röra mig vidare till uppsala på kvällen. Där beställde jag, dennis o tobbe pizza medan vi kollade på en film. Efter den filmen såg vi en till, och sen såg jag själv en tredje. Blev mycket filmtittande o kom inte i säng förrän efter 02.
Idag lyckades jag iaf göra soppa åt mig själv till lunch, innan jag gick o sa upp mitt medlemsskap hos friskisosvettis och köpte mig ett par nya löparskor för 1700 spänn. Har bara 2000 kvar för resten av månaden så nu är det bara att snåla! Jag hälsade på nada på jobbet en sväng innan jag satte mig på tåget på väg till gävle. Där är jag framme när som. Jessica slutar inte jobbet förrän 16:45, så vet inte riktigt vad jag ska göra till dess. Kevin slutar iaf 16 så kan möta upp honom :)
Ikväll ska jag se spiderman på bio i gävle med jess, kevin, simon, jocke o martin :)

Wiiiee

Kategori: Allmänt

Jag sitter hemma efter veckans nattpass, har precis ätit korvstroganof till middag o kollar på top model. Idag har jag tvättat mina kläder, sängkläder och uniformen. Den kommer att få ligga ända till sista juli :)

Allt är packat o klart för helgen o veckan. Mitt tåg till sthlm går om en timme. Ska hem till lillebror o sova, sen blir det att hänga på gallret till grönan imorrn bitti med jess, alex, ansa, tessan o patrik :) på kvällen blir det att se ice age på segel med wikström, arash, lignell, jess o alex innan vi drar utgång med bergman, hellbom, malmis med flera. På söndag möter jag upp wittan o gör sälle med henne norrut. I uppsala ska jag umgås med nada innan jag ska till gävle på mån. Det kommer bli en jättebra helg, och sommar. Just nu är jag riktigt nöjd med tillvaron :)) <3

Min avskedssång - I. Tidhult

Kategori: Allmänt

Den sista gång jag skriver en sång det blir till Er
Den svåraste jag någonsin har gjort
Jag har en särskild önskan och nu jag alla ber
att minnas mig i smått såväl som stort
Att minnas alla stunder utav lycka och av glädje
men även av bekymmer små det vill jag kanske medge
Den sista gång jag skriver en sång det blir till Er
Den sista gång jag skriver om min kärlek

Och därför mina kära, min undebare Bengt
jag vill att alla riktigt ska förstå
Den oerhörda lycka Ni alltid har mig skänkt
och gjort mitt liv, min tillvaro så blå
För utan Er vad vore jag, hur hade livet varit
jag hade då i ensamhet till andra sidan farit
Den sista sång jag skriver, den tillägnar jag Er
den hoppas jag Ni gömmer i Ert hjärta!

Vad är döden?

Kategori: Allmänt

Livet är likadant som det alltid har varit.
Dess betydelse har inte förändrats,
Det fortsätter oupphörligt.
Varför skulle jag vara borta
Bara för att du inte kan se mig?


The Vow

Kategori: Allmänt

Kärleksfilmer behöver inte alltid vara tjejfilmer, faktiskt. Ville bara poängtera det så alla vet ^^ vi har precis sett klart The Vow på jobbet. Det är med samma tjej som spelar huvudrollen i the notebook. Självklart ska hon ha någon slags minnesförlust i denna film också. Filmen var faktiskt riktigt bra, och var baserad på en verklig händelse. Verkligt är alltid bäst. Jag blir alltid rörd över kärlekshistorier, liksom sorliga låtar som adeles låt "someone like you". Som en typisk tjej önskar man ju filmupplevelsen som man ändå vet att man aldrig kommer få. Stackars oss ^^

Peace and love

Kategori: Allmänt

Peace and love i år var jätte bra! Blir med stor säkerhet någon festival nästa år också :) rihanna var en stor besvikelse dock. Över 40 min sen och sjöng knappt ens själv. En del av de 40 000 åskådarna i publiken buade, med all rätt.

Massa andra bra band var bra och vägde helt klart upp! Jag och Emelie gjorde en varsin fylletatuering. En liten pistol under fotknölen :) på torsdagens morgon lånade jag Desirees bil och åkte till ockelbo för att ta bort stygnen. Appropå det så var jag på h&m i enköping i tisdags för att prova ut bh:ar. Många har frågat vilken storlek jag har utan att jag har kunnat ge något svar. Jag har D. Provade både C och D och kom fram till att C inte funkar. Till min besvikelse fanns det inte så många D och det var inte så kul att prova runt som jag trodde. Så jag köpte en svart t-shirt bh och en vit rätt vanlig. Jag kom fram till att jag antagligen typ aldrig kommer att behöva använda bh ändå, så köpte tre bikinis också istället o kände mig nöjd där.

Tillbaka till p&l, när vi kom fram på tisdagen så började det spöregna där vi var på långtidsparkeringen. Jag såg en gigantisk blixt slå ner framför oss men hörde inte ljudet förrän några sekunder senare så kunde konstatera att den var några km bort. Vi hoppade in i en taxi o kom fram till campingen dyngblöta men med humöret på topp! Där fick vi höra att blixten hade gått ner i ett staket vid campingen och att runt 15 pers hade förts till sjukhus. Alla verkar ha klarat sig bra iaf.

Resten av veckan regnade det inte så mycket, och var en hel del sol, så jag är nöjd :) nätet var överbelastat så jag fick varken iväg samtal eller sms. Efter ett tag började vi iaf få tag i alla o fekken hade börjat :)

På något vis hade mitt ex från back in the days och hans tjej fått upp sitt tält ca tre tält bort från vårt. Jobbigt för dom! Kul för mig eftersom dom var med tobbe, jonas o billy :) det var riktigt kul att ha nära till dom, så det blev att jag hängde där lite grann. Efter några dagar kom börje dit också, trevligt värre :) mitt exs tjej är över svartsjuk så dom hade rätt stora problem med att jag var där, fast jag knappt ens kollade åt deras håll. Vet inte varför dom stör sig så hemskt. Visst att vi var ihop i tre år, förlovade ich bodde ihop när jag gjorde slut. Men det var över tre år sedan. Get over it. Jag tänker iaf inte lägga mer tid eller energi åt att bry mig om dom. Vore bara skönt om dom kunde göra samma sak.

Jag o kevin hade försökt få tag i varandra, vilket var rätt svårt eftersom han hade mitt gamla nr o jag inte hade hans alls på min nya tele. Av tillfällighet stötte vi iaf ihop på en gräsplätt medan han var på väg till festivalområdet o jag var på väg där ifrån. Ibland måste man älska ödet :) senare stötte vi även på sander från gymnasiet. Grymt kul!

Vi hängde mestadels av tiden i hilmers o de andra grabbarnas från jobbets camp. De köpte en boombox där vi kopplade i våra iphones o lyssnade på spotify :) det var en riktigt härlig vecka!

Livet är som det alltid har varit

Kategori: Allmänt

Min mormor var en höjdare på många saker. Hon var bra på sådant som de flesta i hennes ålder är. Hon sjöng för oss och med oss när vi var små. Hon lärde oss golf och löste korsord på morgonen. Hon kollade på sådant där tråkigt på tv som allsång på skansen.

Som en riktig mormor såg hon alltid till att hålla oss sysslesatta och glada. Vi hade alltid massa leksaker och spel hos henne. Jag kommer ihåg en gång när jag var riktigt liten, runt 5 sådär. Vi var alla samlade i sommarstugan på vätö och åt ute på verandan. Jag var törstig som ett as och skymtade mormors glas längst bort på kortsidan. Rött (i vad jag ny vet var ett vinglas) men oj vad det såg ut som jordgubsaft. Mums! Jag gick fram o tog stora klunkar av mormors rödvin, törstig som jag var. Oops. Vaknade upp i hennes säng en stund senare.

Hon gillade kortspel och brukade spela det med oss på kvällarna. Hon lärde oss massa bra spel som jag önskar att jag hade kunnat fråga henne om nu. Roulette lärde hon oss också, fick oss att lära oss vad spelberoende handlar om i tidig ålder.

När vi skulle till stranden drog hon oss i sin skrinda, och varje gång vi skulle över den lilla träbron över diket körde hon den där med trollen och bocken bruse för oss.

Hon har alltid varit en riktig höjdare på sånger. Vid varje högtid brukade hon skriva en egen till en känd melodi så alla kunde sjunga med. På hennes minnesstund efter hennes död sjöng vi alla den sista sång hon skrev, den hon skrev till oss på sin dödsbädd. Hittade den hemma häromdagen. Jättefin. Min mormor älskade oss alla, och som vi älskade henne.. Du är saknad cocos <3

Bortkastad!

Kategori: Allmänt

Japp, nu är epilatorn slängd. Funderar på att prova vaxning istället, ryser redan av tanken ^^

Är på jobbet o knappar på telefonen, läser smått i min bok "lasermannen" och dricker loka medan grabbarna spelar fifa o skriker. Snart är det uppställning. Mr N är lila tjurig som vanligt. Suger liksom livsglädjen ur en. Men allt är bra ändå :) förutom att min datasladd har gått sönder o datorn har varit död i en vecka nu. Jobbigt. Fast jag har lärt mig att det går att leva rätt bra utan en dator ändå :) jag lyckades lösa problemet med min skyhöga telefonräkning också, så nu kommer jag betala 800 någonting istället för 4655, SKÖNT javisst!

På fredag efter jobbet åker jag till sthlm för att umgås med lillebror, o gå på grönan med honom o småkusinerna. Sen blir det att åka upp till obo o se spiderman på bio på måndag med jess, jocke, simon o kevin :) möjligtvis anne eller martin också. Dennis var på, fast han redan sett filmen förut, tills han kom på att han åker till grekland på söndag. Stjärna ;)

Nästa fredag åker jag till gotland en vecka för att hälsa på ferlin. Kommer bli asnice :)

Sen fredagen efter det kommer alex o hälsar på mig hela helgen innan han åker till hedesunda, o jag åker med tjejerna upp till piteå för att gå på piteå dansar o ler :) o vips, så var hela juli fullbokad! :))